Selaat arkistoa kohteelle lääke.

100 PÄIVÄÄ VIINAA! kiitos

1.1.2015 Yleinen

Yle aloitti kampanjan tai mitä lie viihdettä pääasiassa sisältävän tempauksen
SATA PÄIVÄÄ ILMAN VIINAA
Ylen ohjelmaan on värvätty julkkiksia, näitä koko kansan lempilapsia, joita ei ole koskaan huimannut. He saavat tietysti mukana olostaan palkkion ja se palkkio heille tulee vaikka on selviö, että sataan täysraittiiseen päivään yhtäjaksoisesti ei jokaisen kohdalla tulla pääsemään. Jos jonkun kohdalla päästään, on alamäki sitten sadan päivän kuluttua sitä jyrkempi. Monta kertaa tuo on voitu median kertomana, todeta pidempienkin vankilapaastojen jälkeen päässeen käymään.

Eihän ohjelman tarkoitus olekaan raitistaa kansaa tai julkkista, vaan saada uteliaille tyhjänpäiväistä viihdettä ja siinä sivussa katsojalle hiukan huono omatunto siitä, että katselijakin saattaa tilastojen valossa joskus yömyssyn ottaa. Tämä on sitä syyllistä ja rahasta sitten syyllisyydellä menetelmää, jota meillä viljellään.

Henkilökohtaisesti olen aika alkoholineutraali ihminen, ei haittaa jos joku ottaa. Jos ei satu sitten yöllä yli kahden ja kahden promillen jurrissa soittelemaan. Tosin siihen soitteluun on syy, sosiaalinen kanssakäyminen on tehty hinnalla ja huonoilla yhteyksillä mahdottomaksi. Ei kai kukaan soittelisi humalassa tuohon aikaan, jos se varmasti samasta pitäjästä löytyvä toinenkin humalainen valvoja sattuisi olemaan saman katon alla juhlaa jakamassa. Ja mitäs sitä pitää julkista numeroa kantavaa puhelinta itse auki yöaikaan, jollei ole varautunut vastaamaan. Aika helpoilla asetuksilla juopon puhelu jää soimatta yöaikaan, jos aidosti haluaa. Toisaalta se juopon soittelu on hyvää sisältöä seuraavan päivän sosiaalisessa vuorovaikutuksessa kahvitauoilla. Sillä saa myötäelämistä ja keskustelun pään auki tukahtuneesta hiljaisuudesta.

Itse otan alkoholia silloin harvoin, kun sattuu hyvä hetki ja mieli sekä puteli yhtä aikaa paikalle, tuo sata päivää ei ole ongelma eikä mikään, siis ilman viinaa, mutta jos ottaisin sata päivää putkeen, se olisi jo tv ohjelman ja dokumentin arvoinen asia, tai se, että minulla olisi niin paljon viinaa.

On Nykäsellä esikuvia.

Viina keventää sydämen sanoo se kirkollisverojen taustalla oleva pumaska ja kertoo Nooankin ensimmäiseksi kuivalla maalla sitä valmistaneen ja juotuaan riittävästi panimonsa tuotetta, alasti hilluttuaan sammuneen keskelle kämppänsä lattiaa. Jeesuksen ensimmäisen ihmeenkin sama kirja kertoo olleen saman tuotteen pikavalmistus suoraan vedestä. Luther joi muuten 6 litraa sen aikaista tummaa olutta päivässä normaaliannoksena ja juhliessaan vielä hiukan enemmän. Ei hän niistä ottamisistaan saanut kirkonkirousta, vaan kritisoidessaan sen ajan paavinkirkon vallankäyttöä ja maallista vallanhalua kohtaan joille ei perustetta tuosta kirjasta löytynyt.

Alkoholivero on valtiolle kannattavaa, ja alkoholin käyttöä halutaan entisestään lisätä. Telakoilla ja muulla teollisuudella tai energiantuotannon saroilla voidaan omaisuus kyllä yksityistää ja myydä ulkomaille, olla säännöissä kuinka hövelöperusteisia tahansa, kuten kalliot ja maaperäkin jopa yksityisiltä pakkolunastamalla, mutta ei alkoholin vähittäismyynnissä, se on ehdottomasti valtion käsissä pidettävä monopoli.

Kulutuksen vähenemistä pyritään torjumaan värväämällä Alkoon valtion palkkaamana kannustajaa ja helppoheikkiä ostokynnystä madaltamaan, suosittelemaan ja kehumaan tuotteita. Sliipatun lobbarin naamasta ei kuitenkaan kas kummaa, mitenkään voi päätellä suosittelijan omakokemusperäistä tietoa. Miten voi ilman pöhöä ja punanenää esitellä tuotteen kuin tuotteen, satojen merkkien ja väkevyyksien valikoimista vivahteet, aromit ja vaikutukset, kuitenkaan sen erottumatta naamasta?

No tietysti siksi, että viinan suurkulutuksen negatiiviset vaikutukset eivät ole totta, vaan kolikon toinen puoli, eli se seikka jollla kannustuksen alla langennut nolo asiakas sitten vaiennetaan ja kynitään putipuhtaaksi valtion toimesta. Ensin pitää saada asiakas koukuun ja ostamaan, sitten luodaan syyllisyys ja kuvitteellisia oireita ja sitten rahastetaan.

VIINAN PLUSSAT

Viina on suuri työllistäjä

Se työllistää ravintoloitsijoita, Alkon henkilökunnan, rahtareita, merimiehiä, raittiusviranomaisia, raittiusjärjestöjen toimihenkilöitä, sosiaaliviranomaisia, asianajajia, poliiseja, tuomareita, vartijoita, järjestysmiehiä, lehdistöä ja yleensä mediaa aina tv:n pääuutisia myöten. Se työllistää synnytysosastoja, lääkäreitä, ambulanssikuskeja, hotelleja, kyläkauppoja, kirvesmiehiä ja yleensä korjaajia, siivoojia ja paljon paljon muuta, se pistää rahan liikkeelle sieltä missä se muuten homehtuisi jossain piirongin perällä. Tätä luetteloa voisi jatkaa valehtelematta vaikka kuinka pitkästi.

Viina lisää

Tuttavuuksia, syntyvyyttä, verkostoja, netin käyttöä, puhelimen käyttöä, liikevaihtoa, investointeja , yleistä rohkeutta ja riskinottoa ja paljon muuta.

Viina antaa

Joustavuutta, suvaitsevuutta, huumorintajua, itseluottamusta, varallisuuden mielikuvaa, itsetyytyväisyyttä jne..

Viina poistaa

Yksinäisyyttä, stressiä, kipua, huomisen pelon ja turhia ennakkoluuloja, rumuutta, turhaa kranttuutta, heikotusta, pitkästymistä, pahoja muistoja ja toimettomuutta.

Viina on hyvä

Lahja, neuvotteluväline, kaupanvahvistaja, kiitos, voitelija, desinfioija, puheenaihe, tunnelman kohottaja ja ruokahalun antaja ja raha jonka arvo pysyy yläkurssissa aina (maksuvälineenä kovin käytetty, mutta tekopyhästi kielletty).

Viina piristää harmaimmankin päivän ja tuo esiintymisrohkeutta.

Itse olen aina kiitollinen jokaisesta alkoholia sisältävä pullosta, satunko sen sitten ostamaan itse, tulipa se syntymäpäivänä, muusta muistamisesta tai kannustuksesta, älkää koskaan miettikö mitään muuta monimutkaista ja hankalasti valittavaa tuliaista tai lahjaa minulle. Olen siitä narskahtavasta korkista ja vatsasta lähtevästä lämpöaallosta paljon kiitollisempi, kuin naamakirjan tykkäävästä peukutuksesta tai ajan nopeasti ohi ajavasta muotisälästä. Kenties sitten joku päivä niitä pulloja kertyy niin paljon, että tuo sadan päivä kokeilun dokausmenttiohjelman toteuttaminen on mahdollista.

Ja muista! Ilo ilman viinaa, on yhtä hyvää ja rehellistä iloa kuin viinankin kanssa, jos olet fyysisesti ja henkisesti niin terve, aktiivinen ja sosiaalinen, että voit kieroon katsomatta nähdä ja kuulla tasavertaisena itsesi kanssa, sen pullosta ilon löytävän kanssaihmisen. Hänen varassaan maa meillä pyörii ja herrat ovat siitä kihteineen oikein hyvin perillä. Sitä paitsi; suomalaisella luonteenlaadulla ei esiinnytä, esitetä tai teeskennellä muuten kuin humalassa! Joten raitista ilon teeskentelijää ei voi olla.

Ihminen on lääke toiselle

11.12.2014 Yleinen

Kuulin ostikon mukaisen lauseen televisiosta, mutta en tiennyt missä asiayhteydessä asia tuli esille. Kyse saattoi olla jostain bakteerikannan vaihtumisesta ja sen merkityksestä vastustuskykyyn. Aloin kuitenkin miettimään varsinaisen kliinisen vaikutuksen lisäksi ihmistä lääkkeenä toisen ihmisen mielenterveyteen ja hyvinvointiin. Hyvässä ja pahassa.

Varsinaisen mielenterveyden ja siihen liittyvän lääketieteen käsittely ei minulta onnistu. Kunnioitan tutkimusta, tiedettä ja osaamista ja jätän suosiolla sen pohdinnan alan ammattilaisille. Sitä vastoin sellaista ihmisen hyvää tai pahaa oloa, jonka jokainen kokee arkipäivässään, on helppo käsitellä. Elämme ja koemme jokainen jollain tavalla. Se tekee meistä ajattelevan ja kokevan individuaalin.

Väitän, että huonosti voivat ihmiset ovat useammassa tapauksessa myös yksinäisiä kuin että heillä olisi ystävyyksiä tai yleensäkään ihmisiä, joiden kanssa he ovat läheisessä suhteessa säännöllisesti. Ja päinvastoin – hyvinvoivilla ihmisillä uskon olevan useammin laadukkaita ihmiskontakteja kuin että he olisivat yksinäisiä. Korrelaatio ei tietenkään ole aivan aukoton, mutta pääperiaatteessa näin uskon olevan.

Mietin itseäni tilanteessa, jossa olen iloinen, avulias ja hyväntuulinen. Ottamatta kantaa toisen ihmisen pahan olon laatuun, olen varma että kykyni vaikuttaa positiivisesti häneen on todennäköisempi, kuin ollessani huonolla tuulella. Silloin puolestaan olen kuin huono lääke tai jopa tarttuva tauti. Silloin vaikutan tahtomattani (tai tarkoituksella) negatiivisesti ympärilleni eikä mikään kommunikointi oikein kiinnostakaan kunnolla. Vertaisvaikutus omalla ololla on merkittävä. Ollessani huonolla tuulella, on hoidoista parhaita läheisen ihmisen tekemä tsemppaaminen ja kannustus. Mieltä painavan asian valaiseminen toisesta näkökulmasta tai ajatuksen vieminen ihan toisaalle. Olon parantamista, lääkettä.

On myös niin että oikein huonotuulinen ja negatiivisella päällä oleva ihminen on kuin virus. Pystyy affektoimaan hyvin nopeasti ja kerralla jopa suuren määrän ihmisiä. Hyväntuulisistakin tulee huonotuulisia. Tiedätte tyypin, tekee viininkin vedeksi hetkessä. Joissain tapauksissa lääkettä ei vaan ole ollenkaan tai ei ainakaan sillä hetkellä.

Uskon myös siihen, että useimmiten ihmiset haluavat olla lääke läheisilleen. Vilpittömin toisen arvostamisen muoto on auttamisen halu. Siis huomatessaan että toinen tarvitsee lääkettä, tarjoaa sitä. Haluaa vaikuttaa ja uhraa siihen itseään. Se on välittämistä ja lääkitsemistä. Ja toisaalta huomatessaan saavan sellaista apua, sitä myös arvostaa. Hyvän kierre parhaimmillaan.

Ihminen lääkkeenä toiselle on siinäkin mielessä hyvä lääkinnän muoto, että se on riippumatonta lainsäädännöstä tai mistään muustakaan yhteiskunnallisesta säätelystä. Se on ilmaista ja siihen pystyy ihan jokainen. Varjopuolena tässä ilmaisessa lääkkeessä on tietenkin se, että ihminen voi joko tahtomattaan tai tahallaan kääntää vaikutuksensa aivan päinvastaiseksi. Ehkä tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, millainen voimavara meillä on käytössämme. Sitä voi myös hyödyntää taatusti huomattavasti enemmän kuin mitä nyt teemme.