Selaat arkistoa kohteelle #kuminauha.

Käsityön tekemistä

1.2.2017 Yleinen

Tässä laitoin nuppineulat kiinni jotta voin ommella yksi taitteisen päärmeen.

Tässä on minun valmis käsinukkeni.

Olen tehnyt vessapaperirullasta ja ompelutyöstä kaukuputken.

 

 

Teemme siis sellaista työtä, että teemme käsinuken. Olemme aloittaneet työ kauan sitten mutta tämä on pitkä työ joten tätä ei kovin nopeasti tehdä. Minä itse teen käsinukestani kukon.

Olen neulomassa tässä, en kyllä oikein vielä tiedä mikä tästä tulee.

 

Käsityötunnin alussa lähdin puutyöluokkaan silä minun piti maalata käsinuken alusta loppuun. Olin maalannut kaksi kulmaa mustalla ja kaksi sinisellä ja aioin maalata keskikohdan vihreällä. Maalasin myös reunat vihreällä sillä nekin piti maalata jollain värillä.

Tässä maalasin käsinuken alustaa.

Tuossa laitoin kuminauhaa
käsinukkeeni.

 

Maalaamisen jälkeen menin tekstiilityöluokkaan ja aloin tekemään kaksitaitteista päärmettä johon piti kiinnittää nuppineuloja. Minun piti langoittaa keltaisella kone ennen kuin alan ompelemaan sillä keltaisia koneita ei sillä hetkellä ollut. Sen jälkeen ompelin suoralla päärmeitten reunasta jotta sinne jäisi nauhakuja. Sen jälkeen tunti loppuikin ja minä jäin tuohon kohtaan. Ensi kerralla jatkan samasta kohdasta.

Tällä kerralla ompelu meni vähän pieleen ja jouduin ratkomishommiin.

 

Hei, eilen me teimme käsinukelle alustan tai minä aloin tekemään. Ensiksi aloimme piirtämään vihkoon jonkinlaista kuviota josta teemme alustan käsinukelle. Kun olimme tehnyt alustalle sen aloimme sahaamaan sitä viivoja pitkin. Sen jälkeen hioimme reunoja pitkään jotta ne eivät olleet niin terävät. Sitten porasimme reiän alustan keskelle jotta saamme sahattua kepin alustasta korkeammalle jotta kun emme ole sillä se ei kaadu vaan pysyy pystyssä. Viimeistä vaihetta en ehtinyt tehdä. Mutta kyllä ensi kerralla minä varmaan ne pystyn tai ehdin tehdä

 

Tässä suunnittelin käsinuken jalustan pohjaa.

 

Eilen minä menin aluksi tekstiililuokan puolelle ja olinkin aluksi siellä. Minä kävin etsimässä aluksi tyhjää vessapaperi rullaa sillä tarvin sitä. En kyllä löytänyt joten jouduin tehdä jotain muuta. Laitoin kuminauhan kiinni käsinukkeen ja laitoin käsityön kiinni jalustaan muiden kanssa jotka auttoivat minua. Minun käsinukkeni on muuten valmis mutta neulonta työtäni ei ole vielä siellä. Minä kyllä tiedän jo mitä teen siitä.