Selaat arkistoa kohteelle langan huopuvuus.

Ranteissa kutomista ja epäonnistuminen

29.9.2014 neule, tekniikka kokeilut

Näin tämän videon käsillä kutomisesta ja innostuin.

https://www.youtube.com/watch?v=YPer3Xv2QSM&feature=youtu.be

Kaipasinkin jotain nopeaa väli projektia. Siivosin kaappeja ja kävin samalla lankalaatikkoni läpi, sieltä laatikon pohjalta löytyi muutama käyttämättä jäännyt novitan huopanen kerä, jotka päätin hyötykäyttää tähän projektiin. Tekniikan oppi heti, videoon ei tarvinnut palata kertaakaan tehdessä ja huivi valmistuikin alletunnissa.  Ranteissa neuloessa kannattaa muistaa, ettei kiristä lankaa juurilaisinkaan koska muuten kämmenen yli vetäminen voi olla kivuliasta jos on hartiavoimin nykinyt silmukat ranteen levyisiksi, mutta sopivakireys löytyy nopeasti tehdessä.

SONY DSC

Valmis neulomus lattialle levitettynä

Kohta missä tämä projekti meni sitten pahasti metsään oli se, että käytin tosiaan huopuvaa lankaa. Ajattelin, että huovutettu lopputulos voisi olla ihana. Yritin etsiskellä netistä ohjetta että kuinka paljon Novitan Huopanen kutistuu jos sitä ei ole neulottu, että päteekö vyötteessä annettu 40% kaikissa tilanteissa vai ei. Lopulta kyllästyin googlettelemaan. Päätin että rohkea rokan syö ja lykkäsin huivin pesukoneeseen.

Ennen pesua huivi meni 4 kertaa kaulanympärille. Ajattelin että jos se kutistuu sen lvyöteessä annetun prosenttimäärän niin 2 kierrosta on oikein sopiva huiviksi. Mielessä välkyi kevyesti huopunut hiukan tukevampi huivi, mutta lopputulos oli jotain ihan muuta… Jos olisin ollut järkevä olisin huovuttanut tuotokseni käsin. Olisin voinnut kontrolloida prosessia ja lopettaa ajoissa.

Luin jostain kuinka kirjoitat hyvää blogia sivustolta, että kun kertoo rohkeasti myös epäonnistumisista ja vaikeuksista blogi on hauskempaa luettavaa. Tähän nojaten uskallan julkaista myös kuvan siitä mikä tuli ulos pesukoneesta. Istukaa tukevasti ja älkääkä pudotko penkeiltänne:

 

DSC_0898

Mitä pesukone sylkäisi ulos

En ihan meinannut tunnistaa kaunista huiviani tästä harmaasta abstraktista taideteoksesta minkä pesukone sylkäisi pihalle. No onneksi kyseessä oli jämälangoista taiottu käsityö niin rahan meno ei harmita. Mutta näin löysästi neulottuna huopanen tosiaan kutistui ohjeenmukaisessa pesussa 40% sijasta noin 80%. Kannattaa ottaa tämä huomioon jos päädytte tekemään jotain vastaavaa samasta langasta.