Selaat arkistoa kohteelle Lammin Sahti.

Olutarvio – Lammin Sahti Hippiäinen

10.5.2017 Käsityöläisoluet 2017, Olutarviot

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 7,0 %
EBU: 29

Alkon helmikuisen käsityöläisolutkampanjan oluita riittää vielä arvioitavaksi! Lammin Sahti toi kyseiseen kampanjaan tänäkin vuonna lintuaiheisen oluen ja se kantaa nimeä Hippiäinen. Edellisen vuoden kampanjaan kuulunut Ruisrääkkä oli oikein maistuva olut, joten myös Hippiäinen meni ilman muuta maistoon. Jatketaanko laatulinjalla?

Hippiäinen on lasissa oranssinkeltaista olutta muutaman sentin vaahtokerroksella. Tuoksu on hiivaleipäinen, viljainen ja banaaninen. Makuosastolla hiivaleipäisyys vaihtuu yrittisyydeksi ja lämmettyään myös pähkinäiseksi. Tuoksussa esiintyneet viljaisuus ja banaanisuus pysyttelevät mukana myös makupaletissa.

Jos Ruisrääkkä oli hieman makeahkoa, niin Hippiäinen taas on enemmän kuivempaa olutta belgityyppisellä vivahteella. Ehdottomasti hyvä olut ja selkeästi kampanjan parempaa osastoa!

ARVOSANA: 3 / 5

Olutarvio – Lammin Sahti Ruisrääkkä

15.2.2016 Käsityöläisoluet 2016, Olutarviot

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 7,0 %
EBU: 15,4

Tähän asti olen kuvitellut, että Lammin Sahti tekee ainoastaan sahtia, mutta nyt täytyy sanoa, että I stand corrected: Lammin Sahdin muita tuotteita ovat nettisivujensa mukaan esimerkiksi Käki-katajaolut, Pöllö-juhlaolut ja kuivahko Kottarainen-omenasiideri sekä makeahko Pulu-mansikkasiideri. Nyt arvioitavana Alkon käsityöläisolut-kampanjaan kuuluva Ruisrääkkä, joka on muuten jo kampanjan kolmas olut, jossa on mukana ruista.

Lasissa Ruisrääkkä on hyvin tummaa, kotikaljan näköistä olutta pienellä vaahdolla. Tuoksussa makeaa banaania ja suklaata. Makua hallitsevat niinikään banaani ja suklaa, mutta myös mämmi ja ruis liittyvät seuraan. Makuyhdistelmä ei ole läheskään niin imelä kuin voisi kuvitella, vaikka melko makeasta oluesta onkin kyse. Suutuntuma on pehmeä ja juotavuudeltaan Ruisrääkkä on todella helppo.

Ruisrääkkä on ensimmäinen maistamani Lammin Sahdin tuote ja ihan hyvä sellainen. Ehkä hivenen liian makeasta oluesta on kyse, mutta mielellään tämän kuitenkin joi. Pääsiäisen jälkiruokaolueksi tämä voisi olla aika hyvä!

ARVOSANA: 3 / 5

2016-02-12 21.38.18_889x500