Selaat arkistoa kohteelle laihdutus.

Voihan vinetto

22.4.2016 Yleinen

Jumanspuukeli sentään, mun polvihan kestää tehdä vaikka sun mitä :D ! Tällä viikolla oon yrittänyt etsiä taas sitä kipinää lenkkeilyyn, ihan jo kolme kertaa käynytkin vajaan tunnin lenkillä, välillä jopa hölkäten! (Huom, se hölkkääminen tuottaa edelleen pahoja henkisiä allergisia tiloja)

Viime viikolla, vai jopako sitä edellisellä aloin miettiä, ettei tästä salihommasta meinaa tulla nyt yhtikäs mitään ja tuumailin sen katkolle laittamista. Tämän asian suhteen ei ole vielä päässyt lopulliseen ratkaisuun, mitä sen kanssa teen, mutta tuumitaan tuumitaan.. Tälläinen ajatus siis syystä, että mä olen joka kohdasta rikki. Olkapää ei meinaa tykätä elämästään, toisinaan tuntuu sängyssä kääntyessään olkapään jäädessä ns. tyhjän päälle, että se repee irti, toisinaan se taas nikottelee salilla. Pari hölkkäaskeltakin otettuani tulin vielä viime viikolla siihen tulokseen, et koko käsi tippuu matkalle, mutta tällä viikolla sekin on jo vähän parempi. Liekö sitten niin iso jumi, vai jotain muuta ropleemaa siellä. Ja jos totta puhutaan, niin ei toi kyynärpääkään täysin kunnossa ole..

Onko tämä yli kolmekymppisen elämä oikeasti näin rankkaa ja raihnaista :O ?

Mutta onneksi toi polvi alkaa nyt olla aika hyvällä mallilla. Onkohan sitä tuellista elämää vielä kolmisen viikkoa jäljellä, mutta kestää jo vähän hyppiä ja pomppia, hölkätä, ei lonksu enää samalla tavalla ja salillakin sillä voi jo hieman jotain tehdä :) . En vaan oikeen tiedä, et oisko mun jo mahdollista tehdä vieläkin enemmän sillä, vai teenkö mä jo nyt liikaa? Mut jos ekasta hölkästäkin on kulunut jo muutama päivä, ni kai se ois nyt jo tullut kipeeksi, eikö? No, pääasia, että vielä se kulkee matkassa, joten mahdollisesti mä en ehkä laitakaan salia katkolle :D . Meinasin, et alkaa vähän vähiin käydä, mitä siellä voi tehdä, jos jalkoja voi tehdä tyyliin paria liikettä, olkapäähän käyvät liikkeet on nou nou ja lopulta pitää vähän varoa tuota kyynärpäätäkin. Hieman alko syömään tuota mielenkiintoakin..

Mut nyt jos keskittyis kesän aikana kuitenkin enemmän tuohon aerobiseen puoleen, tekis varovaista salireeniä ja heppailis :) Eikös sitä siinä jo ole?

Meinasin mä (TAAS) alottaa laihiksen ja uuden elämän. Kattelin tuossa jo parisen vuotta sitten otettuja mittoja ja muutamia senttejä on tullut lisää. Siis väärälle kohdalle. Onkohan mun itsekurilla oikeesti edes mahdollista saavuttaa jotain laihtumista…….?

Kolme kg kuukaudessa rasvaa kokonaan pois näiden terveellisten ruokien syömisellä!

20.3.2016 laihdutus

On pakko tarkkaiila syödyn energian määrää, jos tahtoo laihtua. Jos et ole selvillä siitä kuinka paljon energiaa kehosi tarvitsee, on kuitenkin aika vaikeaa hyötyä kalorien tarkkailusta. Voit arvioida, paljonko kehosi tarvitsee energiaa päivässä monilla eri netissä olevilla arviointilaskureilla, esim tästä. Parempi metodi on joka tapauksessa popsia joku tietty summa kaloreita kahden viikon aikana, sekä katsoa sen jälkeen kuinka kehon paino on ehkä vaihdellut. Vaikkapa mikäli syöt 500 kilokaloria enemmän kuin sinun kulutus on, nousee painosi noin puoli kiloa viikossa.

Tietyt ruoat ovat kuitenkin tehokkaampia painonpudotuksessa kuin toiset. Alapuolella olen laittanut monia ideoita, mitä pystyt käyttää esimerkkeinä. Jos et täten vielä popsi noita tuotteita, olise hyvä tuo alkaa tosi pikaisesti! Nämä ruoat ovatkin taas erinomainen pohja fitness ruokavalio miehelle

 

Erilaiset pavut

 

Pavut omaavat suuren määrän sekä proteiinia, että kuitua. Juuri näiden seurauksena se onkin loistava vatsalaukun täyttäjä. Joillakuilla nämä saattavat laittaa vatsan sekaisin, kuitenkin jos tätä vaivaa ei siulla ole esillä, tulisi pavut ottaa osaksi omaa ruokavaliotasi!

dietti ruokavalio esimerkki

 

Raejuusto

 

Tämä kevyt juusto on hyvä lisä eri aterioille. Tämä juusto tarjoaa suuren määrän ravitsevaa hyvää proteiinia, välttäen liaallisia määriä energiaa. Raejuustoa onkin valmistettu tosi vähärasvaisenakin, mikä onkin erinomainen optioni dieetin ajan. Sen takia että tuo juusto yleensä ei ole vahvan makuista, voit laittaa raejuustoa jopa kaikkeen ruokaan osana ateriaa.

 

Pähkinät

 

Pähkinöissä on selvästi tosi paljon eri elimistön toimintaa edistäviä ravinteita. Niitä ei useinkaan joka tapauksessa kannata nauttia todella suurta määrää. Näissä on nimittäin tosi paljon energiaa. Jos tuntuu, että on erityisen haastavaa nauttia pelkästään pikkuisia määriä niitä, kannattaa ne todennäköisesti jättää ulos kokonaan.

 

Avokaadot

 

Varoituksen sana, näissä on erittäin runsaasti energiaa! Niiden rasvat ovat siltikin eräitä kaikkein terveellisimmistä, ja sen seurauksena näitä olisi hyvä nauttia myös dieetin ajalla ainakin jonkin verran. Vaikkapa oliiviöljyissä on erityisesti samoja, erittäin terveellisiä rasvoja. Salaattien lisukkeena niiden onkin todettu edistävän vitamiinin sekä muiden hivenaineiden tehokkutta jopa 10 kertaisesti. Hyvä salaattiaines näin ollen.

 

Vähärasvaiset lihat

 

Lehdet ovat raportoineet melkein liikaakin punaisten lihojen huonoista puolista viime vuosina. Ne ruoat onkin niitä prosessoituja punaisia lihoja, mitkä onkin osoittautuneet pahaksi ihmisen terveyden kannalta. Tuoreet lihatuotteet ovat siltikin tosi merkittävä osa hyvää dieettiä. Muuten onkin erittäin vaikea keksiä yhtä loistavaa proteiinin lähdettä, ja vielä vähillä kilokaloreilla. Lihat muodostavat loistavan osuuden useille erilaisille aterioille.

 

Kookosöljy

 

Kookosöljyssä löytyy eniten terveellisiä keskipitkiä rasvahappoja, millä onkin useita erinomaisia vaikutuksia. Ne on entistä täyttävämpiä kuin mm monet muut rasvahapot. Aineenvaihduntakin pyörii tehokkaammin näiden rasvojen saamisen seurauksena. Siinä tapauksessa että siulla on keskivartalon rasvaa, kannattaa tätä öljyä erityisesti popsia. Kookosöljy nimittäin poistaa juuri tuota vaarallista läskiä oikein pätevästi! Korvaa näin ollen puolikas rasvoistasi kookoöljyllä, ja saa useita eri terveydellisiä etuja helpolla vaivannäöllä.

kukkakaali ja parsakaali uunissa

 

Tonnikala

 

Tonnikala on tosi vähärasvainen kala, jossa on tietenkin erittäin runsaasti proteiinia. Energiaa siinä onkin vähänlaisesti, erityisesti raakana tai purkissa ilman öljyä. Lukuisat kehonrakentajat syövät tosi paljon sitä, koska siinä löytyy tosi suuri määrä hyvää proteiinia. Siinä tapauksessa että tonnikala kelpaa bodareille, sopii se myös sinulle.

Uusi vuosi – uusi lopetus

1.1.2016 Yleinen

Neljäntenä päivänä repsahti. Just niinku edellisessä kirjoitin, vaikee paikka on työpäivän jälkeen. Oli aikas kiiruinen päivä, töistä meinennu päästä pois kun asakkaita vaan tuli vaikka ovi puoliks kiinni ja valot pois. Kiire kotiin ennen paukutteluja lenkittään koirat. HALT:sta selvästi päällä A (vihainen) ja T(väsy). Kauppaan en (kehdannut) menny, koirat hain – ja jätin lompsan autoon (=tarkoitus poiketa huoltsikalle). Kävin isontien varressa mut sielä oli mettäkone ja joku auto joten eiku takas. Vielä harkitsin josko ajais ohi mut niin vaan auton renkaat käänty ja sen jälkeen en enää miettinyt. Sixpäk isoja oluita ja kaks sidua. Niinku sanotaan että 15min himo menee ohi, olis pitäny sinnitellä vielä pitempään ja pysähtyä kelaan mitä on mielessä

Kotiin päästyä kiskasin ne ja nukuin pari tuntia. Puolelle yötä lojuin sohvalla ja menin nukkuun. Yöllä heräilin, itketti. Aamulla kasilta päästin koirat pihalle, otin buranan. Pää kipee, huono olo, ahdisti, masensi eli krapula. Nousin ylös lähempänä puoltapäivää ja nyt ryystän kahvia ja koitan syödä jotain. Lähden mettään koirien kans kun tästä itteni saan ylös.

Laihdutusprojektikin tässä samalla jotui tauolle, niin kauan kun elimistössä on alkoholia rasva ei pala. Elimistö polttaa ensin alkoholin ja vasta sitten rasvaa, menee pari päivää juomisen jälkeen että aineenvaihdunta normalisoituu

Pitää miettiä mitä alan kelaamaan mielessä kun tulee mieli käydä kaupassa? Krapulaa, morkkista, ahdistusta eli mitä huonoa seuraa kun juon. Vai jaksamista, hyvää fiilistä jne mitä seuraa kun jätän juomatta.

Ja jännä huomata myös että tuli aikas krapula. Kuitenkin join ”vain” 8 isoa kun mun päivittäinen ”normiannos” on ollut 5 annosta. Ja päivittäin olen käynyt töissä, (lähes) ilman krapulaa?  Kuitenkin ehdin olla selvänä vain 3 kokonaista päivää. Silti muistan, että kun syksyllä olin 3 vkoa juomatta ja otin 2 isoa. Niistä tuli krapula

Nyt ei onneksi ole mielihalua lyödä hanskoja tiskiin ja lähteä hakeen jostain uus satsi. Edelleenkin vahva halu lopettaa. Oikeesti en tarvitse alkoholia mihinkään, juomattomuudessa on niin paljon hyviä asioita juomiseen verrattuna että haluan elämääni ne hyvät asiat

Kompurointia mutta periks ei anneta eikä luovuteta. Pkle! Nih!

Ihminen ilman itsehillintää

9.11.2015 Yleinen

Minäpä kerron salaisuuden: laihduttaminen on perseestä (kyllä, ihan suoraan sanoen).  Missähän minä mahdoin olla siinä vaiheessa, kun itsekuria jaettiin? Varmaan siellä ruokapöydässä mättämässä napa rutisten herkkuja naamariin. Tuolikin on todennäköisesti hajonnut alta ja housut ratkenneet takamuksesta siinä vaiheessa. No, eipähän siihen syömiseen tuolia ole ennenkään tarvittu. Eikä housuja.

Niin, tämä ajatushan siis lähti tällä kertaa siitä, että kävin tänään ratsastustunnilla. Ei varsinaisesti ollut laihdutus siellä mielessä, mutta erittäin hyvin tuli havaittua tuo korvien välin vaikutus asioihin. Minähän siis kuvittelen heti, jos hevoselta puuttuu yksikin karva, että sehän on vähintäänkin läpikotaisin rikki, poikki ja pinossa. Jalka puuttuu, suolet on solmussa, kapikin on iskenyt ja selkäänkin sillä rassukalla koskee. Joten satulan kanssa, kun hevosen viereen kävelin, niin samantien on korvat luimussa ja alkaa irvistely (siltä siis puuttui oikeasti iso lämpäre karvaa sään kohdalta, tämä ei tosin ratsastaessa tuntunut haittaavan hevosta yhtään) ja tadaa, hevonen sai kusettaa minua ihan kympillä (normaalisti en olisi sitä antanut tahdä). Ja kun näiden ihanien säiden vuoksi kenttä oli löllöä, niin eihän siinä minun korvienvälin mielestä voi tehdä mitään, koska se on liukas. No paskan marjat se mitään oikeasti niin liukas ole, mutta kerropa se siinä vaiheessa itselle. Että siihen meni sekin tunti vähän niinkun harakoille, kun en vaan saanut itsestäni sitä kaikkea irti, mitä olisi pitänyt. Lopulta olo oli ihan kakka, olin niiiiiin pettynyt itseeni.. (+sukat oli ihan märät, koska astuin kuralammikkoon /#&)&¤”¤&)

Vaadin tälläisissä tilanteissa itseltäni paljon. Haluan onnistua ja olla paras (tai ainakin tehdä vähän enemmänkin kun parhaani). Ymmärrän toki, ettei se ole aina mahdollista ja itselle pitäisi välillä antaa hieman armoa, mutta ei tälläisissa asioissa. Ja sitten päästäänkin siihen kysymykseen, että missä se täydellisyyden tavoittelu on tässä laihdutus asiassa? Kaikki armo on kyllä kasaantunut siinä vaiheessa päälleni, kun on kyse sohvasta, mässystä ja laiskottelusta. En osaa oikein edes potea huonoa omaatuntoa siitä. Pieni pussi irtsariakin palautukseksi, tietenkin. Meinasin tilata erään ihanuusmekon ensi kesäksi minulle tavoitemekoksi, mutta taitaapa olla ihan turha. Onhan mulla nuita tavotemekkoja tuolla vaatehuone jo pullollaan, olen niihin joskus jopa mahtunutkin (mahdun toki vieläkin, mutta ei ne kyllä kovin paljon makkarankuorelle kalpene), että olisiko vaikka aiheellista alottaa tavotteet niistä? No, kun ei ole sitä miestä minkä viereen mennä pötkölleen, ni onneksi on rakas vatsani. Niin. Ettäs tiedätte.

Tein tosin itselleni tavoitteen. 45 penkkipunnerrusta minuuttiin, 45kilon painoilla. Eipä se 45 kiloa loppuunsa paha edes ollutkaan, kun sitä vaan uskaltautu kokeilemaan, tosin nuiden toistojen kanssa saattaa tulla ongelmaa, mutta sisäinen itäsaksalainen painonnostajani on päättänyt onnistua.

Ps. Jos joku tietää supertäydellisen ja pomminvarman kikan, jolla saan itsehillinnän kohdilleen, ni infotkaa toki minuakin..

Ketoosi dieetti

22.9.2015 Yleinen

Täytyy kyllä myöntää että oon aina ollu jotenki karppaamista vastaan. Sillo ku aloin Trainer4Youn personal trainer opinto putken, kokeilin ekaa kertaa ja keltanokan tavoin tein sen väärin.  Punasta lihaa ja vatsa ihan sekasin kahdessa päivässä.  Nyt kaverin kehotuksesta uskaltauduin kokeilemaan uudestaan ja on toiminu tosi hyvin!

Oon nyt toista viikkoa ollu ketoosi dieetillä ja olo on mitä parhain! Ruokavalion kanssa pitää olla tarkka, mutta on se sen arvoista! Käytän apunani FatSeacred kännykkä sovellusta. Sovellus kertoo jokaisen ruoan ravintoaineet ja helpottaa täten koko prosessia. Kalorit on tällä hetkellä 1700 joista Hiilihydraatteja on 30g, proteiinit on 154g ja rasvat 94,4g.

Ruokavalio koostuu tällä hetkellä kananmunista, lohesta, tonnikalasta, parsakaalista, kesäkurpitsasta ja kurkusta. Välillä samat ruoat kyllästyttää mutta tämä on kuitenkin vain vaihe joka menee ohi jossain välissä. Pääsääntöisesti ketoosi ruokavalio koostuu rasvoista ja proteiinista. Hiilihydraatteja olosi hyvä olla alle 30g päivässä koska silloin keho pysyy ketoosi tilassa. Parsakaali, kesäkurpitsat ja kurkku ovat hyviä lähteitä ketoosi dieetille sillä niiden hiilihydraatti potoisuus on pieni. Kuituja tosin tulee hyvin vähän että kannattaa miettiä ottaako kuitu lisää.


1442924900690

Jokatapauksessa olen tyytyväinen tuloksiin. Vatsa on litistynyt ja paino pudonnut. Kirjoittelen vielä lisää kun saan tavoitepainosta kiinni. Suosittelen kokeilemaan ketoosia jos omaatte samaa ongelmaa kuin minä, nimittäin painon junnaamista paikallaan. Liikun ja syön terveellisesti mutta paino ei putoa.  Äärimmäisen turhauttavaa varsinkin kun on vielä liikunta alalla töissä. No onneksi kaveri ehdotti että kokeile ketoosia. Mietin hetken ja ajattelin että jotain shokki hoitoa kroppa tarvii ja bum! Nyt on ruvennu taas tapahtuu!


Lue artikkeli kokonaan →

Ikuisella massankasvatuskaudella

11.6.2015 Yleinen

Tavis ei nyt treenaa. Tai tavis kyllä treenaa, mutta ei tule mitään muutoksia ja siksi Tavista ottaa nyt päähän. Tavis tahtoo reklamoida.

Oon ollut kaksi ja puoli viikkoa syömättä karkkia. Yleensä en liiemmin syö mitään pulliakaan, joten se puoli on hoidossa muutenkin, jäätelöä toki muutaman kerran syönyt kesän kunniaksi, mutta sitäkin varsin maltillisesti. EIKÄ HITTO MITÄÄN MUUTOSTA!! Missä se on se superenerginen olo, kun ei enää syö karkkia? Missä se on painon putoaminen? Mä en jaksa odottaa!! TAHTOO KAIKKI NYT JA HETI PAIKALLA! On tämäkin, en mä kyllä ihmettele, jos laihduttajulla ei ole liiemmin fiiliksiä pitäytyä ruokavaliossaan tai olla syömättä herkkuja, ku tää on näin tuskastuttavan hidasta, tai minun tapauksessa näköjään täysin turhaa. Ihan sama syönkö koko ajan, vai olenko syömättä. Ei pienintäkään muutosta Hello Kitty- vaakani viisarissa.. Tähän tietenkin joku ehättää heti miettimään, että ”no hanki ruokavalio”. No en kyllä enää hanki. Ei tule kesää, ei toimi, yritetty on.

Olen siis näköjään ikuisesti massankasvatuskaudella. Harmi, että se kaikki massa ilmaantuu keskivartaloon.. Yhtenä yönä näin jopa unta, että selkämakkaraani oli kasvanut utareen näköinen uloke. Siistiä.. Olen saanut näistä pehmukkeistani jo traumoja.

Ja kaiken hyvän lisäksi minulla ei tällä hetkellä edes hevosta ratsastettavana, niin nyt pitäisi keksiä jotain mielekästä aerobista liikuntaa. Mieli tekisi aloittaa joku mätkintälaji. Joku sellainen, missä ei tulis erityisemmin kontaktia toiseen, niinkun siis ei mitään tämmösiä painijuttuja jne, vaan enemmänn just lyöntejä ja potkuja. Näistä täytyy alkaa ottaa enemmän selvää. Tosin työt iltasin jarruttaa aika hyvin näitäkin harrastuksia.. Luistelemaan voisi lähteä heti kun olisi sellainen ilma, ettei olis pelkoa persiissä, että kohta tulee vettä niskaan. Siitäpä puheenolleen, pitääkin muistaa käydä ostamassa uusi jarrupala ja renkaat.

Ja ettei tää kaikki nyt menis tarpeeks surkeesti, ni eihän se siellä salin puolellakaan mene ihan putkeen. Onnistuin jotenkin kehittämään itselleni sekä tennis-, että golfkyynärpään (samaan käteen), joka sitten verottaa aika paljon hauiskääntöjä. No eipä sinällään, ne onkin  mun inhokkiliikkeitä :D . JA! Jotten mä kuulostaisi aivan liian urpolta jo valmiiksi salilla, niin viime viikolla onnistuin muljauttamaan myös kyljestä lihakset suht hyvin kipeeksi, ettei pariin päivään oikeen tiennyt, miten päin sängystä nousee :D . Ja mikäpä parasta, tein jalkoja siinä vaiheessa :D ! Siis, aina ei voi onnistua.

No, tästä ei ole, kun suunta ylöspäin! Nimim. kesäkuntoon 2025..

Uuden opettelua

5.5.2015 Yleinen

 

Tarkoituksena on opetella syömään uudelleen oikein. Viimekerralla opettelin, loppujen lopuksi se meni siihen, että punnitsin jopa salaatinlehdetkin ja ruoka piti syödä kellon- ja kalorin tarkkaan, joka oli todella häiriintynyttä. Jouduin aloittamaan silloin myös mielialalääkityksen, koska kirjaimellisesti sekosin. On todella vaikeaa omaksua terveelliset ruokatavat ja -ajat, kun suhde ruokaan on näin vinossa. Mutta mennään päivä kerrallaan. Liikuntaa en aio vielä lisätä normaalista enempää, koska mielestäni on tärkeintä saada ruokavalioni tasapainoon.

Mutta, edistystä tapahtuu. Yritin ostaa kaupasta terveellistä ja maittavaa kaikkien niiden valmisruokien ja sokerihöttöjen sijaan. Onhan tuossa kompastuskivenä vielä juotavat jogurtit ja pähkinäpatukat, mutta kyllä niistä päästään…

IMG_20150505_115810

 

Puntarille en itseäni päästänyt aamusta, punnitsen itseni viikon välein ja silloin päivitän tänne myös kuvan siitä, mitä on (tai ei ole) tapahtunut. Nesteet ovat lähteneet liikkeelle, eilen kävin pissalla varmaan 30 kertaa…

Nyt kahvinkeittoon ja kaalilaatikon tekoon, saa perhe (ja minä) syödä kun kotiutuvat.

HyväPaha perimä.

11.3.2015 Yleinen

JES! Edes jostain voidaan syyttää jotain muutakin kuin itseä!

Perimä.

Se, miksi en jaksa luonnostaan juosta nopeasti ja miksi minulla on mahassa ylimääräistä, on mun vanhempien syytä! Täähän pelasti päivän! Kyllä mä muuten juoksisin ja laihtuisin, mutta minkäs teet… Perimä, perimä, perimäääää!!  :-p

Jotkut ihmiset ovat jo luonnostaan sopivampia kestävyyslajeihin kuin toiset, jotkut voimalajeihin ja joillekin nyt vaan sopii monipuolisesti eri lajit.. Itsehän kuuluu tietysti siihen ryhmään, mille ei sovi mikään, mutta jos nyt unohdetaan kuitenkin se edellisen blogikirjoitukseni katkeruus ja mietitään, mitä se kunto oikeastaan edes on?  Hyvässä kunnossa nimittäin tarvitaan sekä kestävyyttä, voimaa, että taidollisiakin ominaisuuksia, ne kaikki täydentävät toisiaan. Joten eikö se olisi riittävää, jos hallittais kaikkia osa-alueita edes vähän, kuin vain yhtä hyvin ja muita ei ollenkaan? Vaikka olisi erittäin voimakas, ei välttämättä jaksa juosta kilometriä enempää ja taas maratonin juoksija ei välttämättä saa tehtyä ainuttakaan punnerrusta. Hieman kärjistetyt esimerkit, mutta tavoitteeksi kannattaa ottaa ensin kokonaisvaltainen hyvä kunto, kuin että keskittyä vain yhteen osa-alueeseen. Myöhemmin joku laji voikin olla ylitse muiden. Hyvä peruskunto on kuitenkin kaiken perusta.

Kävin tänään työterveystarkastuksessa, jossa kysyttiin kysymys:
”Onko suvussasi kuinka sairauksia, lähinnä siis kansansairauksia tarkoitan?”

Olin hetken hiljaa miettien, että alanko luettelemaan, mutta vastasin että juu, kaikki mahdolliset saat sinne merkitä mitä vaan on. Terveydenhoitaja kuitenkin vielä luetteli joitain, kuten; diabetes, sydänsairauksia, verenpainesairauksia, syöpää…?  Joo joo! Kaikkia! Ja ihan niinkin lähellä, että vanhemmilla ja isovanhemmilla.. Tästä päästiinkin painooni ja elintapoihini, jotka kuitenkin saivat runsaasti kiitosta. Paremmin en kuulemma voisi tällä hetkellä elää näiden sairauksien elintapasuosituksiin nähden. :-)
Se oli ehkä tähänastisen elämäni parhain motivaation annos, minkä sain. Se tyytyväisyyden tunne, kun th kehui ja oli ylpeä siitä, kuinka tärkeänä terveysliikuntaa ja terveellisiä elämäntapoja pidän, stressaamatta niistä kuitenkaan. Elän siis juuri niin, mikä tavoitteeni on ollutkin, eli terveellisesti!

Nimittäin se omenavartalo. Ei muuten mikään leikin asia. Perimän huono puoli. Tässä kohtaa ei voi huudahtaa Jes! vaan tuumata, että tämän kanssa nyt vaan on elettävä ja se tulee elämäntavoissa ottaa huomioon. Vyötärölihavuus on vaarallisinta lihavuutta. Normaalipainon ylärajoillakin voi olla ihan tervettä ihmisen olla, kun ne kilot jakaantuvat ympäri kehoa. Silloin ei kiloilla ole välttämättä mitään terveydellisiä vaikutuksia. Mutta mitäs sitten, kun suuri osa liikarasvasta kertyy vatsaontelon sisään suolten ja sisäelinten väliin ja maksan sisälle? Ei kuulosta oikein kivalta?
Vyötärölihavuuteen liittyvät juurikin nämä edellämainitut sairaudet ja meidän suku on kyllä hyvä esimerkki siitä, että vyötärölihavuutta ja täten sen aiheuttamia sairauksia on.

Vyötärölihavuutta voi olla normaalipainoisellakin ihmisellä. Se mikä on hyvä asia, on että vyötärölihavuuteen auttaa liikunta. Tottakai myös ruokailutavat ja juurikin se laihdutus, mutta liikunta voi vähentää rasvaa sisäelinten ympärillä, vaikka paino ei tippuisikaan. Tämä on yhdenlainen taiteenlajinsa tämä kamppailu elämää suurempia asioita, kuten vakavia sairauksia vastaan.

Mutta se mikä on varma, että vaikka sairauksia jossain vaiheessa elämää ilmestyisikin, niin en kuitenkaan halua harmitella silloin sitä, että en olisi terveyteni eteen mitään ymmärtänyt tehdä! Aina voi edes yrittää…

Kesäksi Kuntoon 7.3.2015

7.3.2015 Yleinen

Moro!

Tänään 7.3.2015 tarkoituksena ois aloittaa semmonen parin kuukauden dietti. Tavoitteena ois saada vähintään 10 kg pois. Ruokavalio ja elämän tavat laitetaan kondikseen.

Otan mieluusti vinkkejä vastaan ja mulle saa tulla juttelemaan kuka vaan. (varsinkin naispuoliset henkilöt) :D

Oon käynyt muutaman vuoden salilla joten tuun kirjottaan tänne treeneistä, ruokavaliosta ja myös muutenkin mun elämästä.

tää ei oo pelkkä treeni blogi mutta se on suuri osa tätä.

 

Tulkaa ihmeessä jutteleen ja kysymään jos on jotain mielenpäällä.

Peace :)

 

Eka kymppi done!

29.1.2015 Yleinen

Moi!
Jeeeeeeee! Tän viikon pudotus oli 2.6 ja kuten varmaan ymmärrätte jo otsikosta niin yhteispudotus on 10,9! Jee jee!

Nyt lähtee neljäs viikko ja fiilikset on aivan mahtavat! Enää 2.2 kg niin sit pääsen alle 110 ja jos tällä vauhdilla edetään niin se voi olla jo hyvin pian :)

Tällä viikolla aloitettiin työkavereiden kanssa Elixiassa ja kävinkin siellä keskiviikkona salilla :) siitäkin tosi hyvä fiilis!

No niin tsemppiä kaikille!

Moro!