Selaat arkistoa kohteelle laatat.

Ehkä jo ennen kevättä…

30.10.2016 Remontit

Täytyy myöntää… Ammattilaisen, kun päästää puikkoihin, niin homma tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin itsellä. Mieheni siis riensi apuun (jälleen kerran). Minun toimekseni jäi rakennussiivous ja voin kertoa, että piru vie, kun se laattapöly ei lähde yhdellä, eikä kahdellakaan kerralla lattiasta, seinistä eikä yhtään mistään.

Elikkäs vessa alkaa olemaan jo voiton puolella. Seinistä on piikattu laatat kokonaan, seinät on tasoitettu ja maalikerroskin tuloillaan. Alkuun tarkoitus oli maalata ihan valkoiseksi seinät, mutta sunnitelmat muuttuivat, kun vastaan tuli täydellisen harmaa maali. Seinät tasoitettiin saneerauslaastilla. Pinta jätettiin tarkoituksella hiomatta, jotta tulos on rosoinen ja harmaalla maalipinnalla viimeisteltynä tulos on betonimainen.

001

007

012

014

036

040

Eräänä ihanan lyhyenä työpäivänä ehdin sisustusostoksillekin. Löysin Askosta uuden naulakon vessaan. Luhta Homen Pilven. Samalta reissulta tarttui mukaan pikkuinen kangaskori vitamiinipurkeille. Kodin terrasta lähdin hakemaan kulmarautoja ja saattoi tarttua mukaan pallovalot (jotka kyllä vaihtoivat väriä vielä kertaalleen kuvan ottamisen jälkeen). Pitäähän se joulu jo aloittaa… ;)

018

016

048

053

058

Ja hei! Mikä parasta… odotettu Dermosilin tilaus tuli. Olen aivan innoissani uudesta Dermosilin Living-sarjasta. Ihastuin tyylikkään mustaan ja pelkistettyyn ilmeeseen ja tilasin heti astipyyhkeet, käsisaippuan ja tyhjän täyttöpullon sekä nimikointitarrat siihen. <3

030

034

”Pieni” vessaremontti

9.10.2016 DIY, Remontit, Yleinen

Viime viikolla sain inspiraation, että nytpä alan poistamaan vessasta ne kauniit 80-luvun laatat seinästä, kun nehän ovat niin huonosti kiinnikin. No niin vissin… Kaksi tuntia nakuttelin laattoja vasaran ja taltan avulla ja lopputuloksena on muutama irronnut laatta sekä orastava mustelma vasemmassa etusormessa :/ Inspiraatio vaihtui aika pian tuskaksi, että tämä nyt aloitettiin, niin pakkohan se on saada tehtyäkin… ainakin joskus… Jos ensi keväänä olisi laatat irti…

Tarkoituksena on siis vain poistaa vanhat laatat, tasoittaa seinäpinnat ja laittaa maalia seiniin. Nyt tuo kaikki vaan tuntuu melko työläältä, kun siihen lisää työt, miehen opiskelut, harrastukset jne. No onneksi ne ei sieltä katoa mihinkään, vaan korkeintaan häiritsee. :D

Myöhemmin myös uusitaan kalusteet ja siinä yhteydessä välitila laatoitetaan ja wc-istuimen tausta laatoitetaan. Sitä ennen laitetaan kenties väliaikainen välitilan laatoitus. Istuimen tausta ei akuutisti tarvitse laattoja.

Tässä kuvat meidän ”ruususta”.

060

061

062

Lähikuvat seinäpinnasta

064

065

Purkupäivä 1

076

Tänä viikonloppuna tarttui kauppareissulta matkaan myös villamatto. Ei vielä päässyt lattiaan kun oli sen verran liukas, että tarvitsee alle mattoalustan tai millä nimellä sitä nyt kutsutaan :D

005

Maalasin myös sängyn ruskeat jalat mustalla kalustemaalilla. Nyt saa vierassänkykin jalat.

001

004

Hellyyttävä Joulu. 15 päivä Joulukuuta

15.12.2014 Liisa ja Vilho menevät kihloihin., Yleinen

Aamulla kun Muljakan kylän asukkaat heräsivät oli lunta tullut runsaat kymmenen senttiä. Olihan lunta tänä syksynä tullet kaiketi kolmekertaa mutta ei näin paljon kerralla. Mutta entiset lumet olivat aina lähteneet vesisateen takia pois. Olisiko nyt talvi viimein alkamassa. Nyt ainakin tuntui maisema valoisalta ja kaikki puut olivat saanneet valkoisen vaipan. Kestäisikö tämä hieno talvimaisema edes Jouluun saakka. Jos niin kävisi, olisi tämä suuri siunaus kaikelle auttamistyölle.

Lunta satoi edelleenkin ja ehkä sen pitäisi loppua iltapäivällä. Taavetti kävi navetan jälkeen aukaisemassa Sykerölle menevän tien ja samalla pihan. On ainakin työihin tulevilla sitten helppo tulla töihin. Omaakin pihaa hän kerkisi hiukan aurailla että maitoauto pääsee hakemaan maidot.

Suikkasen Niilo tuli Sykerölle tarkoituksenaan saumata pesuhuoneen laatat. Samoin sähkömies, joka laittoi valasimet paikoilleen. Pesuhuone oli enään pyttyä, allasta, ja suihkua vailla. Kaappi tietenkin asennettiin vielä peilin päälle. Eli tänään on kaikki melkein jo valmista. Ainoastaan vesiputket liitetään tänään tai viimeistään huomenna.

koristeita

Urakka oli kohta valmis. Sitä olivat tehneet kyläläiset innolla ja suurella mielenkiinnolla. Muutamat kyläläiset olivat ottaneet Ireneen yhteyttä, että voisimme tehdä sellaisen pienen tutkimisen, onko jollain asumisen kanssa vaikeutta. Ja onko heillä jotain missä kyläläiset voisivat auttaa. Se oli mielenkiintoinen asia kaiken kaikkiaan. Ensiksi se todisti sen, että kaikilta löytyi auttamisen halua toisia kohtaan. Sellaista tutkimusta tietenkin jokainen voi tehdä kun käyvät esimerkiksi kylässä tutuillaan. Ja siellä voi ottaa asian vaikka suoraan puheeksi. Kaikista näistä asioista pitää tietenkin ottaa Ireneen yhteyttä.

Alma ja Jaska jo kovasti odottelivat pääsyä päästä laskemaan lämpöiseen pyttyyn niin isoa kun pientäkin tarvetta. Ja tietenkin pesupaikkaa odotettiin, sillä nyt voi hanaa aukaisemalla saada puhtaat kädet tai sitten aivan koko vartalon. Kumpa vielä päivän tai pari jaksaisi. Nyt kun pitää lähteä ulos kylmään istumaan niin sitä lämpöisen huoneen tarvetta odottaa vielä kovemminkin kun tietää, että se on kohta valmis.

Hokkasen Vilho oli onnellinen mies. Ei tarvinnut aamuisin laittaa puita uuniin, että huoneeseen tulisi lämmintä. Himmelin Liisalla oli oikein keskuslämmitys niin mikäs siinä oli Vilhon vaikka paljain varpain kävellä. Ja lämmittihän Liisakin yhteistä oloa. Kun se rakkaus vaan on sellaista lämmön tuojaa kuitenkin.

lahja

Mutta heillä oli myöskin juhlat tulossa. Liisa oli syntynyt Jouluaattona ja siinä samalla he olivat päättäneet mennä kihloihin. Heillä oli niin kova tarve kutsua ystäviään käymään mutta kuinka se nyt oikein jouluna onnistuu. Kaikkihan viettävät joulua kotonaan. Kuka sitä nyt silloin lähtisi kyläilemään. Mutta Vilholla välähti, että jos aloitettaisiin juhlat heti aamulla. Tulee sitten kukakin vaikka mihinkä aikaan hyvänsä. Tämä tuntui aika hienolta ajatukselta. Liisa hyppäsi Vilhon kanssa autoon ja he lähtivät hakemaan kutsukortteja kirjakaupasta. Kortit kuitenkin kerkiämme jakamaan vielä tänään suoraan postilaatikkoihin. Tarjoilut kerkiämme päättämään sitten koko viikon aikana. Ja eihän Joulu vielä sentään tällä viikolla ole.

Ajaessaan kirjakauppaan Liisa kertoi Vilholle, että lapsena ei mun synttäreitä koskaan vietetty. Kun on joulu niin ne menevät siinä samalla. Nuorena tyttönä juhlat pidettiin joskus edellisenä viikonloppuna ennen Joulua ja joskus ensimmäisenä viikonloppuna Joulun jälkeen. Mutta nyt saan ensimmäisen kerran viettää synttäreitä niiden oikealla paikalla.

talo

Kutsukortit saatiin ja niihin kirjekuoret. Liisa kauniilla käsialalla kirjoitti synttäreistään ja lopuksi vielä pienen maininnan. ”Juhlien yhteydessä järjestetään myös pieni perheasia”. Sitten takaisin autoon ja jakamaan kirjeet postilaatikoihin. Nyt se on tehty niin päästään suunnittelemaan listaa tarjoilusta.

Puolitoista viikkoa vielä Jouluun.

Jatkuu huomenna

piki

 

Töistä pois ja remppaamaan!

25.11.2014 Koti ja Sisustus, remontointi, remontti, remonttiblogi, säästäminen, sisustaminen, Sisustusideat, Yleinen

Moi,

mitteepä tänne kuuluu? Lueppa alta….

Minä ja Wilma ollaan tehty kaksion puolen purkutöitä ja tänään käytiin kaatopaikalle viemässä purkujätettä. Jätteitä oli mukava heitellä tunkiolle! Lähti sisäiset agressiot pois kun nakeltiin tavaraa huutojen kera taivaalle :D Harmi, kun tästä ei ole kuva- tai videomateriaalia.

Lisäksi viime perjantaina revittiin irti muovimatot kaksion puolelta ja ihasteltiin ihanaa puulattiaa mikä sen alta paljastui! Harmi vaan, kun tarkemmin sitä tuijoteltuani huomasin, että puulattian pintaan oli laitettu jotain harmaata kittimäistä tasoitetta. En tiedä mahtaako tuossa olla asbestia seassa, mutta tehtiin Jarkon kanssa sellainen päätös, että laitetaan kunnon suojavermeet ja maskit päälle niin eiköhän me se itse lattian pinnasta kaavita irti. Toki meinasimme eristää muutenkin tuon tilan ettei se tuolta kaksion puolelta muualle kämppään leviä.

Lähikuvaa kaksion lautalattiassa olevasta tasoitteesta

Lähikuvaa kaksion lautalattiassa olevasta tasoitteesta

 

 

 

 

 

 

 

 

Täytyy myöntää, että innolla odotan ensi viikkoa, koska Jarkko jää pois töistä ja siirtyy kokopäiväisesti remppahommiin! Aika rohkea veto varmaan monen mielestä (jonkun mielestä ehkä tyhmäkin), mutta tätä olemme jo pitkään miettineet ja rahaakin sitä silmällä pitäen ollaan hieman säästetty. Ajateltiin nauttia elämästä remontin merkeissä ja unohtaa ainakin vähäksi aikaa herätyskellon pirinään heräämiset. Jarkon työmatkakin (80 km) suuntaansa ei olisi juurikaan jättänyt remontille aikaa, joten kaikin puolin järkevä ratkaisu. Itse olen vielä pojan kanssa kotona ainakin kevääseen, sitten alkaa viimeistään minulla mietiskeleminen mikä minusta tulee isona :) Haluaisin kyllä olla Remontti-Reiska tai Teuvo Loman, mutta ne paikat on jo varattu.

Sisustusideat etenee…

Sunnuntaina tehtiin romanttinen reissu Kuopion Terraan, jossa oli poistossa laattoja aivan pilkkahintaan! Kaksion puolen vessaan/kylppäriin ostettiin aika neutraalisti matta- ja kiiltäväpintaisia valkoisia laattoja, tosin tehosteeksi kyllä tulee tummaa kivilaattaa. Kaksion puolesta tulee muutenkin hieman iisimpi kuin mitä omasta puolesta. Tuleviin vuokralaisiin ei nimittäin välttämättä uppoa ruosteiset katot, tipun keltaiset lattiat, paloauton väriset ovet jne ;), siispä pelataan kaksion puolella vähän enemmän varman päälle.

Kaksion puolen kylppärin laatat. Joka toinen laatta on kiiltävä ja  joka toinen matta :)

Kaksion puolen kylppärin laatat. Joka toinen laatta tulee olemaan kiiltävä ja joka toinen matta :)

 

 

 

 

 

 

Oman puolen vessasta tulee tunnelmaltaan 50-lukulainen ns. baarin vessa ja sinne löydettiin mustaa, hieman vinyylilevyn kuviota muistuttavaa laattaa. Vessaan tulee mustat seinät ja yhdelle seinälle nuo kyseiset mustat laatat. Lattiaksi haluaisin mustavalkoruudullisen laattalattian tai samalla kuviolla olevan muovimaton. Sitä tässä olen miettinyt, että mistähän sitä saisi katosta vedettävän vessanpöntön?! Se olisi niin hieno! :)

Isomman puolen vessan laatat

Isomman puolen vessan laatat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yläkerran vessaan tulee punaista sekä mustaa ja sinnekin löydettiin edukkaasti tehostelaattoja.

Yläkerran vessaan tuleva laatta

Yläkerran vessaan tuleva laatta

IMG-20141125-WA0007

Laatat mahtuivat hyvin autoon ja köyhdyimme tällä reissulla vain 150€ mikä on minusta aika hyvin kun ottaa huomioon kuinka paljon hankimme laattoja (yhteensä varmaan 20 neliötä)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiesittekö että sisällekin voi laittaa peltikattoa?! ;) Jarkko oli löytänyt aika kivoja ideoita netistä ja saa nähdä mihinkäs sitä sellaista laittaisi! Sillä ainakin saisi sisäkattoon hienosti teollista ilmettä :)

Minä lähden nyt unelmoimaan ruosteesta, mattamustasta ja teollisuusvaloista, heippa! o_

Kirppislöytö by Jarkko. Tämä tulee keittiöön koristeeksi :)

Tähän loppuun vielä kirppislöytö by Jarkko. Tämä tulee keittiöön koristeeksi, samoiten tuo vanha vaaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Salla