Selaat arkistoa kohteelle Kylpy huone remontti tee se itse purkaminen yllätyksiä home hometta eristäminen eristys ersiteet purut pois purujen poistaminen käsipelillä.

Kylpyhuoneremontin aloituspäivä

4.1.2016 remontointi, remontti, remonttiblogi, Tee-Se-Itse

Tänään sitä aamulla iloisena vietiin pikkusiittiötä hoitoon ja päiviteltiin huoltoaseman kohdilla, että kylläpä voisi ottaa kupoliin jos joutuisi olemaan tuolla töissä (tekivät huoltoasemalla kattoremonttia ja taidettiin juuri viettää ensimmäisiä kunnon pakkasia). No, nuorempi poika jäi anopille hoitoon, matkalta noukittiin minun vanhempi poika kyytiin ja lähdettiin saunan purkutöitä aloittelemaan (ehkä jopa ripaus oli intoa mukana). Hyvää vauhtia paneelit saunasta lentelikin neljän käden voimin ja minä olin kylppärissä apupoikana nauloja nyppimässä, radiokin soitti ihan hyvää musaa ja linnut lauloi ulkona.

WP_20160104_10_48_32_Pro

No pitkään ei sitä iloista tunnetta kestänyt, kun kattopaneelien alta alkoi paljastua tuttua rihmastoa. Jäi naulat vanhoista paneeleista nyppimättä, kun oltiinkin jo vintillä purupölyn keskellä lappamassa purua säkkiin. Onneksi kylmä, pakastunut yläkerta toi mieleen aamuiset kattoremontin tekijät, pääsimme hieman samaistumaan heidän fiiliksiin.

WP_20160104_11_13_41_Pro

Kattopaneelien ja folioiden alta löytynyttä taidetta.

WP_20160104_11_11_42_Pro

Yllättyksenähän tuo ei olisi pitänyt tulla, olimmehan jo aiemminkin kattovuodon jäljet toisaalta löytäneet, mutta kyllähän se kuitenkin yllätti. Muutama jätesäkki (lähes 50 kpl) kun oltiin pakattu purulla, niin onneksi vauriokohta näyttäisi olevan hyvinkin pieni.

Entinen katto oli jossakin vaiheessa vuotanut ja se oli päässyt ilmeisesti valumaan saunaan asti, koska muutamat kattolaudat oli pätkäisty sekä uusittu ja yläkerrassakin jotakin oltiin räpelletty…oli sinne ainakin se muovi jälleen purujen alle laitettu. Tässä vaiheessa alkaa jo hieman tympimään tuo entisen omistajan toiminta…onko ollut tietämättömyyttä vai tietoista vuotojen piilottelua, sitäpä ei vielä tiedä.

WP_20160104_11_41_20_Pro

Oli niin tai näin, huomenna jatkuu purujen säkittäminen kylpyhuoneen ja saunan päältä. Kun purut on poistettu niin sitten jatkuu purkutyöt ja sisäkaton uusiminen. Tänään ei saunottu.

/Jarkko