Selaat arkistoa kohteelle lama.

Perusongelma taas

21.9.2015 Politiikka ja yhteiskunta

Perusongelma nyt ja ennen (lue vanhempia, laajempia perusongelmia) Tässä uutta vain lisäyksissä syyskuu 2015 varten.
Olemme rakentaneet kaikenlaisia koneita, laitteita ja automaatteja, joille teetämme ennen omilla lihaksilla tekemämme työn. Hyötyliikunta on siis jäänyt pois varsinkin asutuskeskuksissa. Jotta fyysinen kuntomme ei rapistuisi, sijalle on yritetty keksiä kaiken karvaista hyödytöntä liikuntaa (jouduttu rakentamaan toiset laitteet jumppasaleineen ja urheiluhalleineen). Täysin järjetöntä. Vain osa kansasta liikkuu riittävästi. Jo lapset kyselevät tekemistä itselleen. Nuoret ovat vailla töitä, mutta meillähän on riittävästi kaikenlaista krääsää nytkin. Ei me tarvita enää lisää, vaan meidän pitäisi asiantuntijoiden mukaan alentaa elintasoa maapallon pelastamiseksi (esim. akatemiaprofessori Ilkka Hanski).
Toisaalta koneiden ja automaation tuoma hyöty on annettu liian suurelta osin niiden omistajille ja käyttäjille. (ahtaajat, paperiteollisuuden työntekijät jne. ) Osalta omistajista/koneidenkäyttäjistä tämä etu on viety pois kilpailuttamisella. (Esim. metsäkoneurakoitsijat, joilta hyöty on siirretty puunjalostusteollisuudelle. *Pienyritykset ja yksityisyrittäjät sekä heidän rahoittajansa on useissa tapauksissa ajettu velkavankeuteen, mutta mitäpä heistä?) Työpaikat ovat karanneet ulkomaille korkeiden palkkojemme takia. Esimerkiksi vaate- ja jalkineteollisuus hävisi meiltä, kun emme edes itse ostaneet tekemiämme tuotteita, vaan halvempia made in Hong Kong. Sama kaiku on askelten edelleen muillakin aloilla. Lisäksi tulevat vielä herrat optioineen ja oy:t osinkoineen. Seuraukset ovat tutut työttömyys, tuhlaus (mitään ei kannata korjata) ja harmaa talous (tavallisella ihmisellä ei ole varaa palkata ketään ja kunnon yritykset häviävät urakkakilpailuissa). Rahaa olisi pitänyt ja pitäisi siirtää enemmän työvoimavaltaisille ja palvelualoille (kunnat, valtio), koska niitä ei voi enempää koneellistaa eikä automatisoida. Eikö muka palkkojen alentaminen voisi tuoda työpaikkoja, kun kerta niiden nousu vei? (Saksa, Ruotsi ….)
Nyt näistä koneiden tuoman hyödyn kahmijat työntekijäpuolella ovat olevinaan huonopalkkaisten palvelualojen työntekijöiden puolella, vaikka juuri itse ovat vuosikymmeniä sitten tämän tilanteen omalta osaltaan aiheuttaneet ja kolmikannan avulla ylläpitäneet. [Entäs ay-johtajat keskipalkka n. 100 000€/v. + VVO ym. (2015) verrattuna koulutukseen, Laurit Lyly sähköasentaja ja Ihalainen kirvesmies. Samoin demokraattisesti valitut poliitikot, ei mitään koulutus ja älykkyys vaatimuksia. Miten voidaan olettaa, että Suomen asiat hoituisivat hyvin? Kuinka paljon muut ovat joutuneet kärsimään ja tekemään töitä tämän takia, kun meillä on tähän asti kaikesta huolimatta mennyt näinkin hyvin? Nyt oltaneen mahdottoman tilanteen edessä AKT:n takia?]

Toisella tavalla sanoen, ihmisen pahuus on kaiken takana: ahneus, itsekkyys… Ja näistähän ei luovuta millään ilveellä? Mutta eihän ihmisiä yleensä kiinnosta tosiasiat, vaan omien himojen ja halujen tyydyttäminen, lähimmäisestä viis?

*Yle Radio1. 19.9.2015 klo 8.05 Kuusi kuvaa Kimmo Oksanen, miss Sysmän poika. Pieni pätkä.
Kuusivuotiaana Kimmo Oksanen ihmetteli kotitalon pihalla, miksi isä on niin murheellisen näköinen ja miksi äiti itkee sisällä ja kuinka kyläläiset irvailivat perheelle. Meneillään oli huutokauppa, jossa myytiin Kimmon leluista lähtien viisilapsisen perheen koko omaisuus. Perheen kuorma-autoyritys oli mennyt konkurssiin. Konkurssin mukana hävisi myös kunnia ja perhe hajosi. Isä muutti linja-autokuskiksi Helsinkiin, muu perhe muutti Heinolaan. (Häpeä veloista joka suuntaan oli suuri.)

Neuvostoliitto, Kambodzha Punakhmerit, Saksa Hitler, Kiina kulttuurivallankumous, Kuuba jne. jne.

Kaikki vasemmistolaisia, sosialistisia ja ennen kaikkea kristinuskon ja juutalaisuuden vastaisia. Saivat aikaan paljon ruumiita ja puolen maailman romahtamisen. Nyt näyttää vasemmisto (työväenliike) suurimpana toimijana tuhoavan loputkin, kapitalismin??? Tosiasiassa syynä kaikissa moraalinen rappio (laiskuus, vääryys, ahneus, valta, raha ..), joka taas johtuu kristinuskon hylkäämisestä.

Airut-lehti 11/2015 tuli 2.12.2015 s. 1 Euroopan kohtalonhetket

Ranskalainen historioitsija Alexis de Tocqueville oli niin vakuuttunut vierailtuaan Yhdysvalloissa, että hän kirjoitti (kaksiosaisessa teoksessaan Democracy and America, 1835 ja 1840):

Etsin Yhdysvaltojen mahtia sen valtavista satamista, lukuisista joista, hedelmällisistä pelloista, lukemattomista metsistä, – – kaupankäynnistä, kunnallisesta koulujärjestelmästä ja ylempien kouluasteiden oppilaitoksista, mutta ei se ollut sielläkään. Etsin sitä sen demokraattisesta kongressista ja sen verrattomasta perustuslaista, mutta se ei ollut siellä. Ymmärsin Amerikan mahdin ja voiman salaisuuden vasta, kun olin käynyt sen seurakunnissa.” (Tocquevillen johtopäätös oli, että jos seurakunnan vaikutus romahtaa, myös kansakunnan hyväonnisuus häviää.)