Selaat arkistoa kohteelle Kuu.

Ernest Cline – Armada (kirja luettu)

4.9.2017 Yleinen

Luin molemmat Ernest Clinen romaanit peräkkäin. Olen kehunut kovasti Ready Player Onea, ja tämäkin on tosi hyvä kirja. Harmi vaan, että sitä ei ole kukaan kääntänyt suomeksi. Itsekin jouduin lukemaan englanniksi. Olen muistaakseni tästäkin kirjasta aikaisemminkin kirjoittanut, mutta kerron siitä vielä lyhyesti.

Eli Armadassa heitetään ajatus, että kaikki avaruusaiheiset elokuvat, kirjat ja pelit on tarkoitettu valmistamaan Maan ihmisiä ulkoavaruuden alieneiden hyökkäyksen torjumiseen. Sitten Jupiterin kuusta Europasta hyökätäänkin Maahan ja taitavat videopelipelaajat saavat taistella ylivoimaiselta tuntuvaa vihollista vastaan. Kirja loppuu oikeastaan siihen, kun sodan todellinen syy paljastuu.

Kirjassa esiintyy pikaisesti myös kuuluisa Stephen Hawking! :)

Tästäkin kirjasta, kuten RP1:stä, on tulossa elokuva, jonka haluan varmasti katsoa sitten kun se tulee. Ilmeisesti sen tekemistä ei ole ollenkaan vielä aloitettu, mutta kirjassa luki vähän siihen suuntaan, että vielä sellainen tulee. :)

Kirjan hahmo (sankari ja yksi planeetan parhaimpia videopelipelaajia) Xavier Ulysses Lightman kuuntelee pelatessaan itse kokoamaansa soittolistaa, jota hän soittaa C-kasetilta. Ajattelin koota ne kappaleet yhteen ja tehdä niistä Spotify-soittolistan. Se nyt olisi sitten tässä. Toivottavasti en valinnut siihen vahingossa vääriä kappaleita. Kuunnelkaa vaikka ihan huviksenne. Luultavasti lista edustaa Ernest Clinen itsensä musiikkimakua. :)

Kirjan kotisivu löytyy täältä päin: http://armadabook.com/.
Ja sen voi ostaa täältä hintaan 8,50 €: http://cdon.fi/kirjat/ernest_cline/armada-40400179.

(Seuraavaksi luen Kindlellä jonkin netistä lataamani ilmais-e-kirjan. Kirjoitan siitäkin luultavasti myöhemmin enemmän.)

Kuva minusta!

1.9.2017 Yleinen

Veli otti äsken kuvan. Tuli vähän epäselvä, mutta ei se mitään! Mielestäni ihan taiteellinen. (Se on muuten maapallo tuossa taustalla vasemmalla ylhäällä, luultavasti olin kuvaushetkellä Kuussa.)

Hei, taas me lennetään! (elokuva katsottu)

6.2.2017 Yleinen

Hei, taas me lennetään! on Hei, me lennetään! -elokuvan jatko-osa. Ensimmäinen oli hauskempi, mutta on tämäkin hauska, yksi parhaista komedioista koskaan tämäkin. Ainakin muutamassa kohdassa taisin naurahtaa. Ja olenhan minä tämänkin nähnyt useaan kertaan. Ensimmäisessä elokuvassa oli ongelmia lentokoneen kanssa, nyt lennetään jo avaruudessa päämääränä kuu.

En löytänyt elokuvaa netistä ostettavaksi, mutta se on kuitenkin Netflixissä katsottavana.

Seuraan ennemmin astrologiaa kuin uutisia

4.8.2016 Astrologia

Oletko kuullut siitä, miten eläimet voivat aistia tapahtumia joita ihmisen aistit eivät ole vielä havainneet? Tämä ilmiö on tullut tutuksi erityisesti maanjäristyksiä ennustettaessa. Ihmiset huomasivat, että eläimet reagoivat käytöksellään maanjäristyksen tuloon jo kauan ennen kuin kaksilahkeiset tunsivat mitään. Myös loru ”etana, etana näytä sarvet, onko huomenna poutaa” viittaa uskomukseen, että eläimillä on maaginen kyky ennustaa tulevia tapahtumia.

Minulta meni useampi vuosi ennen kuin tajusin, että myös minä pystyn enteilemään tulevaa. Luultavasti me kaikki pystymme jos herkistymme tarpeeksi aisteillemme. En aluksi tiennyt mitä aistin, kunnes aloin seurata astrologisia uutisia. Siinä se oli. Olin koko ajan reagoinut planetaarisiin sykleihin tietämättäni. Minulla on herkkä sisäinen maailma jossa ”kelit” muuttuvat jatkuvasti ja pitkään luulin, että olen vain hyvin epästabiili ihminen. Tuntui siltä kuin sisälläni olisi jatkuvia vuorovesi-ilmöitä joiden kestoa tai luonnetta en ymmärtänyt. Mieleni ja tunnekehoni oli jatkuvassa muutoksessa. Astrologia tarjosi minulle ikäänkuin ”vuorovesi-ilmiöiden” aikataulun ja selityksen liikkeen luonteesta.

Aloitin astrologiaan tutustumisen seuraamalla kuuta. Kuu on planeettana meitä lähinnä ja siksi sillä on meihin erityisen voimallinen vaikutus. Kuu edustaa feminiinistä voimaa ja vaikuttaa erityisesti alitajuntaan ja tunnekehoon. Kuu siirtää veisiä ja vesi edustaa tunteita. Naiset reagoivat usein herkimmin kuuhun kuin miehet. Myös naisten kuukautiskierto on yhtä pitkä kuin kuun kierto maan ympäri, 28 päivää. Kuunkiertoa voi ajatella syklisenä ilmiönä jossa yhden kierron aikana energia kasvaa ja supistuu, ikäänkuin yhdellä kierroksella tapahtuu sisäänhengitys ja uloshengitys. Jos olet herkkä aistimaan energioita, voit huomata, että tämä syklisyys toistuu myös sinussa sekä naisten kuukautiskierrossa. (Tulen kertomaan lisää kuunkierrosta ja sen vaikutuksista lisää toisessa artikkelissa)

Kuuntelen edelleen viikoittain astrologisia uutisia joissa kerrotaan, mitä planetaarisia ilmiöitä on meneillään ja miten ne saattavat vaikuttaa meihin ihmisiin. Yksi suosikkisivuistani on Mystic Mama http://www.mysticmamma.com jossa kanavoidaan mm. kuukauden energeettinen teema eli minkälaisia ilmiötä saatta nousta pintaan kuukauden aikana. Suosittelen myös seuraamaan astrologiagurun Kaypachan YouTube kanavaa sekä hänen astrologiyhteisön sivuja http://newparadigmastrology.com. Kuuntelen YouTubessa myös Pam Gregoryn videoita jotka ovat hyvin informatiivisiä ja selkeitä https://www.youtube.com/channel/UCwt5n0rp6dlApiUcHJbO8Vg.

Tavalliset uutiset usein ilmentävät näitä planetaarisia vaikutuksia ihmiskunnan tasolla. Esimerkiksi taloudelliset epävakaudet, mielenosoitukset, pakolaisvirrat jne. voidan linkittää tiettyihin planetaarisiin sykleihin jotka vaikuttavat meidän kollektiiviseen tietoisuuteemme ja ilmenevät yhteiskunnallisina muutoksina. Olen myös huomannut, miten ystäväni ja läheiseni saattavat kamppailla tiettyinä aikoina eri kasvuteemojen parissa tietämättään, että planetaarisilla sykleillä on ollut sormensa pelissä. Astrologiaan tutustumisen jälkeen, minulla on ollut paljon terveempi suhtautuminen yhteiskunnallisiin- ja henkilökohtaisiin muutoksiin sillä tiedän, että muutos on ainut ainut pysyvä asia tässä maailmassa. Ei ole elämää ilman kuolemaa. Ei ole kasvua ilman muutosta.

On muistettava, että olemme osa luontoa ja siten luonnonvaikutuksille alaisia. Myös maapallomme on osa isompaa universumia ja siten siihen vaikuttaa muiden planeettojen liikkeet. Minusta on lohdullista tuntea olevani osa suurempaa kokonaisuutta.