Selaat arkistoa kohteelle lenkkarit.

Ilmastoidut vai ehjät?

4.9.2016 Yleinen

Kävin pari pvä sitten hakemassa taas uudet lenkkarit puhki kuluneiden tilalle. Jo toiset takuuseen menneet. Edellisiä sinne viedessäni minulle kerrottiin, että ei niitä ehkä korvata, koska tälläisiä nämä nyt ovat nykyaikana. Tehdään kuulemma sen verran kevyeksi, että ilmastointi on hyvä, joten ei ne kangasosat sit kestä. Uusia hakiessa myyjä sanoi vaimonsa juoksevan rikkinäisillä kengillä, kun menee niin äkkiä rikki.

Mitä on tapahtunut ihmisille, jos niille on ihan ok, et parin sadan euron lenkkarit kuluu puhki ihan muutamassa kuukaudessa? Ei mulle ainakaan ole ok ja minähän osaan valittaa, jos aihetta näen.

Kaikkihan alkoin siitä, kun ostin vuosi sitten kesällä uudet lenkkarit, ai että hienot olivatkin. Parissa kuukaudessa jalkani ulkosyrjältä alkoi pilkistää sukka ja pian siinä olikin ihan reikä. Sain uudet tilalle, erilaiset, kun sitä mallia ei enää ollut kokoani. No samakos se minulle on, kunhan on ehjät. Syksyn mittaan ehdin toki jokin verran lenkkeillä, kunnes tuli talvi ja lenkkarit meni talviteloille. Tänä keväänä olin niin lenkkeilyn lumoissa (siis ajatuksen, en itse konkreettisen tekemisen :D), että oletin tarvitsevani ehdottomasti toisetkin lenkkarit, että kengät saavat levätä välillä ja jalalle tulee vaihtelua. Eli tämän kevään ja alkukesän lenkkeilin kaksilla tossuilla ja loppukesästä kärsin melkoista motivaatiopulaa lenkkeilyn suhteen, joten siitä voi jokainen itse miettiä, miten paljon näitä uuden uutukaisia, superhyviä lenkkareitani lopulta käytin (joista olin vielä maksanut muutaman kympin väliä saadakseni ne). Ja mitä tapahtuu? Varvas tulee läpi!!

Onko siis ihan oikeasti ok, että lenkkareista halutaan mahdollisimman ilmavia ja hengittäviä itse kengän kestävyyden kustannuksella? Eikö sitä ennemmin vaikka välillä pesisi lenkkareita, tuulettaisi tai vaikka pistäisi jotain tuoksutuskuulia kenkiin, ennemmin kun ostaisi uudet tai kulkisi reikäisillä kengillä? Henkkoht mulla ei takapuoli kyllä kestä ostaa muutaman kk:n välein kahden sadan euron kenkiä. Ennen ne sentään on kestänyt melkein äidiltä tyttärelle. Ja on vielä varmaan maailman johtavia merkkejä, itse olen ainakin luottanut oikeastaan aina kyseiseen merkkiin, mutta täytyy sanoa, että viimeisiksi kengiksi sitä merkkiä jäi. Tosin puolustuksena täytynee sanoa, että ovat ne korvanneet, kahdet kengät jopa.

Joten mielenkiinnolla tässä jään odottelemaan, mitä uusille popoilleni tapahtuu. En suostunut ottamaan samaa mallia enää ja myyjä löysikin mulle lopulta erilaisella neuloksella olevat kangasosat, joten toivottavasti tällä kertaa kestää :) Tänään niitä tulikin käytyä jo testaamassa, kaksi tuntia ne minua kuljetti pitkin lenkkipolkuja, hyvin ainakin istuvat jalkaan, sikäli hieman päkiät tuli helliksi. Saattaa toki johtua siitä, etten ole apaut kuukauteen oikeen jaksanut lenkkeillä.. Mutta jospa se tästä taas lähtisi! On kuulemma kovin teknisetkin; integroidut heijastimetkin! :D

 

Jotain uutta kevääseen :)

18.5.2016 Yleinen

Se tunne, kun rumasta ankanpoikasesta kuoriutuu yhtäkkiä kaunis joutsen.. Tai no, en mä sitä joutseneksi, varsinkaan kauniiksi sanoisi, mutta ehkä varikseksi :D ? Ostin siis puoliksi vahingossa uudet lenkkarit. Rumat, kun mitkä, mutta jotenkin lopulta näin niiden sisäisen kauneuden. Enhän mä toki välttämättä uusia olisi tarvinnut, viime syksynähän uudet popot tuli hankittua, mutta jos nyt vähän mennään välineurheilun puolelle, niin onhan se kiva, kun on vähän vaaleemmat kesäksi ja JOS mä nyt kovasti innostun lenkkeilemään, niin tekeehän se ihan hyvää sekä lenkkareille, että jaloille antaa toisten kenkien huilia ja palautua välillä ja jalat saa erilaista tukea. Eikö..? Joohan…..?

index

Mutta kaikesta rumuudestaan huolimatta ne on aika söpöt, eikö :D ? Ja vielä mun linttakoivillekin todella hyvät ja jopa ”halvat”! Nyt vaan pitää tän lenkkeilyinnostuksen pysyä. Olenhan mä jopa tälläkin viikolla käynyt joka pvä lenkillä, maanantaina ja tiistaina kotikaupunkini hullun pitkissä portaissa ja poluilla juoksemassa, tänään oli lenkkeilyn suhteen palauttava päivä, portaat sai olla ihan rauhassa.

Maanantaina mulla oli ihan tappo ratsastustunti. Yhtään liiottelematta mun naama helotti punasena vielä tunnin ratsastuksen jälkeen, hevosen selästä alas tullessa polvet löi loukkua ja puolen tunnin humputtelu toisella pollella sai takareiden kramppaamaan. Olinkohan ihan niin innokas maanantaina, et taisin käydä habailemassakin salilla. Eilen ei sitten jalka enää noussutkaan ihan niin tehokkaasti portaissa ja tiesin todellakin tehneeni jotain. No olihan se maanantain rappureeni toki eka tälle vuotta. Tänään huilin salilta, kun eilen oli jalkapäivä. Tästä täytyy nauttia, en mä kovin montaa kertaa pääse kehumaan, et näin paljon oon liikkunut :D !

Tosin vähän ottaa pattiin tää, et alkaa rapistua, ku mikäkin raihnanen käppänä. Polven nivelsiteet alkaa olla aika pitkälti kunnossa, joitain liikkeitä ei oikeen pysty salillakaan tekee, mutta kestää pomppimisen, juoksemisen ja normaalin elämän vaan pienillä muistutuksilla. Mutta sitten tuli nilkka kipeeksi! Ja tällä kertaa toinen, mikä meni viime talvena. Voi perpendeeros. No, tämäkin onneks lämpiää aika jees liikkuessa ja vihlasee vaan tietyssä asennossa, joten jos askeleet osuu juostessa ok, ni ei oo siinäkään sinällään suurta ongelmaa. Saiskohan nuita varaosia mistä? Mutta näillä mennään, kaikkeen sitä näköjään tottuu ja tärkein, et kuitenkin melkein normaalisti pystyy liikkumaan, joten ei passaa valittaa pienistä :)

Eikä keleissäkään oo ollu paljon valittamista!

Ps. Kiloja ei tosin oo lähtenyt yhtään…… höh

Enhän minä muuten, mutta kun se oli pinkkiä..

10.8.2015 Yleinen

puijo

Tavis on nyt saanut uuden kipinän lenkkeilyyn! Tai ei siis varsinaisesti lenkkeilyyn, mutta rappureeniin. Jostain syystä nyt vetää mieli jatkuvaan portaisiin, vaikka pohkeet on ku kivet.. Tosin joka kerta se on vaan helpompaa ja helpompaa päästä ne raput ylös, edelleen kahta askelmaa kerrallaan kävellen, juosta jaksan vaan puoliväliin :D .

Mutta on se muuten kumma, miten sitä tulee puhtia, ku pieneen pitäjään siinä vaiheessa, kun saat jotain uutta! Ensin investoin kompressio sukat. En tosin tiedä, onko niistä juurikaan hyötyä ollut minulle, kun sain pohkeet jo aiemmin jumiin, mutta on ne kyllä ainakin hienot :) . Seuraava ostos olikin sitten uudet lenkkarit. Leikkasin yksi päivä tässä varpaankynteni ja huomasin, että toisesta pottuvarpaasta on kynsi lähtenyt hieman halkeemaan pystysuunnassa ja reunoilla oli havaittavissa hienoista irtoamista. Tästähän minä sain ihan kauhean slaakin ja hyvä, ettei pitänyt varvasta teipata kunnolla pakettiin, että kynsi pysyy paikallaan (ei se siis todellakaan ollut mitenkään irtoomassa). No siis tämähän riitti syyksi siihen, että tarvitsen uudet lenkkarit. Kenkien vika, ei mahda mitään (eihän mulle siis tosin muutenkaan paha mieli tullut, et jouduin uudet popot ostamaan..). Edelliset tosin olikin tuntunut aina hieman naftille, mutta ei mitenkään varsinaisesti pienille. Mutta ehkäpä se on ihan oikeasti oltava hyvät kengät, teki sitten mitä tahaan, nämä minunkaan koivet kun ei nyt muutenkaan ihan kunnossa ole.

Yllättäin jouduin taas pulittamaan pitkän pennin lenkkareistani, mutta kylläpä sen vaan huomaa eron, miten erilaisia lenkkareita on ja miten tuet vaikuttaa. Heti tunsin, että nyt on ”tutun oloset” kengät jalassa, kun näitä sovitin. Värillähän ei ollut osuutta asiaan mitenkään. En minä sentään mikään välineurheilija ole.. ;) Siis toki eihän sillä mitään väliä ole, mitä päällään on urheillessa, kunhan nyt jotain sentään on, mutta onhan se välillä saada pientä piristystä :) Ja, että se on pinkkiä.

Portaista suoraan sitten vielä salille ja uskokaa tai älkää, pystyin taas tekemään haboja! Tämähän alkaa vaikuttaa suorastaan loistavalle! Ei se kyynärpää toki kunnossa ole, mutta kestää jo jonkin verran nökkääntymättä. Varovasti olen yrittänyt nyt pienemmillä painoilla, mutta lisäämällä toistoja, tuntuu aika mukavasti tämäkin, siis ihan siellä missä pitääkin.

Mutta oletteko muuten koskaan huomanneet, miten hankala joistakin urheilurintsikoista on päästä ulos? Sopivasti kun hikoilet, ni pitää tosiaan olla akrobaatti saadakseen ne pois päältä.. Lähden nyt nauttimaan ulos aurinkoon olostani, sikäli jos pääsen eroon reenivaatteistani ja pääsen käymään suihkussa.. Moro! :)