Selaat arkistoa kohteelle mainoksennus.

Joulukalenteri 13 – .. and of course, commercials

13.12.2016 Joulukalenteri

Mitäpä olisi alusaika ilman puhetta hieman myös mainoksista. Noista audio(visuaalisista) pätkistä, jotka vähenevät kuin taivaalla hohtavan ihmeen kaupalla 24.12. Ainakin vielä toistaiseksi, kun elinkeinoelämän keskusliitto ei ole saanut märkiä päiväuniaan läpi toisesta lahjakierroksesta Joulupäivänä, ja kauppojen aukioloaikojen liberaalisesta vapauttamisesta ammolleen.

Okei. Suhtautumiseni mainoksiin on ollut kautta aikani hyvin kaksijakoinen. Pääosin mainokset ärsyttävät, mutta hyvin kohdennetut mainokset eivät niinkään. Kaikkein vähiten minua ärsyttävät nerokkaat mainokset, jossa rikotaan rajoja. Mainonta voi olla myös taidetta.

Valitettavasti elämmä valittajien maailmassa, ja tämä ei ole vain suomalainen juttu. Hyviä mainoksia kielletään oudoin perustein maailman halki. Milloin niissä nähdään syrjintää, milloin liian rankkaa toimintaa, mitä ikinä. Mitä näiden valittajien mielessä mahtaa liikkua. Haluavatko ihmiset oikeasti tylsiä mainoksia?

Ilmeisesti kyllä, sillä suurin osa mainoksista on armotonta kuraa. Ajan ja resurssien haaskausta mielestäni, mutta kenties ei, jos mainos saa aikaan toivotun reaktion. Itse vältän tuotteita joita alan inhota mainosten vuoksi. Ehkä kuulun vähemmostöön, enkä olekaan sen tason masokisti, kun väliin voisi ajatlella. Ehkä. ehkä,..

Noh, tuskin mainoksia tehtäisiin, ellei ne tuottaisi lisäarvoa. Onneksi osassa tapauksia ymmärrän pointin. Jos byrokraattisadisteilta ja kukkahatuilta kysyttäisiin, kaikki mainokset olisivat hammas-, ja terveystuotemainoksia.. unohtamatta lemppareitani: kokoperheen keskieurooppalaisia dubattuja pesuainemainoksia.

Muutama päivä sitten vietin aikaa Youtuben ihmeellisessä maailmassa, ja löysin hillittömän nerokkaista mainoksista koostuvia kokoelmia otsikolla banned commercials.. Osassa ymmärrän nipin napin bannauksen pointin, mutta osassa tapauksia en.. Mainonnassa hankalinta täytyy olla tasapainottelu oman luovan mielen ja kieltojen rajamailla.

Kun nyt kuulemma poistetaan byrokratiaa.. miksei vapauteta mainossuunnittelijoiden luovaa mieltä. Haluaisin mukaan siihen kelkkaan!

DaMaestro