Selaat arkistoa kohteelle laiskottelu.

Päivä 123, laiskottelua ja verenluovutus

7.1.2016 Yleinen

20160107_172055Tänään annoin itselleni luvan vain olla. Aamulla, kahdet villasukat päällekkäin jalkaan ja kuppi teetä. Lämmitetty pussukka, peitto sohvalle ja digiboksin pariin :) Sain katsottua joitain dokkareita, jotka ovat vain odottaneet.

Äiti kävi kahvittelemassa. Oli mukava jutella kaikenlaista ja saada vähän tukea näihin hormoonisysteemeihin. Eiköhän ne helpota kohta.

Tänään pääsin pitkästä aikaa verenluovutukseen. Ei sillä etteikö aiemmin olisi ollut aikaa, mutta voin pahoin aina luovutuksen jälkeen. Mieheni pääsi lähtemään töistä niin, että ehdimme Kivihakaan tekemään tämän hyvän työn.

Verenluovutus itsessään meni hyvin. Ihan viime metreillä huomasin, ettei olo ole kovinkaan hyvä. Siinä sitten pötköttelin vielä 10 minuuttia luovutuksen jälkeen. Sairaanhoitaja kiikutti mulle appelsiinimehua ja mieheni katsoi, koska naaman väri on taas normaali :D Kun vihdoin kykenin istumaan, söin savulohi sandwichin. Onneksi ulkona oli tuo pakkanen, niin ei tule huono olo kuumasta ilmasta :) Kotona ilta menikin sitten lähinnä lepäillessä.
Vaikka tiedostan, että näin käy joka kerta, haluan silti luovuttaa verta. Esim. äitini on saanut tankkausta anemian takia ja siksi on tärkeää, että mahdollisimman moni tekisi tämän hyvän työn.
Tutustu, sovitko sinä verenluovuttajaksi!

Ateriat

 • klo 8.50 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
 • klo 11.50 Kanakastiketta (hyödynnetty Felix Chili- ja Inkiväärimaustetahnoja), vihannessekoitusta ja basmatiriisiä 30g, 255 kcal
 • klo 15.50 Chocolate Velvet, 153 kcal
 • klo 18.00 Atrian savulohi sandwich, 292 kcal

Päivä 88, koiran terveys ja kinkkubingo

3.12.2015 Yleinen

lohisalaatti 03122015Aamu oli laiska ja lueskelin, huomioimatta koiralenkkiä. Eli heitin sen aamulla, mutta sen jälkeen menin takaisin peiton alla :) Puolilta päiviltä äitini kyyditsi minut eläinlääkärille, jossa koirani kynnet aina leikataan. Tämä järjestely siksi, että kotona leikkaus on stressi niin koiralle kuin minulle. Koiruudella on myös molempien takajalkojen kynsissä ongelmana anturaa pitkin kasvava kynsi ja eläintenhoitaja saa sen leikattua helpommin. Eläintenhoitaja piti saarnan koiran lihavuudesta. Osoitti oikein, missä vika. Äitini ilme oli kuvaamisen arvoinen (en sitä sillä hetkellä tajunnut kuvata), kun kielsi juuston. Onhan hän ”juustomummo”. Äidilläni oli taskussa juustoa koiralleni :D No, ymmärrän kyllä huolen ja olen itsekin nyt vähän kinkkubiingo0122015huolissani :/ Reissu päättyi siihen, että äitini heitti taskussaan olevan juuston, joka oli tarkoitettu koiralleni, eläinlääkäriaseman roskikseen ;)

Illalla oli vuorossa kinkkubingo Kaskessa. Olin ennen sitä bingoneitsyt :D No, hauskaa oli ja paras ystäväni oli mitä parasta seuraa. Ei vertausta ”kun minun se ja tämä kuoli…” Se on rasittavaa, sillä itse ajattelen, ettei lapsen menettämistä voi verrata vanhemman ihmisen poismenoon. En voi verrata sitä edes pari vuotta sitten 44 vuotiaana kuolleen ystäväni kuolemaan. Ja vaikkei se oma lapsi ole, oli Tuomas perheemme ainoa ”lapsi”. Toivottu, rakastettu ja omien vanhempieni ainoa lapsen lapsi.

Kuten voitte arvata, päivän kalorit meni miten meni…

Ateriat (vai pitäisikö sanoa ”ateriat”?)

 • klo 8.30 Suklaaminttupirtelö, 145 kcal
 • klo 14.00 Ruispala, kalkkunanakkeja, 153 kcal
 • klo 15.20 Key Lime Pie -pirtelö, 144 kcal
 • klo 17.20  Lohisalaatti paikallisessa, 165 kcal
 • klo 17-20 4 olutta paikallisessa. 620 kcal
 • klo 21.30 Omena, 59 kcal
 • klo 22.30 Kaksi olutta kotona, 264 kcal

Kaloreita kertyi huikeat 1550 kcal. En ole kertaakaan tämän projektin aikana lipsunut tai yltänyt noin korkealle… Mutta en näe tätäkään nyt lipsumiseksi. Vettä olen juonut tänään 3,5 litraa. Normaalisti tällainen ilta olisi vienyt sellaisen 4-6 pullollista skumppaa :D

Myötähäpeää puntilla

7.3.2015 Yleinen

Tiedättekö sen ultimaattisen myötähäpeän tunteen kuntosalilla, kun joku (yleensä mies) ähkii ja puhkii niin, että luulet sen pian tulevan?! Jos toisinaan en näkisi, mitä kyseinen (tai kyseiset) kaverit oikeasti tekee, niin melkein omia poskiakin alkaisi jo punottaa, sen verran se epämääräiseltä kuulostaa. Ja oikeasti se on todella epämiellyttävää olla samassa tilassa tälläisen kaverin kanssa, joka kuulostaa siltä, kun se rakkauden huumassaa ihan juuri saavuttaisi nautinnon huippunsa. Kiitos, oli tosi kiva tietää, mille makuukamarissasi kuulostat.. Onneksi en asu naapurissasi.

Kerran törmäsin kyseiseen kategoriaan kuuluvaan hemmoon kaupassa ja tsiding! heti ensimmäisenä siitä tuli mieleeni tämä ähinä. En pääse siis siitä mielikuvasta eroon muuallakaan.. Mielestäni kun sillä hepulla ei ole edes mitkään järisyttävän dramaattiset painotkaan, että se varsinaisesti kaipaisi tuollaista ähinää.. Mutta tietenkin, jokaisellahan on se oma tyylinsä, ilmeensä ja.. niin no toisilla se epämiellyttävä ähinänsä salilla, joten kai siihen on vaan totuttava. Vaikka se kuinka harhauttavaa omalla tavallaan olisikin :D

Säpikäisen kanssa ollaan suunniteltu omaa kuntosalia. Siis jos nyt satutaan voittamaan lotossa. Siellä on ainakin tosi paljon pinkkiä. Ja mustaa. Silleen sopivasti kivoja värejä, että tila tuntuu jollekin muulle, kun pelkälle kurjalle ja kaikuvalle hallille. Laitteet valitaan silleen, että rullien, penkkien jne päällysteet ovat jotain hyvää väriä, ettei ne näytä heti kulahtaneilta. Ei siitä sentään mitään tyttöluolaa ole tarkotus tehdä, miehet ovat toki myös suotavia salillamme :) . Inhottavat painojen kolistelijat ja muiden kuurouttajat, sekä haisunäädät käännytetään ovelta. Nenänvartta pitkin töllistelijät myös. Meillä on niiiiiin miljoona hienoa ideaa, mutta eihän niitä kaikkia voi täällä paljastaa, tiedä, vaikka joskus voitetaankin siinä lotossa ;D .

Yleisesti ottaen tämä päivä on näistä hienoista ideoista huolimatta ollut ihan arsesta. Mikään liikuntahomma yhtä lukuunottamatta ei ole onnistunut tänään ja alkoi suorastaan sanoen ketuttaa, ku pientä oravaa, niin en mennyt edes salille. Vaikka pidin eilenkin rokulia puntista. Sen sijaan törmäsin namihyllyllä Lion-patukoihin. Pettymys oli tosin niistäkin hienoinen, koska eihän nekään ole enää sitä, mitä ne ennen oli. Voisin sanoa, että tämä päivä voisi pian olla minun puolestani ainakin lopuillaan..