Selaat arkistoa kohteelle lauda.

Hamilton ylivoimaiseen voittoon Kiinassa

21.4.2014 F1-kisat

Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi ensimmäistä kertaa urallaan kolmanteen peräkkäiseen voittoon Kiinan GP:ssä. Hamilton nousi voittojen lukumäärässä (25) Jim Clarkin ja Niki Laudan rinnalle.

Britti kontrolloi kilpailua paalupaikalta alusta loppuun saakka. Mercedes-tallikaveri Nico Rosberg ei saanut hyvää lähtöä neljännestä lähtöruudusta ja putosi huonoimmillaan seitsemänneksi. Rosberg aloitti tästä raivoisan nousun kohti kärkeä, mikä palkittiin lopulta toisella sijalla. Saksalais-suomalainen johtaa MM-sarjaa enää vain neljällä pisteellä ennen Hamiltonia.

Kisassa nähtiin myös erikoinen tilanne, kun järjestäjät heiluttivat ruutulippua Hamiltonille jo kierrosta liian aikaisin. Näin ollen lopputulokset muodostuivat 54. kierroksen jälkeisestä tilanteesta. Tämänkaltaisia virheitä ei voi sattua järjestäjille, jos Kiinassa meinataan ajaa myös tulevaisuudessa. Onneksi virhe ei muuttanut pistesijojen kohtaloa.

Alonso ”Best of the rest”

Ferrarin Fernando Alonso sai loistavan lähdön viidennestä lähtöruudusta, vaikka hän hieman osuikin yhteen lähtökiihdytyksessä entisen tallikaverinsa Felipe Massan kanssa. Alonso nousi ensimmäisten pysähdysten aikana Sebastian Vettelin ohi, mutta joutui lopussa taipumaan Rosbergille. Kolmas sija oli Ferrarille erittäin tärkeä asia, sillä tallipäällikkö Stefano Domenicali irtisanoutui tehtävistään aiemmin viikolla johtuen avauskilpailuiden vaisuista tuloksista.

Kimi Räikkösellä oli jälleen kerran vaikea viikonloppu, kun hän jäi kahdeksanneksi. Räikkösellä oli ongelmia polttoainejärjestelmän kanssa kilpailun aikana. Toivottavasti Espanjan päivityspaketti auttaa korvaamaan Räikkösen suurimmat ongelmat Ferrari-auton kanssa, sillä muuten italialaislehdistö alkaa kaatamaan lokaa suomalaisen niskaan.

Red Bullilla on myös mielenkiintoinen tilanne, sillä hallitseva maailmanmestari Vettel joutui päästämään nuoremman tallikaverinsa, Daniel Ricciardon edelleen jälleen kerran. Lopulta Ricciardo oli maalissa neljäs ja Vettel viides. Australialainen on MM-pisteissä ainoastaan saksalaisen maailmanmestarin takana, koska hänen suorituksensa hylättiin Australian avauskisassa. Vauhdillisesti Ricciardo on ollut jatkuvasti tallikaveriansa nopeampi, joka voi luoda mielenkiintoisia tilanteita myös tulevaisuudessa.

Williamsilla kisa meni kaksijakoisesti, sillä Valtteri Bottas oli seitsemäs huolimatta pienestä kontaktista Rosbergin kanssa avausmutkassa. Massan kisa meni piloille, kun Williamsin varikkomiehistö sähelsi kuin Lotus pahimmillaan parina edellisenä kautena. Romain Grosjean oli ottamassa Lotukselle kauden avauspisteitä, kunnes vaihdelaatikko sanoi työsopimuksensa irti.

Force Indian Nico Hülkenberg ja Toro Rosson Daniil Kvjat olivat molemmat jälleen hienosti pisteillä. Hülkenberg oli maalissa kuudes ja Kvjat kymmenes.

McLaren oli taas iso pettymys, sillä en voi ymmärtää, että mitä heille on tapahtunut. He johtivat avauskilpailun jälkeen autonvalmistajien MM-sarjaa, mutta tällä hetkellä heidän vauhtinsa ei riitä edes pisteille. Jenson Button oli 11:s ja Kevin Magnussen 15:s.

Mielenkiintoista on nähdä, että löytyykö Mercedekselle haastajaa, kun F1-sarja rantautuu kolmen viikon päästä ensimmäistä kertaa tällä kaudella vanhalle mantereelle, Espanjaan.

Kiinan GP:n lopputulokset

Kuljettajien MM-pisteet

Autonvalmistajien pisteet

Seuraa meitä myös Twitterissä

@MotorsAnssi