Selaat arkistoa kohteelle maksuhäiriö.

Kaikille raha-asiansa sotkeneille.

22.9.2014 Yleinen

Morjensta kaikki. Täällä kirjoittelee kohta kolmenkympin hujakoilla oleva nuori mies.

Kuten otsikko antaa ymmärtää, täällä ei puhuta mistään ruoanlaitosta, vaan siitä karusta asiasta joka koskettaa 5% väestöstämme, eli maksuhäiriömerkinnästä.

Oma tarinani on varmasti se yleisin mitä nuorilla miehillä on. Rahapelit sekä pikavipit. Netissä pelattavissa  rahapeleissä ja vedonlyönnissä ne ykköset ja nollat on vaan numeroita. Itsellä ainakin olivat pelkkiä lukuja muitten seassa. Joskus tilillä oli jopa 15 tonnia rahaa, mikään ei maksanut mitään ja kortti vinkui.

Sitten se vei kaiken, vapaa-aika meni koneella istumiseen ja kasinopelejä rullaten tuplaten tonnia kahdeksi. Joskus tuli enemmän, joskus ei mitään. Säästöt hupenivat ja rahaa piti lainata laillisilta koronkiskureilta, eli vippiä vaan. Tuli ns. Vauhtisokeus, saatoin lainata 500e ja hassasin ne saman tien.

Laskuja kertyi ja kierre oli valmis. Silloinen emäntä lähti, varmaan passivoitumisen ja sen takia, ettei enää ollut mihinkään varaa. Olin aika valmis luovuttamaan. Puolet kalusteista hävisi kun tuli lusikanjako, vouti alkoi raapimaan 500-700e palkasta, riippuen miten olin töitä painanut. Rahat ei riittäneet mihinkään.

Kävin kaksinaismoralistisen veikkauksen ja rayn peliklinikka peluurissa pari kertaa. Enimmäkseen ongelmaiset pelasivat pelikoneita halleissa ja huoltoasemilla. Se oli ihan kivaa jutella, mutta tuntui, ettei nämä tyypit olleet samalla tasolla kuin minä. Siis yhtä kusessa.

Joka päivä on selviämistaistelua, 2-vuotta jo mennyt tässä velkahelvetissä. Henkinen taakka on raskas, joskus tekisi mieli vaan luovuttaa. Mutta uskon, että kaikkeen on tarkoitus, kaippa tämä minunkin tapaukseni on vanhemmalla iällä jo muisto ja karvas opetus siitä, kun antaa pirulle pikkusormen.

Onko kohtalotovereita tai muuten ajatuksia aiheesta? Sääliä täällä ei kaivata, mutta keskustelua :)