Selaat arkistoa kohteelle leipä.

Juustoskonssit

29.1.2016 Leipä

8kpl

4dl   Vehnäjauhoja
2tl    Leivinjauhetta
1tl    Suolaa
1tl    Sokeria
50g  Voita
2dl   Maitoa (tai piimää)
1dl   Juustoraastetta
1 munan keltuinen ja tilkka maitoa voiteluun

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää neste ja juustoraaste nopeasti sekoittaen. Älä vaiva taikinaa. Taputtele taikina jauhotetulle alustalle n.3cm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai lasilla halkaisijaltaan n. 6cm kokoisia skonsseja. Sivele skonssit maitotilkalla ohennetulla keltuaisella. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

Rouheiset sämpylät

23.6.2015 Kaikki

Helpot ja mukavan rouheiset sämpylät, ovat ihania vielä hiukan lämpiminä voin kera!


Voit pistää joukkoon, myös erillaisia siemeniä! Seessamin-, auringonkukan- ja unikonsiemenet sopivat sämpylöihin mainiosti!

Lue artikkeli kokonaan →

Fantastinen foccaccialeipä

5.5.2014 Yleinen

Tutkimusten mukaan oliivi on terveyttä edistävä ja ylläpitävä elintarvike. Extra-neitsytoliiviöljyn (kylmäpuristetun oliiviöljyn, jonka lämpötila ei missään tuotantovaiheen aikana saa nousta yli 27 asteen) on todettu ehkäisevän sepelvaltimotauteja, auttavan rasvan kolesterolien sekä verenpaineen tasapainottamisessa.

foccaccia

Ainekset:

6dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa

1tl suolaa

3dl kädenlämpöistä vettä

2tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Leivän päälle:

Oliiveja (jos oliivit eivät ole mieleen, kirsikkatomaatit käyvät myös)

Kylmäpuristettua oliiviöljyä

Rosmariinia

Merisuolaa

 

Ohje:

Kaada suureen kulhoon 3dl kädenlämpöistä vettä. Sekoita veden joukkoon pussi kuivahiivaa. Lisää osa jauhoista siivilän läpi kulhoon. Lisää oliiviöljy sekä suola ja kaada loput jauhoista joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, mutta taikina saa jäädä tahmeaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. puoli tuntia.

Laita uuni kuumenemaan n. 200 asteeseen. Laita taikina leivinpaperilla päällystetylle uunivuoalle. Halkaise oliivit tai tomaatit. Painele sormella taikinaan pieniä kuoppia ja laita oliivit niihin. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä. Ripottele leivän päälle rosmariinia ja merisuolaa oman maun mukaan. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

Nauti!

~Terkuin Kaisu!~