Selaat arkistoa kohteelle kylpyläkaupunki.

Eve

Monte Karlo… vy vary

23.11.2014 Yleinen

Ei tässä vielä ihan Välimerelle asti olla ehditty käymään, mutta aika lähellä kuitenkin. Viime maanantaina siis käytiin poikkeamassa sellasessa kivassa pikku kaupungissa kun Karlovy vary, joka on kuulemma yksi tunnetuimmista kylpyläkaupungeista Euroopassa. Tiedä siitä sitten… kun ei ole ite noita kylpylämatkoja niin tullut kateltua.

(c) Eveliina Liias

(c) Eveliina Liias

Oli kyllä paras reissu tähän asti! Ihan mielettömän kaunis kaupunki – ja kesällä varmaan vielä kauniimpi! Paljon vanhaa arkkitehtuuria, vähän vuoristoista ja kaupungin läpi virtaa pieni joki. Karlovy varyssa on myös kuvattu mm. James Bond -leffoja!

(c) Eveliina Liias

(c) Eveliina Liias

Oikeastaan mitään ihmeempää ei tehty, kun vaan kierreltiin noin kuus tuntia pitkin katuja. Mein piti käyä yhdessä likööritehtaassa, mutta esittelykierrokset ei osunu ihan kohilleen meidän aikataulun kanssa, joten ehkä seuraavalla kerralla. Koska kyllähän Varyssa pitää uudelleenkin piipahtaa! Ensi kesänä vois olla hyvää aikaa, koska sillon järjestetään jokavuotiset elokuvafestivaalit. Ja jos sitä tässä innostuu taas juoksusta niin kaupungissa järjestetään keväällä myös puolimaraton!

(c) Eveliina Liias

~Eve

Ps. Monte Carlo -otsikko, koska Varyssa on ainakin yksi kaupungin osa täynnä kolme ja nelikerroksisia omakotitaloja tai pikemminkin kartanoita! Päätettiin sitten nimetä kaverin kanssa paikka Keski-Euroopan Monte Carloksi – ja onhan toi nimi nyt vähän sinne päin!