Selaat arkistoa kohteelle kukaan ei puutu.

Koulukiusaaminen

10.12.2014 Koulukiusaaminen

 

 

se sattuu

 

 

true

 

 

Mun kohdalla kiusaaminen on ollut henkistä. Peruskoulussa se oli haukkumista, nimittelyä (läski, huora, hikke…), syrjintää porukasta ulkopuolelle jättämistä, kaveriporukasta ulos potkimista, selän takana puhuttiin pahaa, juoruttiin, leviteltiin kaikenlaisia huhuja, ainakin yritettiin kampittaa, nolattiin, naurettiin, pilkattiin, ivattiin jos tein virheen jne. Kaikista pahimpiin kuului se, kun tyypit kiusasivat mua rakkaudestani kissoihin: varsinkin pojat matkivat kissan mau’untaa, heittivät kommentteja: ”älä nyt taas pidä mitään katti esitelmää” yms. Hei mä oikeesti pidän kissoista valtavasti! Se otti mulle tosi koville, kun rakastamaani asiaa käytettiin kiusaamisessa.

 

 

pojat

 

 

koulukiusaaminen

 

 

Ysillä kun seurustelin niiin vitun rakkaan exäni kanssa, monilla oppilailla ei ollut muuta tekemistä kuin kiusata ja ärsyttää meitä. Minua (meitä) kiusattiin taukoamatta, minulle se oli kovaa aikaa, olinhan melkein päässyt eroon kiusaamisesta. Kerroin kiusaamisesta äidilleni, joka otti yhteyttä luokanvalvojaani. Luokanvalvojani kuuluu TOP 5 opettajien parhaimmistoon, opettaa biologiaa ja maantietoa, todella hyvä työssään. Opettajan reaktiota en olisi ikinä osannut odottaa: Hän otti minut puhutteluun ja kaatoi niskaani saavillisen jääkylmää vettä Kuka? Milloin? Miten? Missä? tarkka kellon aika ketkä kiusasivat… Menin aivan sanattomaksi, enhän edes tiennyt kaikkien kiusaajieni nimiä! Lähdin luokasta itkukurkussa. Siitä hetkestä aloin inhoamaan ko. opettajaa, vaikka hän olikin todella hyvä työssään, minun luottamukseni tyssäsi siihen. Ala-asteella kiusaamiseen yritettiin puuttua aina silloin tällöin, näön vuoksi. Yläasteella mihinkään ei koskaan edes yritetty puuttua. Kaverini Riina jutteli äitini kanssa kerran kiusaamisestani, äitini kertoi mikä koulun suhtautuminen oli ollut. Riinan kommentti oli: ”Ovatko opettajat oikeasti niin sokeita?” Totuus: kyllä ovat.    Ala-asteella kiusaajani olivat lähinnä omia luokkalaisiani, mutta yläasteella sekään ei riittänyt, kiusaajani eivät olleet ainoastaan omalta luokaltani tai luokka-asteeltani, vaan minua kiusasi koko koulu niin tytöt kuin pojatkin. Kyyneleet meinaavat vieläkin tulla väkisin, en voi itkeä, olen koulussa. Kyllä raahauduin tänne jälleen, ahdistuksesta ja muutenkin paskasta olosta huolimatta.

 

 

sanat sattuvat

 

 

pahan puhuminen selän takana

 

Lukioon tullessani monet sanoivat kiusaamisen kyllä loppuvan. Niin se loppuikin, vuodeksi. Kun -98 tulivat lukiooni, saapuivat heidän joukossaa muutamat aikaisemmat kiusaajanikin.  Nyt olen saanut olla koko syksyn, jokaisena päivänä varuillani, milloin he jälleen muistavat minun olemassa oloni ja pilaavat päiväni.   Eilinen oli aika vuoristorataa: välillä minulla oli hieman parempi olo ja kohta taas ahdisti. Päiväni ”paras” hetki oli kun olin menossa wanhojen kurssille opettelemaan tansseja. Olin menossa pukuhuoneelle kun käytävällä oli kolme poikaa. Se käytävä on todella kapea joten jouduin ohittamaan heidät tosi läheltä, he väistivät hiukan, mutta kuitenkin minua ahdisti todella paljon, koska jouduin omasta mielestäni aivan liian lähelle heitä. Kävellessäni jo onnellisesti poispäin kuulin heidän puhuvan minusta, yksi vielä sanoi muille: ”Sshh se kuulee meidät..” Luojan kiitos en saanut sanoista selvää, mutta kaikki te varmasti ymmärrätte pointtini. Pahan puhuminen selän takana on todella kivaa, varsinkin jos siitä jouluu kuulemaan. Mutta tuo oli ylivoimaisesti pahin: puhua toisesta pahaa hänen kuultensa!! Niin kuin en jo valmiiksi tuntisi itseäni ulkopuoliseksi kaikkine osasto reissuineni ja muutamien kurssien lukujärjestyksineni. ( <- hyvä suomen kieli!)  Tavallaan toivon heidän kolmen lukevan tämän jotta voivat nauttia kunniastaan päiväni pilaamisesta. Kiitos kun osallistutte elämäni pilaamiseen!

 

 

imageskiusaaminenLäski

 

 

 

 

-Elina