Selaat arkistoa kohteelle lehdet.

27.05.2018

27.5.2018 Yleinen

Tulin juuri iskän luota maaseudulta. Siellä luin vähän kirjoja ja lehtiä ja katselin jalkapalloa. Real Madrid voitti Mestarien liigan, jonka finaalissa oli vastassa Liverpool. Periaatteessa ratkaisun teki Liverpoolin maalivahti joka teki pari isompaa mokaa, joista tuli pari maaliakin vastustajille. Pianhan alkaa taas jalkapallon MM-kisatkin. Muistaakseni parin viikon ja neljän päivän päästä, eli 14.06.2018. Kisathan pidetään Venäjällä ja ensimmäinen peli onkin Venäjä vastaan Saudi-Arabia. Nyt tulee varmaan vietettyä osa kesästä TV:n ääressä! :)

Lukemani kirjat olivat Jesper Juul – The art of failure – An Essay on the pain of playing video games (e-kirja) ja Stephen King – Laurie (e-kirja), jonka mainitsinkin aiemmin olevan täysin ilmaisessa jakelussa internetissä. Ei mielestäni kumpikaan ollut hyvä kirja, mutta molemmista oppi taas sitä enkunkieltä.

Ensimmäisen kirjan voit ostaa sähköisenä täältä (hinta on tosin ehkä turhan kova, kymmenisen euroa!):
https://www.amazon.com/Art-Failure-Playing-Playful-Thinking/dp/0262529955

Stephen Kingin kirjan voit suoraan ladata ilmaiseksi tästä:
https://stephenking.com/other/stephenking-laurie.pdf

Lehti, jonka luin oli nimeltään BBC Bookazine Tieteellinen opas Onnellisuuteen. Ei parhaita tiedelehtiä mitä olen lukenut, mutta ihan mielenkiintoinen. Tätä lehteä löytyy varmaan monesta ruokakaupasta ja näin.

Elisa Kirjassa on viikonlopun ajan ollut e-kirjat ja äänikirjat alennuksessa, kaikkien hinnasta on 20% mennyt veks! Itse ostin seuraavat kirjat:
Anders de la Motte – Lume
Anders de la Motte – Kupla
Aleksi Delikouras – Nörtti – New Game

Tarjous on muuten ohi huomenna aamukahdeksalta, joten nyt kannattaa ostaa kirjoja!

Anders de la Motten kirjat ostin, koska pidin trilogian ensimmäisestä osasta Peli. Nörtti-kirjan taas siksi, että sitä on suositeltu minulle.

Huomenna aamulla on sählyporukkamme viimeinen pelikerta vähään aikaan ja jatkamme sähläämistä syksyllä. No, saanpahan nyt ainakin valvoa taas sunnuntai-iltaisin ja kuunnella Avaruusromua-ohjelman tuoreeltaan! :)

Ostimme veljen kanssa Pleikkarille Detroit: Become Human -pelin. Olen nyt vähän katsellut vierestä, kun veljeni on pelannut ja ainakin grafiikka on tosi hienoa. Niin kuin nykyään aika monessa pelissä on tapana olla. Juonesta en vielä paljon tiedä, mutta aika pitkälti liittyy ihmismäisiin robotteihin. Itse asiassa taidan käydä seuraamaan veljeni peliä juuri nyt! :)

Tässä nyt tällaisia asioita, mitä tuli äkkiseltään mieleen. Kirjoittelen taas, kun saan jotain ideoita.

Hei hei!

Hmmmmm. Mielenkiintoinen loppu pelillä! :D

Voihan kukkanen

13.5.2015 Olet kuin kukkanen, Yleinen

 

Kukkanen. Tuota nimitystä käytetään niin monessa asiassa. Pieni tyttö upeassa leningissä saa vanhemmat huokaisemaan, ”Olet kuin kukkanen”. Ja auto perheessä on isännällä oikein kukkanen. Ja tietenkin oikea kukkanen. Niitähän ei pääse kuin ilolla seuraamaan sanalla, ”Kukkanen”. Ehkä näistä kukkasista haluankin kertoa. Vaikka nyt onkin hieman tuskainen tuntu elimistössä. Jo edellisenä päivänä oli niskassa taas sellainen tuntu, että nyt sitä taidetaan lähteä muille maille. Ehkä se lääkärin katsomista vaatisi. Vaikka viime sairaalakäynnillä ei lääkäri siihen halunnutkaan puuttua. Mutta kun nyt on vaan sellainen tuntu, että on pakko jotain kirjoittaa. Lukijat jo ajattelevat, että sormetko on tuo kirjoittelija katkaissut kun ei mitään siltä enään kuulu. Pääni on aika sekainen ja tukkoinen mutta jotain kuitenkin pystyn vielä ajattelemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Metsälenkillä ollessani huomasin jo Pajujen saavan kunnon lehdet. Kaikissa muissa lehtipuissa oli vielä silmut aukeamatta vaikka silmut olivatkin jo paksut ja hiukan vihreää näkyi silmun sisältä. Käytin aikaani tutkia eri puita. En ole mikään himohölkkääjä kuitenkaan. Ja ensimmäiset lenkin kuitenkin pitää ottaa varovasti, ettei kone leikkaa kiinni.002

Edellisellä kerralla olivat vielä valko- ja sinivuokot aika pieniä ja eivät olleet kunnolla vielä auenneet. Mutta nyt olivat kukat jo päässeet kunnon kukintaan vaikka tämä metsä olikin kovin tiuha ja sankkakasvuinen. Kaikki nämä kuvat ovat samasta metsästä. Täällä jo hiukan kokeilin, että oliskos mulla vielä kuntoa juosta. Joskus juoksin paljonkin ja uhrasin tuota tekemisen meininkiä vielä kilpailemiseenkin. Mutta siitä on tosiaankin jo kauan aikaa. Ehkä ei se jalka enään nouse. Se oli sitä aikaa kun eivät vielä karvat vielä kasvaneet korvissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJotenkin se on kummaa, että se kunto ei sitten millään pysy kehossa kun sen sinne joskus saa. Luulisen sen pysyvän kun kerran sen on kehoonsa saannut. Pysyyhän ne tiedotkin jotka on koulussa oppinut. Tietenkin nekin unohtuvat jos ei niitä koskaan käytä. Mutta nyt liikkuminen kuitenkin. Liikutaanhan sitä joka päivä kuitenkin mutta kunto se vaan karkaa johonkin. Sen minä ymmärrän jos ei sitä prosenttilaskua tarvi koskaan koulun jälkeen, niin unohtuuhan se tietenkin. Mutta kun vielä kuntokin karkaa, olen aivan ymmälläni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASalaa me kaivellaan nenääkin. Koulussakin sitä kaiveltiin ja hyvin on muistissa pysynyt. Kolussa mua ei tiettävästi kiusattu. En ainakaan jaksa muistaa. Ehkä muistaisin jos olisi kiusattu, sillä sellainen tietenkin pysyisi varmaan mielessä aina. Tyttöjä kyllä kiusattiin. Mutta ei se ollut mitään ”raakaa” kiusaamista. Nyt taas tytöistä pidän kuin hullu puurosta, puurostakin pidän. Ehkä tyttö oli meille hiukan vieras elementti. Meillä oli poikia viisi ja tyttöjä ei aivan lähellä ollut. Eräs tyttö kyllä meidän naapurissa asui mutta hän ei saannut tulla leikkimään poikien kanssa. Heillä oli myöskin kaksi poikaakin. Tytön äiti syötti tytölle rusinoita ja luumuja, että tytön iho pysyisi hyvänä. Pojat eivät luumuja tai rusinoita koskaan saanneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kun jo tässä iässä olen saanut seurata lasten leikkejä, ovat ne muuttuneet. Ainakin niin haluan uskoa. Nythän tytöt ja pojat leikkivät yhdessä. Minusta se on erittäin hieno asia. Jopa meidän pojanpoika leikki pihallamme tyttöjen kanssa. Maahanmuutto lapset eivät tälläistä oikein sulattaneet vaan ilkkuivat koulussa tästä leikkimisestä tyttöjen kanssa. Hetken päässä olivat kaikki oppilaat ilkkumassa, mikä ei tietenkään ollut hyvä asia. Nyt leikkimiset tietenkin hoidetaan salaa tyttöjen kanssa. Niinkuin vanhemmatkin… niinkuin minäkin vielä haluaisin.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta oikeista kukkasista mun piti puhua. Ennen olen paljonkin leikkinyt kukkasien kanssa. Jopa kerrostalon pihalla kasvatin kesäkukat itse siemenistä. Joka päivä kastelin ja leikkasin vanhat kukat pois. Kukat kasvoivatkin pitkälle syksyyn ja viimein yöpakkaset tainnuttivat kukat. Ja voi sentään kun vanhemmat ihmiset niitä kehuivat. Toisten talojen pihoista tultiin meidän pihan kautta kauppaan, että saivat nähdä näitä kukkia kun ei omalla pihalla kukkia ollut. Itseäni järjettömästi näyn kehuvan, eli jätetään asia siihen. Kuitenkin se on mulle aika vieras aihe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKun tuo edellinen ja ainut sairaala käynti sai mut ajattelemaan. Ajattelin, että kuinkahan kauan sitä meikäläinen saisi olla omassa kodissaan. Tulisiko lapset muo auttamaan jos ei enään tyhjä kattilakaan pysyisi kädessä. Jaksavatko he auttaa kun eivät ole koskaan joutuneet. Ja mitä minä sitten joutuisin syömään. Makaronia varmaan syötäisiin joka päivä. Päivällä ja illalla. Paistinpannulla sitä lämmitettäisiin ja laitettaisiin sikajauhelihaa antamaan lisää liukkautta, ettei kerkiä nielauksen jälkeen yhtään kuvota ja oksennella. Ai tätä elämää kun sitä aina vain odotan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No ei kannata vielä toivoa menettää. Eihän sitä tiedä kuinka hieno mummo löytyy vaikka naapurista silloin. Jos sellainen mummo löytyisikin ja hän syöttäisi mut taas hienoon kuntoon, että rypyt oikenisivat. Olisin kuin nuori poika, ei rypyn ryppyä. Askeleet ei vain kantaisi tälläistä lihamuuria. Taas pitäisi laihdyttaa ja syödä nauriita aamusta iltaan jolloin rypyt palaisivat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaikeaa on ihmisen elämä. Teet mitä milloinkin, niin se on kuitenkin väärin. Ja kuitenkin ei sitä vanhuuden päivillä taida olla mitään muuta ilonaihetta kuin ruoka. Luulen, että naiset eivät enään suostu aikuisten leikkeihin. Heistähän on tullut aikuisia, niin nyt sitten ollaankin totisia ja hymy jätetään pois kun se ei kuulu vanhuuteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATälläisiä tapauksia ja asioita kulkee sekaisessa päässä. Ehkä pitäisi odotella ensin, että pää paranee.

 

Pieniä juttuja löytyy os,

pikivaantaa.suntuubi.com

 

piki