Selaat arkistoa kohteelle leivos.

Suklaa macaron

8.7.2015 Kaikki

Ihanan suklaiset macaronit ovat mukavia leivoksen tapaisia tarjottavia! Katso myös mansikka macaronien resepti! 


Ennen macaronien teon aloittamista kannattaa käydä katsomassa miten vältyt virheiltä macaronien teossa!

 

Haastava      1h+ 1h passiivinen

12kpl

 

Ainekset;

pohjat;

0,8 dl mantelijauhoja

2,3 dl tomusokeria

2 rkl leivontakaakaojauhetta

2 rkl sokeria

2 munanvalkuaista

täyte;

2,5 dl tomusokeria

3 rkl leivontakaakaojauhetta

3 rkl voita tai margariinia

2-3 rkl vettä

 

Valmistus;

Siivilöi tomusokeri, kaakaojauhe ja mantelijauhe erikseen ja vielä kerran yhdessä.

IMG_3252

 

 

 

 

 

 

Vatkaa valkuaisia sähkövatkaisella ja kun ne alkavat vaahtoutua lisää sokeri. Vatkaa vielä niin, että vaahto pysyy kipossa jos käännät sen, mutta vaahto on kuitenkin vielä kiiltävää.
IMG_2535

 

 

 

 

 

Lisää jauhot hyvin yhteen sekoitettuina muutamassa erässä vaahtoon ja nostele nuolijalla jauhot ja valkuaisvaahto sekaisin.

 

IMG_3255

 

 

 

 

 

 

Kun olet saanut sekoitettua vaahdon ja jauhot pyöräytä taikina kerran ja katso miten taikina laskeutuu takaisin.

Jos taikina ei laskeudu jatka vielä sekoittamista ja tee koe välillä. Taikina on valmista kun seos laskeutuu noin. 5 sekunnissa, mutta ei ole kuitenkaan liian löysää. Huomaa, että taikina löystyy koko ajan sekoittaessa!

 

IMG_3258

IMG_3259

 

 

 

 

 

 

Kun seos on valmista pistä se pursotin pussiin jossa on piste tylla. (halkaisia n. 4mm) Katso miten kokoat ja täytät pursotin pussin.

IMG_2847IMG_2849

 

 

 

 

 

 

Pursota leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille noin 4cm kokoisia nappeja. Jätä noin 2-3cm väliä.

IMG_3262IMG_3263

 

 

 

 

 

 

Niitä pitäisi tulla noin 24 kappaletta. Kopauta levyä muutaman kerran pöytää vasten jotta ilmakuplat poistuvat.

IMG_3266IMG_3267

 

 

 

 

 

 

Anna macaronien kuivua pöydällä noin 30-60 min, jotta pintaan syntyy kuori. Sormeen ei pitäisi jäädä mitään. Kuvassa jää.

IMG_3275

 

 

 

 

 

 

Paista macaroneja 150-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15minuuttia.

IMG_3286

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Sulata voi mikrossa ja lisää sen joukkoon muut täytteen ainekset, paitsi vesi. Sekoita ja lisää vettä tarpeen mukaan. Täyteestä tulee hyvin makeaa ja pehmeää. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.

Ota täyte jääkaapista noin 10 minuuttia enne pursotusta ja pursota sitten 12 macaronin päälle. Paina toinen puoli päälle ja säilytä jääkaapissa.

IMG_3293

 

 

 

 

 

 

Macaronien kuoret säilyvät noin 2 kk, mutta täytettyinä n. 2päivää jääkaapissa.

IMG_3295IMG_3300IMG_3301

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti ja kuvat omiani

Mansikka macaron

7.6.2015 Kaikki

Tällä ohjeella onnistuu varmasti ja macaronsseista saa myös mukavia tulijaisia, kun käärit ne kauniiseen pakettiin! Gluteenittomia!


Ennen macaronssien teon aloittamista kannattaa lukea ohje miten vältyt virheiltä macaronssien teossa!

 

Haastava        1h+ 1h passiivista

12kpl

 

Ainekset;

pohjat;

0,8 dl mantelijauhoja

2,4 dl tomusokeria

2 rkl sokeria

2 munanvalkuaista

mahdollinen elintarvikeväri

täyte;

3 dl tomusokeria

1 dl mansikkatomusokeria

4 rkl voita tai margariinia

muutama tippa vettä

 

Valmistus;

Siivilöi mantelijauho ja tomusokeri erikseen hienolla siivilällä. Siivilöi vielä uudestaan yhdessä.

IMG_2837IMG_2838

 

 

 

 

 

 

Vatkaa valkuaisia vaahdoksi ja kun ne alkavat vaahdottua lisää 2rkl sokeria ja mahdollinen elintarvikeväri. Jos värjään taikinan niin huomaathan, että väri vaalenee paistaessa ja jauhojen lisäyksen yhteydessä! Vaahdota vielä kovaksi, mutta kiiltäväksi, vaahdoksi.

IMG_2839

 

 

 

 

 

 

Lisää valkuaisten joukkoon jauhot varoen. Sekoita ja tarkkaile taikinaa. Kun jauhot ovat sekaisin, sekoita kerran ja katso laskeutuuko taikina nätisti, mutta ei jää hirveän ”koholle”. Toisessa kuvassa taikina on sopivan paksuista. Huomaa etää taikina löystyy kokoajan sekoittaessa!

IMG_2841

IMG_2844

 

 

 

 

 

 

Nosta taikina pursotin pussiin, jossa on noin. 4mm piste tylla. Katso miten kokoat ja täytät pursotinpussin!

IMG_2847IMG_2849

 

 

 

 

 

 

Pursota noin 4cm läpimitaltaan olevia nappeja leivinpaperille. Leikaa leivinpaperi juuri oikean kokoiseksi, ettei leivinpaperi rypisty uunissa! Kopauta leivinpeltiä muutaman kerran pöytää vasten.

IMG_2845IMG_2846

 

 

 

 

 

 

Anna kuivua noin 30-60min, jotta pintaan muodostuu ”kuori”. Kun kokeilee varovasti sormellaa macaronin reunaa ei sormeen pitäisi jäädä mitää.

IMG_2852IMG_2853

 

 

 

 

 

 

Paista macaroneja uunissa keskitasolla, noin 10-15 minuuttia 150-asteessa.

IMG_2857

 

 

 

 

 

 

Kun otat macaronssit uunista anna jäähtyä hetki. Kypsien macaronien pitäisi lähteä leivinpaperista irti helposti.

IMG_2859

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja lisää halutessasi hiukan lisää punaista elintarvikeväriä.

IMG_2860

 

 

 

 

 

 

Pursota macarons pohjan päälle runsaasti täytettä paina toinen pohja päälle.

IMG_2862

IMG_2864 IMG_2867

 

 

 

 

Säilytä jääkaappissa. Ja syö 2-3 päivän kuluessa!

Jos sinulla ei macaronien teko jostain syystä onnistunut tai sinulla on vielä jotain kysyttävää, niin laita kysymyksesi miten vältyt virheiltä macaronssien teossa ohje!

IMG_2868IMG_2884IMG_2879

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani

 

Aleksantereita

23.1.2015 Yleinen

Elämäni ensimmäiset aleksanterit. Ja vaikka itse sanonkin niin onnistui hyvin niin ulkoisesti kuin maullisestikkin. Olen erittäin tyytyväinen.

 2015-01-17 13.52.33

4,5dl jauhoja

1tl leivin jauhetta ,

1dl sokeria,

200g voita -nypi voi jauhoihin joissa kuivat aineet.

2015-01-17 13.52.13

2015-01-17 13.51.57

2015-01-17 13.51.38

Lisää 1 muna. Sekoita taikinaksi ja kaulitse pellin levyseksi.

2015-01-17 13.51.142015-01-17 13.50.57

175astetta n. 20min.

Puolita paiston jälkeen (suht pian niin ei kerkeä kovettumaan jolloin tulee rapsakka) ja väliin ohjeen mukaan 150g vadelmamarmeladia (ite laitoin 250g). Levitä ja nosta varovasti toinen levy päälle. tasoita reunat.

2015-01-17 13.50.29

2015-01-17 13.49.48

päälle 2,5dl tomusokeria johon laitoin karamelliväriä kun ei ollu mansikanmakuista tomua.

2015-01-17 13.50.05

Ja

n. 2rkl vettä. Raidoissa 1dl tomua ja 1 rkl tummaa kaakoata ja vettä silleen muutamia tippoja .

2015-01-17 13.49.23

2015-01-17 13.48.19