Selaat arkistoa kohteelle mamma.

Äitiys

5.9.2015 Äitin asioita

Mietin völillä paljonkin äitiyttäni.. Olen yrittäjän vaimo ja mies on pitkiäkin aikoja (siis päiviä) pois kotoa. Käytännössä kasvatus vastuu on minulla arjessa. Olen innostunut käyttämään lapsia uimahallissa, ja ne reissut sujuvat todella hyvin. Vauva on turvakaukalossa tai sylissäni. Itse olen saanut luvan olla uikkarit päällä pyyhkeen kanssa, jotta vauva voi olla sylissäni. Jos teette noin niin huomioikaa, että uimahallissa on vauvan aika kuuma olla ja kostea, että vaatetta ei ole liikaa. Meidän tytöllä on turvakaukalossa istuessa pää hiestä märkä. Vauva on niin tottunut uimahallissa kävijä että ei pelkää suihkuja yms. Esikoisemmekin oppi uimaan <3 Hän jaksoi uida 70m! Nyt huomaa miten lapset ovat tottuneet veteen. Vaikea kuvitella miten esikoisemme, joka pelkäsi kuollakseen suihkua ja vettä varmaan 3v asti, sukeltelee nyt kuin delfiini.  Ostin pojille myös potkulaudat Lekmerin -70% alesta ja niillä ollaan potkuteltu ja lapset nauttii. Esikoisemme aloittaa rumpujen soiton sekä jalkapallon. Meillä olisi mahdollisuus kunnan järjestemään kerhotaksi kyytiin mutta taidan kuljettaa noin pientä vielä itse. Hän kulkee päivät taksilla jo kouluun ja opettelee huolehtimaan itse itsestään. Olen paljon pohtinut meidän keskimmäistä. Saako hän tarpeeksi huomiota. Hän ei koskaan ole ollut ainoa huomion kohde. On tämä äitiyskin. Harvoin tunnen olevani vuoden mutsi. Tänään kävin lasten kanssa aamulla laavulla paistamassa nakkeja. Silloin tunsin onnistuneeni kun kaikki söivät lämpimiä nakkeja. Sain tulet tehtyä! Esikoiseni totesi, että olet kyllä paras äiti kun teet meidän kanssa kaikkia kivoja juttuja. Samalla tuli haikeus ettei mies ole tätä jakamassa. Mies vei lapset metsään illaksi kun tuli kotiin. Ostin pojille punaiset Po.pin punaiset windstopper fleece lippikset metsästyslippiksiksi.

Tässä harrastusten meressä mietin mikä on liikaa.. onko kaksi harrastusta + viikottainen uimahalli reissu liikaa eskari käyvälle pojalle? Minusta on niin hienoa, että poika saa tulla koulusta kotiin eikä hänen tartte jäädä hoitoon. Minulle on taas tullut ihme suoriutumis tarpeita, että tunnen itseni tarpeelliseksi. Joka toinen päivä siivoamiseni on lipsunut joka päivä siivoomiseen ja kuskaan ja teen lasten kanssa paljon kodin ulkopuolella. Mietin kun monet sanoo, että siivoamiseen käytetty aika on pois lapsilta mutta itse en nää asiaa niin. Lapset ansaitsevat puhtaan kodin ja minulle tulee siitä hyvä mieli. Itseeni minun pitää panostaa.. kuljen liian usein vanhoissa pieruverkkareissa mekittömänä, koska en jaksa välittää/ vaivautua.  Millainen on hyvä äiti? Miten uskallan höllötä ja päästää napanuoraa esikoisesta löysemmällä ja koska se pitäisi tehdä? vauvamme on minussa kiinni ja ujostelee isäänsä. Äitini on kehoittanut luopumaan perhepedistä samoin mies toivoo vauvan nukkuvan omassa sängyssään. Alkuyöt hän nukkuukin. Se on vain niin ihanaa kun pieni tuhisee vieressä. Minua on siunattu suht helpoilla lapsilla. On heillä tempperamenttiä muttei liikaa. He ovat liikkuvaisia ja heitä pitää liikuttaa etteivät kuluta energiaa töllöntöiden tekemiseen. Se on turhaa kieltämistä vain ja siitä saa syyttää vaan itseän jos lapset riitelee koska en ole jaksanut olla heidän kanssa ulkona.

Yritän olla paras äiti lapsilleni ja luoda hyvän pohjan teini-ikään ja aikuisuuteen. Toivoisin, että lapset löytäisivät intohimon johonkin urheiluun yms. tai harrastukseen. Välillä on raskasta ylläpitää arkea koska noin pienet eivät osaa vielä itseohjautua kunnolla. Eikä tarvikkaan. Se on vain pitkä päivä kun he heräävät jo puol kuus aamulla. Nukkumaan menevät kahdeksalta illalla. Aina ovat heränneet niin aikaisin… eivät ole nukkuneet pidempään vaikka ollaan koitettu rytmiä muuttaa.