Selaat arkistoa kohteelle Kunnioitus.

Naiset ja Miehet

28.6.2016 Yleinen

Katsoin äsken elokuvan nimeltään aavikon kukka. Se kertoi naisesta joka pakeni aavikolta kaupunkiin, koska hän ei halunnut mennä naimisiin miehen kanssa jolle häntä yritettiin naittaa. Hänen olisi pitänyt mennä naimisiin ala aste ikäisenä. Myöhemmin elokuvassa selvisi että hänet oli myös ympärileikattu. Silloin rupesin ajattelemaan että tarinahan kertoo ihan oikeista tapahtumista. 6000 tyttöä ympärileikataan joka päivä. Se on tietenkin laitonta, mutta joillakin se on perinne. Minusta se on todella ällöttävää ja vastenmielistä. En edes osaa kuvitella että joku haluaa nimenomaan sellaista lapselleen. Myös naisten ja miesten välinen tasa arvo on todella huono joissain maissa. Tietenkin on lakeja, säännöksiä ja kaikkea muuta vastaavaa, mutta kaikki eivät osaa kunnioittaa toisia kuin pitäisi. Miehiä kunnioitetaan enemmän kuin naisia. Esimerkiksi jos nainen kävelee kadulla, hän joutuu väistelemään kaikkia koska kukaan ei väistä. Jos taas mies kävelee kadulla, kaikki antavat hänelle tilaa ja miehen ei tarvitse itse väistellä ketään. En tarkoita että tätä tapahtuisi kaikkialla mutta liian monessa paikassa kylläkin. Myös minä itse jos olen vaikka kaupassa niin joudun kiertämään monesti muualta jos joku mies seisoo edessä. Ja jos tiellä on nainen hän vain hymyilee ja väistää. Kuinka tyhmää ja lapsellista on se että miehet eivät voi tai osaa arvostaa naisia kuten naiset arvostavat toisia naisia. Mitä mieltä te olette näistä asioista?

Hyvää yötä.

-247kulpassa-

Kunnioitus – avain menestykseen

30.10.2014 Raamatusta

1.Piet 1:14-19

Olkaa niin kuin kuuliaiset lapset älkääkä mukautuko niiden himojen mukaan, joissa te ennen tietämättömyytenne aikana, elitte. Tulkaa sen sijaan kaikessa vaelluksessanne pyhiksi, niin kuin teidän kutsujannekin on pyhä. Onhan kirjoitettu: ”Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä.” Jos te siis Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee jokaisen hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa jumalanpelossa tämä muukalaisuutenne aika. Tiedättehän, että teitä ei ole lunastettu isiltä perimästänne turhasta vaelluksesta katoavilla aarteilla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, kuin virheettömän ja tahrattoman Karitsan, kalliilla verellä. 

Vanha testamentti julistaa toistuvasti: näin te tulette tietämään, että minä olen Herra. Uusi testamentti vie kunnioituksen uudelle tasolle, sillä armon kokemisen taustalla on kunnioittava suhde Jumalaan. Jumalan äänen kuulemisen taustalla on suhde häneen ja kunnioittava, antautunut palava rakkaus. Miten sitten Kristus ja seurakunta? Jeesus sanoi: Ilman minua ette voi tehdä/saa aikaan mitään. Minä olen puu, te olette oksat. Riippuvuussuhde Jeesukseen. Ilman häntä emme voi tehdä mitään. 

Nöyrät, antautuneet pastorit esikuvana tänä päivänä kunnioituksen tarpeellisuudesta: elävät läpinäkyvää elämää suhteessa kaikkiin ihmisiin ja Herraan. Eivät tee asioita huolimattomasti, vaan fokus on Jeesuksessa ja siinä esimerkissä jonka hän antoi: siksi me teemme prikulleen samalla tavoin, sitä seuraa aina menestys, ennemmin tai myöhemmin! Jos teet asiat tänään oikein, vuoden, kolmen tai 7 vuoden päästä voit nähdä Jumalan valtavan siunauksen, jota et osannut villeimissä unelmissakaan toivoa! 

sukupolvien keskinäinen kunnioitus seurakunnassa

Se tulee olemaan avain herätykseen niin kotiseurakunnassani kuin muuallakin. Niin vakaasti uskon. Minä rakastan vanhempia Jumalan miehiä ja naisia Seinäjoella ja ympäri Suomea, koska heillä on vähintään yhtä iso liekki, tahtotila ja jano Jumalan kirkkauden ilmestymiseen kuin itselläni. Siksi Jumalan kirkkaus tulee ilmestymään Suutuutes äärellä tapahtumassa (marraskuussa Seinäjoella :) kirkkaasti, koska tiedän, että vanhempi sukupolvi muistaa päivittäin tapahtumaa rukouksin ja ILOITSEE, kun näkee ja kuulee, miten Jumala on pelastanut, vapauttanut, parantanut ja uudistanut monia tapahtumassa! Kaikki voitot ovat yhteisiä! Rakasta, osoita kunnioitusta kaikkia Jumalan lapsia kohtaan, koe yhteyttä ja näe, että ilman vanhemman sukupolven arvokasta työtä, emme olisi työssä tässä kohtaa. 

Pastori Markku ottaa vastaan  tammikuun ekana päivänä vetovastuun pastori Martilta. Heinäkuussa Markun tultua remmiin seurakuntapastoriksi,  olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka hän arvostaa Martin pitkää, ansiokasta työrupeamaa ja on varmasti oppinut monta asiaa häneltä tämän siirtymävaiheen aikana. Hiljainen tieto on pikku hiljaa siirtynyt eteenpäin. Itsekin olen kokenut tehtäväkseni siunata Marttia ja hänen perhettään, kuinka mahtavan esimerkin hän on antautuneesta Jumalasuhteesta näyttänyt. Kuinka hän loistaa Kristuksen rakkautta ja rohkaisee, taistelee rukouksessa, kuin myös Markkukin. Se on todella tärkeää. 

Kaiken toiminnan keskellä, meidän täytyy ymmärtää se fakta, että pastoritkin ovat normaaleja ihmisiä, kuten sinä ja minä. He eivät ole yli-ihmisiä, joilla on rajoittamattomat voimavarat, vaan hekin väsyvät työtä tehdessään. Jostain syystä tämä asia unohtuu liian usein seurakunnissa. Saatamme nähdä, että pienimmissä ja suuremmissakin seurakunnissa pastori pahimmillaan joutuu tekemään kokouksen aikana ja sen jälkeen, seuraavia asioita: siivoamaan, johtamaan kokousta, vaihtaa sanoja tykille, miksaamaan, palvelemaan rukouspalvelussa. 

Herra avatkoon silmämme, että pastorin työ ei tarvi olla hoitaa kaikkia näitä asioita, vaan valtuuttaa ”pyhät palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen”. Olkoon meillä sellainen sydän ja toimintamalli tavatessamme pastoreitamme, että ”voinko jotenkin olla avuksi?” 

Kunnioitus on perusta jolle Raamattu on rakennettu. Kun kunnioitamme Herraamme, saa se aikaan sydämen muutoksen. Rakastumme, sitoudumme ja alamme toimimaan siinä paikassa, johon Jumala on meidät asettanut. Kukaan ei voi korvata sinun paikaasi ystäväni. Ei kukaan. Sinä olet tarpeellinen Kristuksen seurakunnalle, kuulut sitten mihin kirkkokuntaan tahansa. Jumala on antanut kaiken mitä tarvitset, jotta voit toteuttaa kutsumustasi seurakunnan keskellä ja rohkaista veljiä ja sisaria, sekä olla Kristuksen tuoksuna tämän pimenevän ajan keskellä. Ole siunattu! 

Siis halloo oikeasti, tottakai jätkät sanovat sinua lumpuksi

12.9.2014 Yleinen

Miksi miehet ei kunnioita naisia? Mitä nainen tekee väärin kun häntä aletaan kutsua lutkaksi, lumpuksi, huoraksi, halvaksi tai jakorasiaksi?

Siis sanonko ihan suoraan miksi, no koska käyttäydytte sillä tavalla. Jos haluatte, että joku mies kunnioittaa teitä naisena käyttäytykää sen mukaisesti. Luuletko ihan oikeasti saavasi kunnioitusta miehiltä, kun strippailet jossain baarissa tai tanssit joka ikisen vastaantulijan kanssa ja vedät samantien kielareita tämän kanssa ja illan päätteeksi päädyt jonkun luokse viettämään yön. Siis halloo oikeasti, tottakai jätkät sanovat sinua huoraksi. Seuraavana päivänä leuhkit siitä mitä teit edellisenä yönä. Siis ei tuo oikeasti ole hyvä juttu, jos niin luulet. Jos vielä huorailet baarissa sen vuoksi, että tekisit jonkun jätkän mustasukkaiseksi, silloin vasta kyseinen jätkä ajattelee sinua huoraksi ja sanoo thankgod en mennyt pidemmälle tuon ämmän kanssa.

Ei mutta siis ihan oikeasti huorailemalla sinä saat miehen huomion, mutta et kunnioittavalla tavalla. Mitä luulet hänen sanovan sinusta, kun näkee kännissä baarissa joka miehen kimpussa. Okey on ymmärrettävää, että haluat pitää hauskaa, mutta älä itke sitten kun sinun uusi nickname on jakorasia.

Miehet eivät halua tuollaisia naisia ihan oikeasti, ei tuollaisia voi sanoa naisiksi vaan halvoiksi lumpuiksi. Jos haluat miehen kunnioittavan ja arvostavan sinua tee itsestäsi haluttava naisena, ei lumppuna. Lumppuja halutaan yhtä tarkoitusta varten vain ja se on yhtä yötä varten. Haluatko oikeasti olla niin halpa ja tyydyttää joka miehen halut. Okei jos haluat tyydyttää myös omia haluja, mutta  olet kuitenkin lumppu miehen silmissä. Ehkä kirjoitan vähän huonoon sävyyn, mutta haluan teidän vain ymmärtävän asian.

Miehet haluavat sitä mitä eivät saa, sitä mitä on vaikeaa saada. Kun annat pienen palasen kakusta, silloin hän himoaa koko annosta. Jos annat miehelle koko helvetin kakun hän täyttyy, eikä jaksa syödä enää. Hän kyllästyy makuun ja haluaa vaihtaa sitä. Miksi haluta enää samaa kakkua, kun sai sen kokonaan syötyä. Siksi pitää antaa vain hiukan verran, jotta hän halua lisää. Ja hän haluaa lisää aivan varmasti.

Miehet ovat kuin pikku lapsia, jotka kyllästyvät leluun. Älä ole se lelu, vaan ole lelun antaja ja ottaja. Luo itse säännöt ja vihellä sen mukaan. Ole nainen, kunnioita ja arvosta ensin itseäsi, jolloin kaikki muutkin kunnioittavat sinua. Onko parempi olla se nainen, kenen kanssa kaikki haluavat olla, vai se nainen kenen kanssa kaikki ovat olleet. Me olemme naisia ja meidän pitää olla vaikeita, liian helpossa tehtävässä mielenkiinto menee.

Ihan faktaa, että sinä voit olla haluttava, kaunis, miesten mieleen ilman että huorailet. Itse asiassa vielä haluttavampi kuin lumput. Ihan oikeasti jos joku mies väittää muuta, hän puhuu paskaa. Hän vain sanoo: ”ei sillä ole väliä”, mutta hän ei todellakaan ajattele sillä tavalla. Hän ajattelee sinua lumppuna.

Ajattele ihan oikeasti tätä asiaa, koska se on niin. Tarkastele itseäsi ja ole se helvetin nainen, jota kaikki haluavat.

 

 

Sitoutumisen siunaus

2.9.2014 Raamatusta

 

Miksi meidän pitää sitoutua?

Ensin näemme oman syntisyytemme. Sen jälkeen vastaanotamme armon. Koemme Jumalan hyväksynnän, armon ja rakkauden konkreettisesti. Murrumme tuon rakkauden äärellä. Kun Herra alkaa osoittamaan hänen lävistettyjä käsiään, ymmärrämme, että hän ei katso meitä syyttäen vaan rakastaen. Katsomme Jeesukseen ja sydämemme murtuu, kun näemme hänen maksaman hinnan. Emme jää miettimäään: ”miten kaukana voin elää Jeesuksesta, hylkäämättä häntä kokonaan”, vaan saamme syvän halun olla hänen lähellään, totella ja kunnioittaa häntä.

Raamattu alkaa elämään meille, kun olemme hänen lähellään. Elokuvat, jotka ennen tuottivat nautintoa, alkavat maistumaan puulta. Suuremman nautinnon koemme ylistäessämme kuningastamme. Koska hän on valloittanut sydämemme. Kun Jeesus on sydämemme Herra, se heijastuu käytökseen ja sitoutumiseemme häntä kohtaan. Ymmärrämme, että Herra tahtoo käyttää meitä vajavaisuuksista huolimatta. Saamme sellaisen tahtotilan, että sanomme: ”Herra, olen tässä, tahdon olla kuuliainen ja sitoutua tahtoosi, teen mitä tahansa jotta valtakuntasi menestyy kotikaupungissani, että ihmisiä voi tulla uskoon ja alkaa elämään sinulle kokosydämisesti.”

Esimerkki arjestani. Työssäni tarjoan yrityksille mahdollisuutta saada teollisuudessa laajasti käytössä oleva tulostin, joiden materiaalit ovat sitä mitä niiden pitääkin olla, laadukkaita. Kun asiakas päättää hankkia meidän tulostimen, tulen henkilökohtaisesti asentamaan sen ja opastamaan sen käytössä. Olen puhelinsoiton päässä, kun he kaipaavat apua. Firmamme ei veloita koulutuksesta, tahdomme palvella ja sitoutua yhteistyöhön. Emme ole hakemassa yhtä isoa kauppaa, vaan partnereita, jotka oppivat hyödyntämään kaikessa laajudessa tulostimen mahdollisuudet ja tehostamaan työajan käyttöä sen kautta.

Paras esimerkki sitoutumisesta on Jeesus. Hän teki kaikessa Isän tahdon. Hän vietti aikaa rukouksessa, jotta tiesi tarkalleen mihin suuntaan hänen palvelutyönsä tuli keskittyä. Siksi hän pystyi esiintymään ja puhumaan ”niinkuin se jolla on valta”.

Jos ihmettelemme, miksi uskomme ei ole kasvanut, ikäänkuin olisimme pysähtyneet, vastaus voi olla sitoutumisen puutteesamme. Kyse voi olla mielen päätöksestä: ”Ei mun tarvii ihan kaikkea antaa Jeesukselle. Tahdon hoitaa itse tuon ja tuon alueen, tuon asian voin antaa Jeesuksen huoleksi.” Vasta kun hyväksymme, että omassa lihallisessa luonnossamme mokaamme asiamme ja luovutamme kaikki asiat Herralle, alamme elämään menestyksessä.

Kenelle Jeesus uskoi tehtävän kertoa ilosanomasta? Seurakunnalle, joka oli nähnyt, kokenut, elänyt Jeesuksen toiminnan läpi ja sitoutunut maaliin, jotta kaikki voisivat löytää pelastuksen. He eivät kyselleet palvelushintaa, vaan olivat valmiita tarvittaessa kuolemaan mestarinsa tähden. He rakastuivat hänen myötätuntoonsa ihmisiä kohtaan ja siitä tuli tunnusmerkki alkuseurakunnalle. He kokosivat kaiken omaisuuteensa ja jakoivat varat kaikille tarpeen mukaan. Se kertoo suuresta rakkaudesta, antautumisesta ja sitoutumisesta Jeesukselle, kun materialisimi ei ollut sitonut heitä.

He lähtivät ympäri Rooman valtakuntaa kertomaan ilosanomaa ja monet näkivät sen rakkauden joka pastoi heistä läpi. Siinä ei haettu ihmiselle kunniaa, vaan Jeesus oli keskipisteenä. Kaiken ikäiset ihmiset näkivät heissä Jeesuksen, jotka eivät pelänneet ahdistuksia. Vaikka heitä vangittiin, teloitettiin, vainottiin he eivät koskaan kieltäneet mestariaan, joka oli antanut esimerkin täydellisestä kuuliaisuudesta.

Miten tämän päivän kristityt? Olisimmeko valmiita menemään vankilaan Jeesuksen nimen tähden? Vaikkei meitä koskaan vankilaan pistettäisikään, meidän tulisi olla valmiita siihenkin. Koska rakkaus vaikuttaa tekoina.

Jaakob 1:19-27

Tietäkää, rakkaat veljeni, että jokaisen ihmisen tulee olla nopea kuulemaan mutta hidas puhumaan ja hidas vihaan, sillä miehen viha ei toteuta Jumalan vanhurskautta. Pankaa siis pois kaikki saastaisuus ja kaikenlainen pahuus ja ottakaa sävyisästi vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi pelastaa teidän sielunne. Olkaa sanan tekijöitä eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne. Jos joku on sanan kuulija mutta ei sen tekijä, hän on kuin mies, joka kuvastimesta tarkastelee luonnollisia kasvojaan. Hän tarkastelee itseään, lähtee pois ja unohtaa heti, millainen oli. Mutta se, joka on katsonut täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä eikä ole muistamaton kuulija vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään. Jos joku luulee palvelevansa Jumalaa mutta ei hillitse kieltään, hän pettää sydämensä ja hänen jumalanpalveluksensa on turha. Puhdasta ja tahratonta jumalanpalvelusta Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdingossaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.

Ilkka Puhakka vieraili Seinäjoella heinäkuussa keskellä elämää tapahtumassa ja kertoi, että autas sana ei viittaa onnellisuuteen, vaan vanhurskauteen, eli Jumalan hyväksyntään. Miksi Jaakob tässä neuvoo ihmisiä valitsemaan sanansa tarkasti? Koska suumme paljastaa, ketä seuraamme, kuka hallitsee kielenkäyttöämme. Jos Jumalan sana on meille rakas, tutkimme ja sovellamme sitä ja näin istutamme taivaallisen kuninkaamme ajatusmaailmaa elämäämme.

Kun etsimme tavan olla kuuliaisia Jumalan tahdolle, emme petä itseämme. Kun me olemme kuuliaisia Jumalan sanalle, olemme siunattuja kaikessa mitä teemme. Tämä on Jumalan lupaus meille, johon voimme vedota Isän edessä.

Annetataan kaikki peliin Jeesukselle tänäänkin ja iloitaan pelastuksesta, jota emme koskaan ansaitse. Ole siunattu :)

 

 

Tule Herraksi

22.8.2014 Raamatusta

Morjesta!

Tällä viikolla Jumala on opettanut minua hengellisessä sodankäynnissä. Ei voi kuin olla kiitollinen siitä! Miksi tämä aihe? Seinäjoen Helluntaiseurakunnan pastori Jacob Huttunen puhui sunnuntaina 17. elokuuta mielen alueen vapaudesta, joka kolahti todella omalle kohdalle! Ja voin sanoa kokemuksesta, että tämä aiheen ympärillä jokainen Jeesuksen seuraaja kamppailee käytännössä joka päivä. Teemme jatkuvasti valintoja päämme sisällä, jotka vaikuttavat väistämättä tulevaisuuteemme, niinkuin Raamattu sanoo: Sitä mitä kylvät, sitä niität.

1.Pietarinkirje 5:5-10

Samoin te, jotka olette nuorempia, tyytykää asemaanne vanhempien alaisina. Ja te kaikki: pukeutukaa keskinäiseen nöyryyteen, sillä Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, niin hän ajan tullen korottaa teidät. Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina! Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset. Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahivstaa ja lujittaa teidät.

  • Jumalan asettama periaate: kunnioita vanhempia (myös hengellisiä)
  • Kaikkia kehotetaan nöyryyteen, koska heille Jumala antaa armonsa, ei ylpeille
  • Kehoitus edelleen kunnioittaa Jumalaa, ylintä auktoriteettiamme. Miksi?
  • Koska saatana lankesi ylpeyteen suhteessa luojaansa!

Jotta voimme vastustaa saatanan juonia, meidän tulee olla mielenmaailmassamme valppaita, kun hyökkäys iskee! Jos emme valvo ajatuksiamme, seuraa ajattelemattomia sanoja ja tekoja. Kierre on valmis. Se on saatanan suunnitelma, jotta uskova ei ymmärtäisi ajatuksiensa tärkeyttä ja huomaisi, että juuri sitä kautta vihollinen pääsee voittamaan taistelussamme syntiä vastaan.

Toisaalta on erittäin lohduttavaa, että kun olemme kuuliaisia Jumalan sanalle, vastustamme sillä paholaisen hyökkäyksiä, huomaamme sen tehon! Näemme, kuinka sen avulla voimme sekä torjua (uskon kilpi), että hyökätä (sanan miekka) ja sitä paholainen pelkää, koska on kyse hengellisestä sodasta, meidän tulee harjaantua käyttämään Herramme antamaa sotavarustusta paholaista vastaan! Silloin voimme vaeltaa voitossa, emmekä lankea :D Nimittäin sotavarustuksemme taustalla vaikuttaa Jumalan auktoriteetti, joka voittaa paholaisen 1000-0.

Huomaa myös tuossa jaejakson lopussa rohkaisu, että armon Jumala on Jeesuksessa kutsunut iankaikkiseen kirkkauteensa. Ai että! Täällä maan päällä joudumme elämään tuskan ja ahdistuksen keskellä monestikin, mutta taivaassa saamme nauttia Jeesuksen kirkkauden vaikutuksesta joka hetki! Niin, ja kun viivymme Jumalan parantavassa läsnäolossa, voimme jo kokea sitä täälläkin! Siksi on niin timanttia olla Herraa lähellä, jolloin muutumme hänen kaltaisekseen.

Huomaa myös, että koetuksilla on tarkoitus. Herra itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa! Kun myönnämme, että omassa voimassa emme voi vastustaa syntiä, nöyrrymme ja tulemme Jeesuksen luo. Hän ei syytä, vaan antaa meidän kokea hänen rakkauttaan ja varustaa meidät Sanassaan taistelemaan paholaisen hyökkäyksiä vastaan! Niin alamme oppimaan riippuvuus suhteemme tarpeen mestariimme, jolloin voitamme kiusaukset jatkossa!

Muistetaan rakkaat ystävät siis vastustaa saatanaa Jeesuksen auktoriteetilla, sillä silloin se joutuu pakenemaan. Tunne Jumalan sana niin hyvin, että heti kun päähäsi pälkähtää ajatus, joka ei ole Jumalan sanan mukainen, voit sanoa sielunviholliselle: Valehtelija! En kuuntele sinua enää. Väisty Jeesuksen nimessä.

Vaikka uskova tekee syntiä, sitä ei ”lasketa”, koska Jeesus on sovittanut aivan kaikki syntimme. Kyse on siis valtavasta Isän rakkaudesta jonka päämäärä on asenteen ja käyttäytymisen muutos tästä faktasta käsin. Tieto syntisyydestä ei vapauta, vaan tuomitsee, sen taustalla on syyttäjä. Pyhä Henki osoittaa Kristukseen ja hänen verensä voimaan jatkuvasti, jotta ymmärtäisimme, ettei meidän enää TARVITSE elää tappioissa kuunnellen syyttäjää vaan keskittyä mestariimme!

Jos uskova alkaa synnin paaduttamana ajattelemaan, että ”ei tässä mitään hätää ole, voin elää nauttien maailman tarjoamista nautinnoista ja myös Jumalan siunauksista, niistä edusta jotka risti takaa, minulla ei ole mitään hätää”, hän ei ole ymmärtänyt ollenkaan Jeesuksen maksamaa valtavaa hintaa edestään. Jos me luulemme, että voimme elää tietoisessa synnissä, koska Jumala katsoo sormien lävitse armonsa tähden emmekä tahdo tehdä parannusta, ei ole enää uhria syntiemme edestä, vaan olemme langenneet pois armosta pahasti. Armo kasvattaa hylkäämään jumalattomuuuden ja elämään Herraa kunnioittaen (Tiitus 2:10-11), eli Jeesus kasvattaa meitä kasvamaan Pyhässä Hengessä, ei lihallisessa luonnossamme.

Synnin ei siis saa antaa hallita vaellustamme, vaan meidän tulee janota muuttua Jeesuksen kaltaisiksi: nöyriksi, tottelevaisiksi, epäitsekkäiksi, anteeksiantaviksi, kuunnellen ja katsellen Hengen aisteilla, kysyen mikä on Isän tahto elämässämme ja toimia sen mukaan. Toisaalta, ei riitä, että sanomme olevamme Jumalan lapsia, vaan sanamme, asenteemme, tekomme kertovat totuuden ketä seuraamme.

Jumalan lähellä koemme jatkuvasti hänen armoaan ja rakkauttaan joka muuttaa meitä Jeesuksen kaltaisiksi. Ihmissuhteemme voivat hyvin ja kun epäonnistumme, Pyhä Henki nostaa katsomaan totuutta ja sanoo: Rakas ystävä, tahdon auttaa sinua. Mennään yhdessä näihin tilanteisiin niin saat Jumalan auktoriteetin voimassa voittaa kiusaukset, miltä kuulostaa, sopiiko? Minä: joo sopii! Pyhä Henki: Katsoppas nyt tänne Sanaan, kuinka Jeesus rakasti aviorikoksesta kiinni jäänyttä naista, huomaatko, hän näki naisen halun hylätä syntinsä joten hän ei tuominnut. Ymmärrätkö nyt, että kun sydän muuttuu, käytöskin muuttuu? Tahdotko päästää irti tästä synnistä, niin voin auttaa sinua? Minä: todellakin!

Eihän kuulosta ollenkaan ahdistavalta?

Seuraus: Luovutan koko elämäni, pala palalta, Pyhälle Hengelle ja näin koko ”taloni” hallintavalta siirtyy kaikkivaltiaalle Jumalalle! Rauha, ilo, kokonaisvaltainen huolenpito kuvaavat elämääni tästä eteenpäin. Elämäni muuttuu sellaiseksi, kuin arkkitehti, Isä, viisaudessaan on suunnitellut. Voiko olla parempaa?!

Bonus: Jumalan läsnäolossa on kaikki tarpeemme täytetty, parantuminen sielun haavoista, sairauksista, ongelmista, riippuvuksista. Todistus: Aamulla 21.8. lähdin ajamaan töhin Kauhajoelle ja hampaani tuntui kipeältä. Kun Herra neuvoi laittamaan käden kipeän hampaan päälle ja julistin, että kivun täytyy lähteä Jeesuksen nimessä ja kiitin, että hän poistaa sen. Jatkoin matkaa ja palvoin Herraa timanttien ylistyksenjohtajien innoittamina ja julistin Herran hyvyyttä ja valtasuuruutta, huomasin ennen saapumistani Kauhajoelle, että kipu oli poissa kokonaan!

Ole siunauttu Jeesuksessa :)

 

Kunnioitus kunniaan

13.8.2014 Yleinen

Kohteliaisuus on luontaista ihmisille, jotka kunnioittavat kanssa ihmisiä. Tänään tapasin heitä ja sitten niitä toisia. Jotkut ovat sitä mieltä, että kunnioitus pitää ansaita, mutta miten tuntematon ihminen voi sen ansaita. Mielestäni hyviin tapoihin kuuluu toisen kunnioittaminen, kunnes hän ei sitä ansaitse. Mitä se toisen kunnioittaminen sitten on? Se on muiden ihmisten huomioon ottamista.

Tänään lääkärissä käydessäni näin odotustilassa seuraavan tilanteen. Perhe istui rivissä pehmeällä penkillä. Toinen pojista oli aika levoton, mutta istui kuitenkin penkillä. Poika nosti kenkänsä penkille ja äiti puuttui asiaan heti sanoen: Laitappa kengät pois penkiltä. Poika totteli. Äiti siis kunnioitti muita ihmisiä ja poika ainakin äitiään.

Kotimatkalla kävin marketissa, siellä tapasin sitten näitä ihmisiä, jotka eivät kunnioita toisia, eivätkä omaksu hyviä käytöstapoja. Jouduin tönityksi ja jäin ilman anteeksipyyntöä (nainen ~40v.). Minut kiilattiin päin hyllyä, ei anteeksipyyntöä(mies ~60). Ja kulkuni käytävällä estettiin ostoskärryillä (pariskunta ~70). Marketissa ei ollut ruuhkaa vaan sain muuten asioida ihan väljästi. (Kello oli jotain 14 paikkeilla.)

Kassalla oli onnekseni taas näitä toisia kunnioittavia ihmisiä, muitakin kuin myyjä. Edellinen asiakas laittoi palikan ostoksiensa perään ja perässäni tuleva huomautti ystävällisesti hihnalta melkein putoavasta salaatista. Sain poistua kaupasta hymy huulilla kahta kassia kantaen. :D