Selaat arkistoa kohteelle Loistava tulevaisuus.

Moikka maailma!

6.8.2014 Yleinen

Elettyä elämää, tuttua ja turvallista takana, nyt uutta tuntematonta edessä. Ilman selkeää, toimivaa suunnitelmaa koen etenemisen vaikeaksi. Olihan minulla jo suunnitelma, mutta se ei toteutunut.  En päässyt opiskelemaan, enkä oikein tiedä miksi.

Minulle näin suuri elämänmuutos on ollut todella haasteellinen. Työni oli suuri osa minua, se oli vuosien (15) saatossa muokannut myös identiteettiäni. Työ kuitenkin kulutti minut fyysisesti työkyvyttömäksi ammattiini. Elämäni muuttui täysin. Terveyteni oli vaarassa, toimeentuloni epävarmaa, ihmissuhteeni oli koetuksella, koska stressi muutti käytöstäni. Olin ahdistunut, masennus lähestyi uhkaavasti, elämäniloni oli kateissa.

Sain tukea ja apua löytää uusi suunta elämälle, uusi ammatti. Kävin työkokeilussa, hain opiskelemaan, minulla oli selkeä suunnitelma. Sitten se ei toteutunutkaan, ei ainakaan siinä aikataulussa. Samaan aikaan sairauspäiväraha -päivät tulivat täyteen, jäin siis työttömäksi kykenemättömänä tekemään ammattiani vastaava työtä. Toimeentuloni oli taas epävarmaa ja taas alkoi ahdistamaan. Olin lähes kaksi kuukautta ilman minkäänlaisia tuloja, säästöt lähes käytetty ja turvallisen elämäni aikana tehdyt velat (asunto ja auto) vielä maksettavana.

Pahin ahdistus on nyt selätetty, yritän nähdä edessäni loistavan tulevaisuuden. Se tulee kyllä, ei niin nopeasti kuin toivoin, mutta tulee kuitenkin. Ensi viikolla saan lisätietoja siitä, miksi en päässyt opiskelemaan. Tuloni on säännöllistä, joskin pientä, mutta kyllä sillä pärjää. Aurinko paistaa liiankin kanssa,  syksyä odotellessa. :)