Selaat arkistoa kohteelle kuntoilu.

Jotain uutta kevääseen :)

18.5.2016 Yleinen

Se tunne, kun rumasta ankanpoikasesta kuoriutuu yhtäkkiä kaunis joutsen.. Tai no, en mä sitä joutseneksi, varsinkaan kauniiksi sanoisi, mutta ehkä varikseksi :D ? Ostin siis puoliksi vahingossa uudet lenkkarit. Rumat, kun mitkä, mutta jotenkin lopulta näin niiden sisäisen kauneuden. Enhän mä toki välttämättä uusia olisi tarvinnut, viime syksynähän uudet popot tuli hankittua, mutta jos nyt vähän mennään välineurheilun puolelle, niin onhan se kiva, kun on vähän vaaleemmat kesäksi ja JOS mä nyt kovasti innostun lenkkeilemään, niin tekeehän se ihan hyvää sekä lenkkareille, että jaloille antaa toisten kenkien huilia ja palautua välillä ja jalat saa erilaista tukea. Eikö..? Joohan…..?

index

Mutta kaikesta rumuudestaan huolimatta ne on aika söpöt, eikö :D ? Ja vielä mun linttakoivillekin todella hyvät ja jopa ”halvat”! Nyt vaan pitää tän lenkkeilyinnostuksen pysyä. Olenhan mä jopa tälläkin viikolla käynyt joka pvä lenkillä, maanantaina ja tiistaina kotikaupunkini hullun pitkissä portaissa ja poluilla juoksemassa, tänään oli lenkkeilyn suhteen palauttava päivä, portaat sai olla ihan rauhassa.

Maanantaina mulla oli ihan tappo ratsastustunti. Yhtään liiottelematta mun naama helotti punasena vielä tunnin ratsastuksen jälkeen, hevosen selästä alas tullessa polvet löi loukkua ja puolen tunnin humputtelu toisella pollella sai takareiden kramppaamaan. Olinkohan ihan niin innokas maanantaina, et taisin käydä habailemassakin salilla. Eilen ei sitten jalka enää noussutkaan ihan niin tehokkaasti portaissa ja tiesin todellakin tehneeni jotain. No olihan se maanantain rappureeni toki eka tälle vuotta. Tänään huilin salilta, kun eilen oli jalkapäivä. Tästä täytyy nauttia, en mä kovin montaa kertaa pääse kehumaan, et näin paljon oon liikkunut :D !

Tosin vähän ottaa pattiin tää, et alkaa rapistua, ku mikäkin raihnanen käppänä. Polven nivelsiteet alkaa olla aika pitkälti kunnossa, joitain liikkeitä ei oikeen pysty salillakaan tekee, mutta kestää pomppimisen, juoksemisen ja normaalin elämän vaan pienillä muistutuksilla. Mutta sitten tuli nilkka kipeeksi! Ja tällä kertaa toinen, mikä meni viime talvena. Voi perpendeeros. No, tämäkin onneks lämpiää aika jees liikkuessa ja vihlasee vaan tietyssä asennossa, joten jos askeleet osuu juostessa ok, ni ei oo siinäkään sinällään suurta ongelmaa. Saiskohan nuita varaosia mistä? Mutta näillä mennään, kaikkeen sitä näköjään tottuu ja tärkein, et kuitenkin melkein normaalisti pystyy liikkumaan, joten ei passaa valittaa pienistä :)

Eikä keleissäkään oo ollu paljon valittamista!

Ps. Kiloja ei tosin oo lähtenyt yhtään…… höh

Voihan Massimo

22.3.2016 Yleinen

Hohohohoohohohoooo :D :D ! Mä saan polveeni Massimo- tuen!

Lauantainahan minä siis onnistuin temuamaan hevosen kanssa silleen, että lensin komeassa kaaressa selästä suoraan jäähän ja löin polveni. Tai siis oletan lyöneeni sen, mielestäni en jäänyt kiinni jalustimeenkaan, että polvi olis siinä vääntynyt. Tai kävipä nyt mitä lie sille jalalle, niin nivelsiteet siitä on sisäsyrjältä osittain revenneet ja nyt se lonksuu. Kipeä se ei onneksi ole, muuta kun tietyssä asennossa, joten kävelyäkään se ei enää haittaa, jos vaan muuten muistaa olla rentona.

Onneksi sitä polvea nyt eilen tuli käytyä varmuuden vuoksi näyttämässä lekurilla, ensin olin, että eihän tässä sen kummempaa, kyllä se itsekseen paranee. Sieltä se mut siirti ortopedille, joka sitten kahto mua varmaan hieman hitaasti, ku mua alko naurattaa siinä vaiheessa, kun se alko puhua housujen päällä pidettävästä polvituesta. Massimo- tuki tulee siis siitä, kun vuosia vuosia sitten olimme serkkuni kanssa Jenkeissä ja äiti piti kauheen tärkeenä, et kerrotaan hänelle aina kaunareiden uusimman juonenkäänteet. Mehän tietenkin tehtiin kiusaa ja kerrottiin vaan jotain ihan tyhjänpäiväisiä paljastuksia, esim. että Massimolla on polvituki housujen päällä! Että niin se vaan narahti omaan nilkkaan tämäkin pilkka ja nyt mä saan samanlaisen :D . Tai oletettavasti se sellanen on. Magneettikuvaankin se minut pisti vielä varmuuden vuoksi. Mutta siis kuulemma paranee itsekseen, mutta kuusi viikkoa pidetään polvitukea.

Ja ratsastaakin kuulemma saa, sikäli jos pääsee hevosen selkään! No kyllähän siihen aina keinot keksitään, onhan siinä kapistuksessa toinenkin puoli, pääsee sitä oikealtakin puolelta hevosen selkään :D . Lentopalloilu kuulemma pitää jättää hetkeksi tauolle. Kohtahan sekin toki olisi loppunut tältä keväältä, mutta kaiketi tässä nyt ehtii sitten lepuuttaa olkapäänkin, kun ei sinne lentikseen pääse ja ens kesänä sit onkin biitsi kunnossa. Siis biitsinpeluu kunnossa, se rantakunto on vielä saavuttamatta.. Muutaman vuoden..

Eli ts. salilla ei varmaan passaa kovin paljon tehdä jalkoja, joten mähän oon ihan kunnon Yläkeho kesällä sit! Joo, ihan varmasti.. Vaan nythän mä joudun sitten kaiketi luopumaan kyykkyhaasteestakin? No hitto, tarakka katoaa :/ (ai siis mikä tarakka? toiveajattelua..) No jaa, ehkäpä se polvi on nyt kuitenkin tärkeämpi hoitaa kuntoon, ehtiihän tuota kyykistellä myöhemminkin :)

Aurinkoista kevättä!

 

Nytkö se alkaa? Kropan rapistuminen nimittäin..

21.6.2015 Yleinen

Nyt se vissiin tosiaankin alkaa sitten.. Torstaina kävin taas uudella fysioterapeutilla, joka kyllä mielestäni oli aika huuhaa-käynti. Katottiinhan siellä ajoasento (ajan työkseni paljon) ja valivaliurputiurputi, miten surkeesti minä istun jne.. No ok, tottahan se varmasti on, ettei ajoasentoni mikään maailman paras ole, mutta en minä silti sitä rattia suuhuni asenna. Siitä se siis epäilee, että hartiavaivat tulee. Jotka sitten ilmeisesti vaikuttavat siihenkin, että kädet puutuu ja oikeaan käteen on ilmaantunut se tennis- ja golfkyynärpää. Niin, ja käsivarren lihakset ovat tosi tiukalla.. Blaah.

Jokseenkin olen nyt hieman pihalla näistä kaikista neuvoista, mitä tässä nyt olen eri fyssareilta/naprapaateilta jne saanut. Toinen sanoo, että kyykyt kannattaa tehdä jalat mahdollisimman leveässä asennossa, tämä painotti nyt, että mahdollisimman kapealla. Ketä tässä nyt sitten uskoo? Sen mä kyllä ymmärrän, että selän asentoon se kiinnitti nyt huomiota, että pitää muistaa, ettei pullauta alaselästä nikamaa ulospäin, mitä minä ilmeisesti lievästi teen, mutta se kapea haara-asento ei oo kyllä mun selälle ainakaan aiemmin hyvää tehnyt.. Tää alkaa olla vähän sama homma, kun mitä ratsastaessa saa neuvoja. Toinen opettaja sanoo, että kädet ylös, toinen, että voi viedä välillä alemmas (tähän oli ihan syykin) ja sitten kun toteat toisen toimivaksi, niin se toinen sitten alkaa valittaa, että kädet on väärässä paikassa.. No voi helevetin helevetti, ketä tässä taas uskoo! Se samainen tunne minulla on juuri nyt. No, täytyy testailla ja mennä sillä, mikä kulloinkin hyvälle tuntuu.

Tosin tämä kyynärpää alkaa nyt ottaa pattiin jonniin verran.. Minua jo vähän peloteltiin, että pitäis hoidattaa se nyt kuntoon, ennen kun se kroonistuu (mistä taas tämä fyssari ei sanonut mitään) ja siihen pitää kortisonipiikkiä tarjota. Ajattelin, jos kokeilisi kuitenkin ensin vielä kuumaneulahoitoa, ainakin mitä siitä olen kuullut, niin ihan järkeenkäypäseltä se kuulostaa. No, katsotaan nyt  missä vaiheessa sen saa aikasiks.

Juhannus meni onneksi aika terveellisissä merkeissä tänä vuonna. Annoin jopa käteni lappaa jonkun verran karkkia ja sipsiä kitusiin, mutta aika hyvin pysyttiin vielä järkevissä määrissä ja siideriäkin meni kokonaista kaksi kappaletta :D. Ja kotiuduttuani hipsin salilla käymään jalat tekemässä ja voi hyvän tähen, miten painostava ilma siellä oli! Jo ihan se, että poljin pyörällä salille sai ihon sen verran nihkeäksi, että hyvä, että riitti voimat kiskomaan salihousut jalkaan.. Eikä tarvinnut paljon kyykkäillä (hitto mietin koko ajan, ettei se nikama pullota selässä!), kun hiki virtas ihan valtoimenaan, naama helotti punasena ja paita oli märkä. Ihan kun olisin tehnyt isommankin reenin ;) .

21.2.2015 Yleinen

Huh! Huikeet jalkareenit Team Puntti-Punkerolla ja Sali Säpikäisellä! Käytiin tuolla meidän toisella salilla, jossa on 45 asteen jalkaprässikin, ni siellä on mukavampi ja monipuolisempi tehdä jalat. En tiiä liekö meillä menee välillä pikkasen yli tää homma, nälkä kasvaa syödessä ja ei enää jaksa lopulta ees juoruillakaan, ku sen verran intensiivisesti vedetään noi jalkapäivät. Ensin kyykkyä, sit jalkaprässiä (se tuoliversio, jossa lähdetään jalat koukusta suorittaa liikettä) ja etureikkareita putkeen hieman pienemmillä painoilla niin, että tuntuu ja auta armias, että muuten tuntuu. Varsinkin jalkapäivinä meillä tulee keskinäinen kilpailu, että huonommaks ei toisesta jäädä, ni sitten mennään hampaat irvessä, niin että ikenet näkyy ja reisiä polttaa. Tosi naisellista ;) . Mut eihän me sinne mentykään näyttää kauniilta ;D .

45 asteen jalkaprässi on aika hurja vekotin. Siihen me ollaan nyt Säpiksen kaa ihastuttu ja mennään pudotussarjoilla, niin, että toinen on aina valmiina vähentää painoja, ku kuuluu se tuskanen pihahdus, et ”ota pois” :D . Täytyy myöntää, et toi Prezone- buusteri on aika tujua tavaraa. Ite käytän sitä jalkapäivinä, se todellakin vie sen viestin aivoilta, et nyt mennään oikeesti ihan rajoilla, koska minähän oon nimenomaan sellanen, että ku vähänkin alkaa tuntua, et nyt ei enää jaksa, ni lopetan siihen. Tolla tavaralla sitä fiilistä ei niinkään tule. Joskus oon miettiny, et mikä päivä ne jalat vaan lähtee alta ilman mitään ennakkovarotusta, ku tuntuu, ettei mikään oikeen paina mitään. Loppuunsahan meidän, ainakaan oma liikeratani ei kyseisessä laitteessa ole järin suuri, mutta jotenkin sitä varoo aina polvia, ettei todellakaan mene ainakaan sen 90 asteen pienemmälle puolelle. Tosin isommilla painoilla mulla se on aika pientä nitkutusta, mutta liikettä kumminkin :D Ja painojen pudotessa sit myös päästää kelkankin alemmas. Tosin tuntuu, että se maha on tiellä, en yksinkertasesti tajua, miten sen voi edes kovin suurella liikkeellä koko homman tehdäkään?

Lopultahan olo oli juurikin, kun vimpan päälle laittautuneena ;D . AS IF! En oikeen tajua niitä ihmisiä, jotka pysyy koko reenauksen ajan kauniina, ei hikoile, ei punehdu ollenkaan, eikä oikeen hengästykään.. Ei kai ne vissiin teekään mitään.. Vai onko mulla vaan jotenkin surkee kunto, kun kolme minuuttia alkulämppääkin riittää ja puheesta ei meinaa tulla enää mitään (vai johtuuko se siitä, et mä puhua pälpätän koko ajan?), vai mikä mättää? Mutta kylläpä siellä hienostolaisten (onneks niitä ei noilla meidän saleilla ihan kauheesti pyöri) seassa jokseenkin tuntee välillä ittensä melkoseks syöttöporsaaks, ku selkäkin on sen verran pullee, et kaikki hiki valuu sitä pitkin housun kauluksesta sisälle ja kappas ku arsekin on hiessä! Siksipä sitä pitääkin aina valita aika tarkkaan housut, et mitä matskua sitä ostaa :D . Mut enkö mä saakin lohduttautua sillä, että kai mä jotain siellä oon tehny, jos kerran hiki tulee? Ainakin omaan kuntoon nähden :)

Nyt ku vielä lähtee piipahtaa Namulla ratsimassa, ni eikös sitä siinä sit olekin tälle päivää ja saa ottaa illan rennosti? Ellei sit ala vielä tanssijalkaa vipattaa.. Mut sehän meneekin sit sen aerobisen puolelle ;)

Kiitti Säpikäinen huipusta reenistä! Se on oikeesti ihan eri juttu käydä kaverin kanssa samaan aikaan salilla, ku itekseen :)

Kotikuntosalin rakentaminen

19.1.2015 Koti ja Sisustus, remontointi, remontti, säästäminen, sisustaminen, Sisustusideat, Yleinen

Ugh!

Mitäkö täällä on touhuttu? Monen mielestä varmasti turhaakin turhempaa…nimittäin päätin rakentaa omaan kellariin kuntosalin! Siellä kun sattui sopiva välihuone olemaan ja paikallisten kuntosalien tarjonta ei itseäni tyydyttänyt. Ajattelin siis pitää ulkoiselta kuntosalilta taukoa ja investoida kuukausimaksut omiin ”laitteisiin”, päiväjäsenyys on maksanut 40 euroa, joten vuodessa se tekee 480 euroa. Voiko tuolla rahalla siis saada kotiin rakennettua oman salin?

...get used to it! Kyllä se Geena Davis puhui asiaa:)

…get used to it! Kyllä se Geena Davis puhui asiaa:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensimmäisenähän pitää siis olla tila johon kamppeet saa mahtumaan, meillä sellainen sattuu kellarissa olemaan ja kyseiselle tilalle ei varmasti olisi ollut muuta käyttöä kuin tukkia se turhalla tavaralla. Tavaraa siellä olikin ihan runsaasti ja ennen asennuksia piti korjata mm ”pannuhuoneen” ovenkarmi ja palo-ovi…tulipahan sekin homma samalla tehtyä. Seiniä maalailin pahimmista kohdista ja spray-tekstit on toteutettu hyvinkin helposti: Jeesus- teipillä kirjaimet seinään ja maalia päälle, mattopuukon kärjellä teipit irti ja valmista…aikaa noihin meni 10 minuuttia, joten ei ole iso homma.

 

 

Ennen- kuva...valitettavasti muita ei ole kun innostuin niin, että jäi kuvat ottamatta.

Ennen- kuva…valitettavasti muita ei ole kun innostuin niin, että jäi kuvat ottamatta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olin tilannut nyrkkeilysäkin ja päärynäpallon Ebay:n kautta jo aiemmin ja tarkoitukseni oli ne juuri kellariin asentaa, säkin kiinnitykseenkin löytyi kiinnike, kun olin sen pelastanut talteen kaksion komeron katosta. FB:n kautta laitoin kyselyä paikalliselle Myydään ja ostetaan- osastolle, josko jollakin olisi penkki ja painot joutavana. Ei mennyt pitkään, kun joku minulle ilmoitti, että varastossa sellaiset olisi ja en ehtinyt edes hintaa kysyä, kun tämä henkilö ilmoitti, että ne kahdella kahvipaketilla voi tulla noutamaan. Kiva juttu, toivottavasti ne tulee täällä käyttöön asti:)

...kohta pitää ostaa ismpia paitoja.

Alkaa läskit palamaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No nälkä alkoi tässä vaiheessa kasvamaan ja ajattelin, että josko tilaisin myös leaunvetotangon ja dippitelineen, kun tuolla nyt tilaakin olisi…sitten vielä Salla ohimennen mainitsi, että pitäishän tuolla olla kunnolla painoja jos meinasi jotakin tehdä, joten kun ”vihreää valoa” hankinnoille annettin, niin siirryinkin etsimään sivustoja, josta saisi myös painoja ja muuta tavaraa halvalla. Edullinen ja kattava Suomalainen sivusto oli ehdottomasti Gorillasports.fi, josta löytyy juurikin ne vermeet joita olin vailla. Minulla kuitenkin oli jo penkki ja kahvakuulia sekä muutamat käsipainot valmiina, niin päätin tilata tavarat Saksasta, koska budjetti oli todella pieni ja tuolta sain myös irtopainoja sekä mm. säädettävät, kahvalliset nauhat joita pystyy hyvin kotisalilla hyödyntämään. Tilaus vetämään ja tavarat olikin kotiovella alle viikossa!

 

Tangoila ja irtopainoilla saa monet liikkeet tehtyä.

Tangoilla ja irtopainoilla saa monet liikkeet tehtyä.

Leuanvetoon, dippiin sekä jalkojen nostoon.

Leuanvetoon, dippiin sekä jalkojen nostoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikäli meinasit itselle kotisalia rakentaa, niin huonekorkeus kannattaa ottaa huomioon. Meillä se on kellarissa 2200 ja saisi olla parikymmentä senttiä korkeampi, mm. boksihypyt voi unohtaa, kuten myös hyppynarun kanssa on tila tiukilla…toki ne voi tehdä vaikka pihalla. Meillä ei kellari ole myöskään lämmintä tilaa, joten lämpötila on ollut hieman alle kymmenessä asteessa…tosin siellä kyllä on lisälämmitin, mutta minulle on huppari (siis älä nyt vaan ajattele minua alastomana nostelemassa painoja pelkässä hupparissa, oli minulla muutkin vaatteet päällä–> mietit sitten kuitenkin, sairasta! :D) riittänyt ja hikeä saa pyyhkiä siltikin.

Tila alkaa olla täynnä.

Vielä hienosäätöä ja sitten on valmista.

 

 

 

 

 

 

Kotisali_1

 

 

 

 

 

 

Dippiteline ja leuanvetotanko oli tarkoitus kiinnittää seinään ilman kakkosnelosia, mutta takana oleva reikätiili ei ollut kiinnitykseen paras ratkaisu…tämän telineen rakentamiseen meinasi hermot mennä, varsinkin kun päivä sattui olemaan sellainen, että mikään ei onnistunut…no kyllä ne sinne kirosanojen saattelemana meni!

Tämä laite lähti mukaan 35 eurolla...pitkän tinkimisen jälkeen.

Tämä laite lähti mukaan 35 eurolla…pitkän tinkimisen jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanha kotikaiutin hyötykäytössä.

Vanha kotikaiutin hyötykäytössä…kyykkyhypyt onnistuu vaikka tila onkin matala.

 

 

 

 

 

 

 

1moretime

Jo tätä kuvaa katsomalla saa hien pintaan ja olkapäihin lihasta lisää.

Jo tätä kuvaa katsomalla saa hien pintaan ja olkapäihin lihasta lisää.

Valmista!

Valmista!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aikaa koko hommaan meni kokonaisuudessan pari päivää, mutta paljonko koko hommaan meni rahaa?

Lattiamatto oli edellisen asunnon parvekkeella käytössä ja jouduimme sen muuton yhteydessä tänne kuljettamaan, kun mattoon tarttui männynneulausia miljoonittain ja siksi se oli meillä rullattuna tiellä pyörimässä, onneksi ei heitetty menemään…se sopii tilaan mitoiltaan tosi hyvin. Maalit ja tarvikkeet on hyödynnetty hyllyille jääneistä tavaroista.

Saksasta tilasin säädettävän penkin, 2kpl käsipainotankoja, vinotangon, suoran tangon, painoja 130kg:n edestä, leuanvetotangon, dippitelineen, säädettävät Crossfit-hihnat (mikälie oikea nimi?) ja nyrkkeilyhanskat. Tilaus maksoi rahtikuluineen 410 euroa.

Kuntoilukeskus (jossa voi harjoittaa koipia ja siitä löytyy mm. ylätalja) löytyi eilen vahingossa, kun olin veljeni matkassa hakemassa heille sänkyä ja myyjillä näytti tuo siellä tavaroiden keskellä olevan…pitihän se samalla noukkia kyytiin kun halvalla saatiin, hinta 35 euroa.

 

– lattiamatto 0€

– penkki, painot ja tangot 6€

– nyrkkeisäkki 30€ ja päärynäpallo 8€

– käytettyjä vinyylipainoja 15€

– käytetty peili ja kiinnikkeet 10€

– kiinnityspultit ja ankkurit 15€

– maalit ja tarvikkeet 0€

– Jago24.de- tilaus 410€

– käytetty kuntoilukeskus 35€

Yhteensä 529€

Käsipainoja ja kahvakuulia, stereot sekä muuta pientä kotikuntoilukamaa oli jo entuudestaan, joten niitä ei ole tähän laskettu.  Budjetti ylittyi siis 49 eurolla, mutta kuntoilukeskus ei missään nimiéssä olisi ollut välttämätön ja nyrkkeilysäkki ja päärynäpallo oli jo tilattu aiemmin, joten todellisuudessa budjetti riittii hyvin…vielä jäi siis rahaa siis ostaa Rocky- juliste tai joku muu vastaava ”tsemppari” jonka voi seinälle ripustaa!

Tulevaisuus näyttää olenko kohta Bull Mentulan näköinen vai onko laitteet alakerrassa tiellä pyörimässä…ainakin alkuun homma on tuntunut mukavalle ja vielä kun on tälläinen sisäinen ihmisvihaaja ja erakkoluonne, niin olen nauttinut kotitreeneistä paljon! Enää ei myöskään ole tekosyitä jättää salille menemättä, treenit voi tehdä remontin ohella ja aiemmin en ole itseäni illalla saanut salille (eikä päiväkortilla olisi päässytkään), mutta nyt olen jopa odottanut sitä! Eli ei muuta kun hevi soimaan ja painoja pumppaamaan…

ps. on täällä vähän muutakin tapahtunut, huoneistojen välille on väliseinän runko kasattu ja huomenna isketään niihin levyä pintaan.

/Jarkko

Edit: Rocky- juliste hommattu ja sali on ollut lähes jokapäiväisessä käytössä :)