Selaat arkistoa kohteelle leijona.

Leijona sokerimassasta

16.1.2017 Yleinen

Valmistumiseni keittiömestariksi lähenee ja on ollut kova kiire loppuvuodesta, tämän vuoksi en ole kerennyt myöskään leipomaan. Tässä kuitenkin pientä ohjetta poikani synttärikakussa olleesta jellonasta.

 

Varaa tarvikkeiksi keltaista ja ruskeaa sokerimassaa. Silmiin voi laittaa vaikka nompparellit tai piirtää ne elintarviketussilla.

  1. Pyörittele 2 isompaa palloa, pää ja vartalo.
  2. Pyörittele 4 pienempää palloa ja muotoile ne tassun muotoisiksi.
  3. Valmista leijonan naama kahdesta keltaisesta pallosta ja ruskeasta pallosta, joka muotoillaan kolmioksi ja liitetään pallojen väliin kuten kuvassa näkyy.
  4. Työnnä  leijonan vartaloon rakettispaketti tikut ja liitä raajat rakettispaketti tikkuihin.
  5. Viimeiseksi muotoile leijonalle harja, korvat ja häntä.
  6. Harjan saat parhaiten tehtyä niin, että puristat ruskeaa sokerimassaa valkosipulipuristimen läpi ja asettelet  pötköt harjaksi leijonalle

 

.

Bussi Tarina

12.1.2017 Yleinen

Olipa kerran 6 parasta kaveria. Kaverit tunteva 4 luokalta. Niiden nimet ovat Sanna, Tuuli, Moona, Pekka, Mikko. Elmeri on hyvä naurattamaan kavereitten mielestä. Moona tykkää laulaa. Muut tykkäävät aina naurattaa.He olivat  kauvvan suunnitellut reissua kuudestaan.

Perjantaina oli lähtö päivä. -Moi! huutaa Moona innokkaasti. -Moi! huuta kaikki Moonalle takaisin. Kaverukset eivät ole käyneet ennen bussissa joten he eivät tiedä minne laitetaan laukut. -Tuolla on jokin luukku laitetaan ne sinne, sanoo Sanna.

-Mennään nyt bussiin, sanoo Mikko. -Joo, vastaa Moona. -Lähdetäänkö?kysyybussi kuski. Bussi oli kulkenut jo monta tuntia kunnes bussista menee sähköt. -apua! huutaa kaikki yhteen ääneen. -Anteeksi painoin jotain nappia, sanoo takana istuva mummo.-Kuka svinä olet? kysyy Tuuli. Mutta mummo ei vastaa. -tykkäätkö laulaa? kysyy Moona.-vähän minun lempi laulu on frozenin let it go, vastaa mummo.- Okei olemme menossa eläintarhaan, sanoo Elmeri.

Klo 17.00-Nyt ollaan perillä! Huutaa kuski. -Mikäs tuo on? Kysyy Pekka. -Se on leijona sanoo. Se jahtaa meitä! Huutaa Elmeri. -Se on killti, sanoo Tuuli. kun oli aika lähteä oli myöhä ja pimeä .lapsien piti vielä syödä. Kun se oli tehty oltiin jo perillä kotona.

 

Oli ihan hyvä tarina, mutta olisin halunnut tietää mitä siellä eläintarhassa tapahtui. Ja miten ne sai sen leijonan? Laitoin mustalla kirjoitus virheet. Ja vielä olisin halunnut tietää lopun esim. Mitä tapahtui kun he pääsivät kotiin ja mitä sille lijonalla.  ´JONKUN VERRAN VIRHEITÄ.