Selaat arkistoa kohteelle kysymys.

Mutta en lopettanutkaan

23.10.2015 Yleinen

Onpa aikaa tuosta viimeisestä kirjoituksesta… Tuntuu välillä kuin kävelisin ohuella langalla. Laihduttamisen voi aina lopettaa, blogin kirjoittamisen voi aina lopettaa ja kuntoilunkin voi aina lopettaa. Näihin kaikkiin löytyy aina syy. Mutta punttiksella käyntiä en lopettanutkaan. Kohta tulee vuosi täyteen treenaamista. Miten onnistuin siinä?

Miksi en onnistunut laihduttamaan, mutta onnistuin käymään salilla 4x viikko vuoden ajan? Kysymys johon en osaa vastata… Kysymys jota pelkään. Olen taas kaksi viikkoa ollut flunsassa ja sali on jäänyt vähemmälle ja pelkään, että se jää kokonaan, mutta nyt jotenkin luotan siihen ettei se jää…

Saan uudesta treeniohjelmasta niin paljon hyvää fiilistä. Hyvää fiilistä lisää vielä musiikin kuuntelu salilla. Tämä on lyömätön yhdistelmä nykyään mun hyvän olon huumeeksi.

 

Elämän ihmeellisiä kysymyksiä ja arvoituksia

2.11.2014 Yleinen

Tapahtuma rikas viikonloppu jatkui ystäväni Anetten kanssa pohdinnalla kera viinitilkan. Mieleen juolahti yksi ehkä kummallisimista ja ihmeellisimmistä kysymyksistä jota pohdimme tuntikaupalla sekä syvennyimme aiheeseen kunnolla. Siinä pohdinnan lomassa keksimme mahdollisesti uusia sanoja suomenkieleen. Me ei olla seottu lopullisesti sitä ei tarvitse pelätä, mutta täällä sveitsin vuorilla eli maalla on aikaa pohtia kaiken näköistä.

Mikä sana kuvaa parhaiten pesukonetta?

Nyt tulee vähän tausta tietoja miksi keskustelumme ajautui tähän aiheeseen ja mitä me tällä kysymykselleä haemme.

Juttelimme kaikessa rauhassa niitä näitä ja Anette viikkaili samalla pyykkiä. Puhtaat pyykit hupenivat pussista ja asettui kauniiksi pinoiksi pöydälle. Pussi näytti tyhjälle, mutta siellä oli vielä yksi sukka. Siis YKSI sukka ei paria missään. Anette muisti että hän oli aivan varmasti laittanut parin tälle sukalle pesukoneeseen, koska oli vienyt ne erikseen tyttärensä huoneen lattialta pesuun. Siitä heräsi kysymys miksi pesukone vie vain sukkia, ei kumpaakin sukkaa vaan toisen sukan? Koneelle ei kelpaa esim. stringit tai käsineet vaan pelkästään sukat. Rupesimme miettimään että mikä sana kuvaisi parhaiten pesukonetta joka vie toisen sukan, haluaa erottaa identtisenparin ja pyörittää tätä kolmiodraamaa.

Mikä näistä sanoista on mielestäsi oikea? Onko sinulla parempi vaihtoehto? Sanassa täytyisi olla jotain erottamiseen viittaavaa, mutta se ei kuitenkaan välttämättä ole lopullista.

 

Erottaja = erottaa sukat toisistaan viemällä parin. Alkuun sana erottaja vaikutti hyvälle, mutta onko se liian lopullista? Aina on kuitenkin mahdollisuus että pari löytyy. Emme siis olleet tyytyväisiä sanaan joka kuullostaa niin lopulliselta.

Etäyttäjä= Pesukone on etäyttäjä se etäyttää parin, mutta vielä on mahdollista että pari löytyy. Oivaa, nyt me se keksittiin! Kuitenkin kun sanan sanoi muutaman kerran ääneen ei se kuullostanut hyvälle. Onko etäyttäjä edes sana vai olisiko erkauttaja parempi? Ei taida erkauttajakaan olla oikeaa Suomenkieltä. Jotenkin nämä kuitenkin jäi ikävästi soimaan korvissa joten ei tyydytty näihinkään. Pohtiminen jatkui…

Täkyttäjä= houkuttelija. Se sen on oltava. Hetken riemuitsimme keksinnöstä, mutta nyt kun ajattelee niin ei se voi olla houkuttelija. Millä se houkuttelee sukkia? Sana täky tarkoittaa houkutinta joten pesukoneellakin pitäisi olla jokin täky että se voisi olla täkyttäjä. On tämä vaikeaa.. Asia vaivaa ainakin minua että mikä se oikea sana on tai onko tällaiselle edes sanaa?

Huomasin että Itse ajattelin asiaa psykologisesti syvennyin aiheeseen kunnolla, mutta eihän pesukonetta voi ajatella psykologisesti? Anettea vain ärsytti sukan katoaminen. Päädyimme lopulta tulokseen että meidän ajattelumaailma on hyvin filosofista? Naurattaa jälkeenpäin että mitä meidän päässä oikein on liikkunut nyt kun tätä todella kirjoittaa ja lukee.

-viisauden rakastajat