Selaat arkistoa kohteelle leffat.

Paluu tulevaisuuteen II (elokuva katsottu)

5.3.2017 Yleinen

Monta monta kertaa tämänkin leffan olen nähnyt. Ihan yhtä hyvä kuin sarjan ensimmäinen elokuva, sanoisin. Kolmannenkin osan katson kai tässä lähiaikoina. Jos kiinnostaa, niin tämän elokuvan voi ostaa DVD:nä täältä:

http://www.discshop.fi/elokuvat/dvd/paluu_tulevaisuuteen_2/P46636

Ja Blu-raynä täältä:

http://www.discshop.fi/elokuvat/bluray/paluu_tulevaisuuteen_2_blu_ray/P84510

Kaikki Paluu tulevaisuuteen -elokuvat löytyvät myös Netflixistä!

Top 20 leffat (ei järjestyksessä)

14.12.2015 Yleinen

Leffojen TOP kakskymppinen

Tekeekö mieli katsoa leffa… mutta mikä? Tässä on mun top 20 + kunniamaininnat, eikun yyzimään!

Spy – vakoojan asussa (2015)

spy-poster-2015-HD-wallpaper

Leffa joka oikeasti pitkään aikaan nauratti, melkein yhtäsoittoa alusta loppuun! Päänäyttelijänä huikean hauska Melissa McCarthy, stereotyyppisen kiroilevan kovanaama-agentin roolissa kovanaaman roolin omaksunu Jason Statham ja casanova-agenttina todellisenkin elämän naistenmies Jude Law.

Pocahontas (1995)

disney_83477

According to me, paras Disney-elokuva. Tykkään elokuvan sanomasta ja päähenkilöstä, en ehkä niin friikihköstä faktasta, että Pocahontas oli John Smithin tavatessaan 12-vuotias pikkulikka. Tosin, heidän ”suhteestaan” ei löydy vakuuttavia todisteita. Mutta älkää katsoko tätä englanniksi, tein niin, ja it´s not the same (!!) ilman Arja Korisevan ”Tuulen värit”-laulua!

Indiana Jonesit

indiana-jones

Harrison Ford aka Indiana Jones.

Kaikki! Vähiten kuitenkin se uusin (Kristallikallojen valtakunta) ja eniten Viimeinen ristiretki, toinen Indiana muistaakseni. Olen heikkona seikkailuleffoihin ja nämähän sitä ovat parhaillaan! Kannattaa katsoa vaikka maratonina.

Harry Potter-saaga

hp

Olen hirmuinen Potterfani. Tykkään kaikista seitsemästä elokuvasta, näiden katsomiseen maratonina menisi varmaan koko päivä (HP-leffan normipituus hieman yli 2h..), joten suositeltavaa on jaksottaminen.

Gryffindor wins!

National Treasure (2004)

natltreasure

Joop, leffa jonka voisin katsoa joka päivä. Mun lempinäyttelijä on siis Nicolas Cage ja hän seikkailuelokuvassa = 100 % match. Jotkut eivät luultavasti laittaisi tätä top 20-listalleen, mutta minulle historia, aarteenetsintä, sääntöjen rikkominen, nörtti mäinen tietokonevelhoapuri ja Nicolas Cage päähenkilönä on kaikki mitä leffaltani tarvitsen.

Gladiaattori (2000)

gladiaattori2988282

Russel Crowe Gladiaattorina.

Selviytymistarina petetystä roomalaisesta sotilaasta, joka pestautuu gladiaattoriksi kostaakseen perheensä murhan. Vallankäyttöä, korruptiota, väkivaltaa (not much of a fan) ja tahdonvoimaa.

The Killers – Tappajat (1946)

killers

Ava Gardner ja Burt Lancaster.

Ava Gardner-fangirlinä oli pakko katsoa tämä Avan läpimurtoelokuva. Ava petollisena femme fatalena nimeltä Kitty Collins. Autokorjaamolla työskennelleen ex-nyrkkeilijän murha päätyy vakuutusyhtiön Reardonin tutkittavaksi.

Titanic (1997)

Tarviiko mun edes selitellä tähän jotain?

Black Snake Moan (2006)

Black_Snake_Moan_soundtrack_cover

Uskovainen kitaransoittaja juuri pettävästä vaimostaan eronnut Lazarus (L.Jackson) löytää maantieltä maassa makaavan, pahasti ruhjotun nuoren naisen Raen (Christina Ricci). Lazarus huomaa Raella olevan vakavia ongelmia, ja ottaa tehtäväkseen parantaakseen Raen. Heidän välilleen kehittyy kaunis ystävyyssuhde, mutta alku on kivikkoinen.

Gone Girl (2014)

gonegirl

Trilleri. Loppuratkaisu yllättää!

Wolf of Wall Street (2013)

Wolf-of-Wallstreet-585x370

Leonardo New Yorkin menestyneimpänä pörssimeklarina. Asiat karkaavat kuitenkin vähän käsistä…

Vuosaari (2012)

vuosaari-bd

Yhteenkietoutuneita ihmiskohtaloita, toivoa paremmasta, murskattuja haaveita. Kaunis elokuva, tässä näyttelee myös mun lemppari suomalainen näyttelijä, eli Laura Birn.

Shutter Island (2010)

shutter-island-wallpaper_284394_40228

Fantastinen Leo etsivänä, joka lähtee selvittämään merkillistä murhaa suljetulle saarelle kuhisten mielisairaita vankeja ja salaperäistä henkilökuntaa. Kaikki ei ole siltä mitä näyttää.

Monte Carlo (2011)

Ultimaattisin chick flick! Wonderful Leigton Meester, komeita miehiä ja tyttöjen yhteinen matka Pariisiin.. ja lopulta he löytävät itsensä Monte Carlon seurapiireistä.

Catch me if you can! (2002)

Jos voisin mahduttaa kaikki Leon leffat tähän listalle, mutta ei. Onhan tässä niitä jo kolme? Loistava toimintaelokuva! Tällaisiin rooleihin Leo näyttää sopivan kuin puuro lusikkaan.

12 years a slave (2013)

Tummaihoinen muusikko siepataan orjaksi. Perustuu Solomon Northupin elämänkertaan. Tässä on muutamia hyvin järkyttäviä kohtauksia.

The Bone Collector – Luunkerääjä (1999)

Rikostrilleri, joka saa joka kerta saa kylmät väreet menemään selkäpiitä pitkin. Halvaantunut etsivä (Washington) selvittää sairasvuoteeltaan ryhmänsä avulla New Yorkissa riehuvan sarjamurhaajan henkilöllisyyttä. Mukaan sotkeutuu myös tuikitavallinen poliisi (Jolie), jonka rikosetsivän kykyihin Washington kuitenkin vahvasti luottaa. Annan kunniamaininnan Angelina Jolien huulille.

G.I Jane – Sotilas Jane (1997)

Naissenaattori haluaa todistaa, että nainenkin pärjää laivaston SEAL-trainingissa (?).

Step up to the Streets (2008)

Angie saa tädiltään viimeisen mahdollisuuden. Jos hän menestyy Marylandin taidekoulussa (pääaineenaan tanssi), hän saa jäädä kaupunkiin. Takanaan jäsenyys pahamaineisessa 410-jengissä Angie kamppailee selviytyäkseen tanssitunneilla, jossa hänelle rakas katutanssi ei juurikaan ole suuressa osassa. Hän ystävystyy kuitenkin muiden outsiderien kanssa ja he päättävät yhdessä osallistua katutanssikilpailuun ”The Streetsiin.

Desert Flower –  Aavikon kukka (2009)

Perustuu supermalli Waris Dirien elämäntarinaan. Nuori afrikkalaistyttö pakenee Amerikkaan paremman elämän toivossa. Waris on ympärileikattu kolmevuotiaana ja vasta hetken Jenkeissä oltuaan hän ymmärtää teon raakuuden ja vääryyden. Hän alkaa ajamaan naisten ympärileikkauksen vastaisia asioita.

Kunniamaininnat:

Chick flickit:

Romy and Michele´s High School Reunion – Blondit luokkakokouksessa (1997)

The Other Woman (2014)

Cameron Diaz, Leslie Mann ja Kate Upton punovat yhdessä kostoa heitä kaikkia pettäneelle miehelle.

Wendy Wu: Homecoming Warrior (2006)

Kalifornialainen teinityttö alkaa opettelemaan kung fu:ta buddhalaisen munkin, Shenin avulla.

Kesäkaverit (2014)

Kaksi tyttökaverusta (Kuustonen, Paavilainen) lähtevät kesäksi Hankoon tarjoilijoiksi. He ystävystyvät kolmannen tarjoilijatytön kanssa ja rikkovat tärkeimmäin lupauksen, ei saa rakastua!

Bachelorette (2012)

Polttarit riistäytyvät käsistä.

She´s the Man (2006)

Viola Hastings (Bynes) esiintyy hänen kaksoisveljenään Sebastianina, jotta hän pääsisi pelaamaan jalkapalloa opistoon. Hänen ei pitänyt kuitenkaan rakastua huonetoveriinsa.. (Tatum)

Coyote Ugly (2000)

Isosiskojemme aikainen chick flick! Pikkukaupungin tyttö (Perabo) lähtee kokeilemaan siipiään New Yorkiin. Hän saa työpaikan miesten suosimassa Coyote Ugly-baarissa, jota pyörittävät kolme rohkeaa ja ulospäinsuuntautunutta naista, hyvin erilaisia kuin Violet (Perabo). Hänen todellinen haaveensa olisi laulaa, mutta hänellä on paha lavakammo. Miten Violetin käy?

Radalla (2002)

(Applegate) ja (Blair) auttavat miehiä harhaanjohdattelevaa ystäväänsä Christinaa (Diaz) löytämään Sen Oikean.

Muut:

Rush Hour-trilogia

Kyttäpari Lee (Chan) ja Carter (Tucker) jahtaavat rikollisia milloin missäkin päin maailmaa.

Geishan muistelmat (2005)

The Green Mile (1999)

Kertoo kuolemaantuomittujen viimeisistä hetkistä, joita jota päivä seuraa vanginvartija Paul (Hanks). Eräänä päivänä sinne tuodaan vanki (Duncan), jota syytetään lapsimurhasta, hänellä on kuitenkin yliluonnollisia kykyjä.

Kill Bill-elokuvat

Leijonasydän (2013)

Uusnatsi Teppo (Franzén) rakastuu Sariin (Birn), jolla on lapsi tummaihoisen miehen (Toivola) kanssa.

Lupaus (2005)

Kertoo Suomen lotista. Pääosassa Laura Birn.

Eden (2012)

Korealaisamerikkalainen nuori tyttö joutuu ihmiskaupan uhriksi. Selvitäkseen hän liittoutuu yhteen ihmiskauppaa tekevien kanssa.

Saiturin joulu (2009)

Huipputekniikalla tehty Charles Dickensiin Joulutarinaan perustuva animaatio. Saiturina Jim Carrey.

Da Vinci-koodi & Enkelit ja demonit

Black Swan (2010)

Ballerina Nina (Portman) saa ainutlaatuisen tilaisuuden havitella Mustan ja Valkoisen Joutsenen osaa Joutsenlampi-näytelmään. Rooliin eläytyminen saa hänet kuitenkin kyseenalaistamaan mielenterveyttään, ja kuvioita sekoittaa lahjakas kilpailija (Kunis).

The Great Gatsby – Kultahattu (2013)

Kuka on mystinen Gatsby, joka järjestää kartanollaan aina parhaimmat juhlat, mutta ei ole ikinä itse paikalla?

Last Vegas (2013)

Neljä kouluaikaista kaverusta ovat jo vanhoja miehiä. Se ei estä kuitenkaan heitä juhlimasta ystävänsä polttareita Vegasissa.

Nightcrawler (2014)

Louis Bloom (Gyllenhaal) haluaa epätoivoisesti löytää työpaikan. Hän huomaa kiinnostuvansa rikosjournalistin työstä ja aloittaa oman yrityksensä. Hän palkkaa kodittoman miehen apulaisekseen ja he alkavat kuvata kaupungissa tapahtuvia rikoksia.

 

Ostoksilla

28.3.2014 Yleinen

Käytiin siis tänään äiskän kanssa kaupoilla ettimässä mulle kevät-/syystakkia. Äiskä haki mut koulusta et päästään suoraan kaupunkiin eikä mun tarvii käydä kotona välissä. Mukaan lähti musta softshell-takki ja kahet kengät(mustat ja punaset). Kävin myös kirjastossa lainaamassa Matka maan uumeniin-leffan, joka me katotaan huomenna mun kaverin kanssa. Teen siitäkin leffasta arvion huomenna tai sunnuntaina. Voin luvata, että näitä leffa-arvioita tulee melkein joka viikko, kun katotaan kamun kanssa yks leffa per viikonloppu kesään asti. Saadaan aika kulumaan nopeemmin kesälomaan:)

Tulin tossa äsken kotiin Nooran luota. Noora asuu n. 5 km päässä meistä ja meen sinne yleensä pyörällä kesällä, keväällä ja syksyllä tai kävellen talvisin(tänään menin pyörällä). Me siivottiin Nooran ja sen siskojen kanssa Nooran vaatekaappi ja sit me vaan juteltiin niitä näitä.

Koulussa ei tapahtunu oikeestaan mitään erikoista. Saatiin enkun kokeet ja sain siitä 8. Ihan hyvin se meni, mut oisin toivonu 8½.. Aina ei saa mitä tahtoo. Kässässä teen vaaleenvihreetä kesämekkoo mustilla letitetyillä olkaimilla ja sain sen aika hyvin aluille tänään. Mut nyt niitä kuvia:

Tos on noi punaset kengät

DSCN0410

 

Täs on ne samanlaiset mut mustat

DSCN0405

 

Ja sit vielä se softshell-takki

DSCN0411

 

Siinä on aika isot etutaskut. Takissa on 4 taskuu. 3 vetoketjullista ulkotaskuu ja 1 vetoketjullinen sisätasku. Et ei ainakaan taskut lopu kesken..

♥: Amanda