Selaat arkistoa kohteelle leimasin.

Taide grafiikka puusta valmistetulla painolevyllä/lemasimella

23.8.2014 taide

Iski tässä kauhea inspiraatio tehdä grafiikkaa tavalla tai toisella. Vähän siinä pähkäilin, että mistähän köyhänä löytäisin rahaa ostaa linolevyä tehdäkseni itselleni painolevyn. Sitten mieleeni juolahti että minullahan on kaapissa yksi muista projekteista ylitse jäännyt tervaleppän palanen.

Terveleppälevyn mitat ovat 20cm x20,5cm. Jos minulla olisi ollut sirkkelikäytössä olisin varmaan kaventanut tuon 5mm pois jolloin kuvion piirtäminen olisi ollut helpompaa. Päädyin kuitenkin siihen etten välitä epäsymmetrisyydestä koska liian symmetrinen/täydellinen kuvio ei taas oikein itstunut visiooni lopputuloksesta.

Täin tähän alle kuvasarjan kuvion kaiverruksesta (klikkaamalla kuvaa näet sen täysikokoisena). Tällä samalla perusperjaatteella teen myös lovileikkauksetkin. Tässä projektissa käytin kuitenkin koristevaisto talttoja. En siistinyt  kuvion pohjaa lainkaan koska sen karkeus ei vaikuta painokuvion lopputulokseen.

leimasimmen tekeminen puusta_edited-1

Leimasiminen valmistusvaiheet kuvina

Kun painolevy oli valmis teipasin kolme A1 kokoluokan paperia (75 × 110 cm eli vähän suurempia kuin A1 tosiasiassa mutta samaa kokoluokkaa kuitenkin ) makuuhuoneen lattiaan ja aloitin painamisen. Painotyö kävi melkein urheilusta kun tasapainoili ja yritti olla astumatta jo painettujen alueiden päälle ja löytää tarpeeksi voimaa saada painettua siisti kuvio. Levitin puulevylle vesiliukoista öljyväriä suurehkolla siveltimellä.

SONY DSC

Leimasimen ensimmäinen väripinta levitysvaiheessa

SONY DSC

painotyö vaiheessa

SONY DSC

Painotyö valmiina

 

 

Kaiken kaikkiaan tämä oli ihana projekti. Ihanan virkistävää tehdä jotain muutakin kuin klasisia öljyvärimaalauksia. Työn tekeminen oli hauskinta mitä olen pitkään aikaan tehnyt. Koko eilinen päivähän tässä vierähti, mutta ne oli hyvin käytettyjä tunteja jos hauskuudessa mitataan.

Painopinnan päälle tein kultaisella maalilla ja palettiveitsellä  tyylitellyn käden nyrkissä. En ole ihan varma itsekkään että mitä mieltä olen lopputuloksesta. Valukuvissa nämä näyttää vähän latteilta. Todellisessa elämässä kokonaisuus on vaikuttava joskin erikoinen ja kaukana minun omasta ”normaalista” tyylistäni. Pidän tyylistä ja ilmeestä. Täydellisen lopputuloksen saaminen vaatii vielä jatko kehittelyä.

kädet 2

Kehyksiä vailla