Selaat arkistoa kohteelle kuinka.

Köyhän miehen ”Grand Design”

22.4.2016 Huumori, Koti, Koti ja Sisustus, remontointi, remontti, remonttiblogi, säästäminen, Tee-Se-Itse, Yleinen

Monesti kuulee hyvinkin erilaisia tarinoita remontteihin käytetyistä summista ja kuitenkaan lopputulos ei välttämättä ole ollut yhtään kummoisempi vaikka keittiöön olisi upotettu kymppitonni enemmän kuin huokeammalla tehtyyn. Toki laadusta saattaa joutua tinkimään ja ison osanhan yleensä kustantaa ulkoisen työmiehen palkkaaminen.

Yksi mukavista ohjemista joita tv:stä on tullut on ollut meille Grand Design- Unelma-asunnot. Monena sunnuntaina sieltä on saanut hyviä ideoita ja lisäpuhtia omaan tekemiseen. Oma keskeneräinen kylpyhuoneremontti tuntui aika pienelle kun yhtenä päivänä katseltiin miestä joka teki asuntoa luolaan ja kärräsi tonneittain kiveä jonka oli ensin seinästä piikannut. Taisin seuraavana päivänä aika nöyränä miehenä tehdä railoja meidän kylppärin seinään. Taisin myöskin tästä jo mainita.

Muistin väärin, poikahan nuo railot teki.

Muistin väärin, poikahan nuo urat teki.

Yksi asia joka tuossa Grand Design- ohjelmassa tuo lisäväriä on se, että melkein joka jaksossa remonttibudjetti ylittyy roimasti. Joitakin se ei tunnu kirpaisevan, mutta osalla taas on remontti jäissä kun pankki ei ANNA lainaa ja luottokorttien luottorajat on jo täytetty usealta kortilta. Niin ja sitten on muita vastoinkäymisiä, kelit on huonot ja kaupunki ei annakaan tehdä muutoksia rakennukseen jonka remontti on jo aloitettu jne.

Tämä ohjelma tuli mieleen kun remonttitilin saldo alkaa näyttämään hyvinkin ohuelle ja olen kahden tunnin päästä lähdössä isäukkelin kanssa hakemaan keittiötä Kuopiosta.

No, mikäpä sen mukavampaa kuin uusi keittiö…kasattuna autotalliin. Itse remonttia ei voi vielä aloittaa. Tai kyllä voisi, mutta vielä puuttuu uuni, liesituuletin yms. ja ENNEN keittiöremonttia on monta muuta kohtaa jotka pitää tehdä valmiiksi. But no money mothafucka’! Tosiaankin viimeisellä 5000 eurolla tein eilen Kenoa. No en tehnyt, senkin tosikko!

WP_20160330_17_04_36_Pro

Mistäpä sitten taikoa rahaa? Joskus kävi mielessä listata asioita joilla toteuttaa haluamiaan ”unelmia”…eli suomeksi sanottuna keinoja joilla saa rahaa säästöön tai rahaa tehtyä. Ehkä enemmänkin omana muistilistana, mutta taidanpa tehdä uhallani sen tänne…suurin osahan on täysin yksinkertaisia juttuja, mutta niin ne vaan välillä itseltänikin unohtuu. Unelmien toteutushan ei aina tarkoita rahallista menoa, mutta hyvin usein raha kuitenkin ratkaisee.

Nyt meikkaamaan niin en myöhästy, hei hei kaunis poika!

/Jarkko

 

 

Korjausleikkauksen hinta julkisella puolella

26.10.2014 Kauneus ja terveys, Yleinen

EDIT!

Murphyn lain tai muun vastaavan mukaan tietenkin sain vielä näin myöhemmin toisen laskun, kun olin jo päässyt hintoja hehkuttamasta (luulisi, että ne olisi voinut samaan laskuun laittaa, mutta ei…). Päivitän muutoksen tähän artikkeliin nyt saman tien ja pahoittelen, että olen silloisella ymmärrykselläni antanut väärää tietoa hintoihin liittyen.

Minulta on useamman kerran kysytty korjausleikkauksen hintaa, mutta en halunnut kommentoida siihen mitään ennen kuin olin konkreettisesti nähnyt laskun silmieni edessä. Nyt viimein sain laskun loppuarkiviikosta, joten tässä on lista siitä, kuinka paljon olen tähän asti maksanut tissieni korjauttamisesta:

  • Noin 100 euroa yksityisestä gynekologista
  • 29,30 euroa poliklinikkakäynnistä
  • 29,30 euroa yöstä sairaalassa
  • 69,60 euroa leikkauksesta

– Yhteensä siis 228,20 euroa –

Siinä kaikki. Jopa tuo gynekologi oli ns. ”ylimääräistä”, koska halusin nimenomaan tietylle lääkärille vastaanotolle. Lähetteen voi saada ihan julkisen puolenkin gynekologilta. Poliklinikkakäynti oli se ensimmäinen tapaaminen kirurgin kanssa, missä minut tutkittiin ja otettiin leikkausjonoon. Sairaalayö ja leikkaus ovat aika itseselitteisiä.

Eli periaatteessa tähän asti pakollista hintaa korjausleikkauksen hankkimiseen ja siinä käymiseen on kertynyt vain 128,20 euroa. En tiedä tuleeko jatkoleikkauksia vielä yksi vai kaksi, mutta korkeintaan niistä kertyisi vähän päälle 250 euroa tuon kaiken päälle. Eli alle viisisataa euroa koko projektista, jos mitään ylimääräisiä yllätyksiä ei ilmaannu. Varmaan voi päästä alle neljänsadan, jos ei mene yksityiselle gynekologille tai joudu useampiin rasvansiirtoihin kuten minä.

Loppujen lopuksi ei siis tule paljon hintaa korjausleikkauksille, joista yksityisellä saisi pulittaa parhaimmillaan kymmeniä tuhansia euroja. Varsinkin, kun rasvansiirtokertoja tulee näillä näkymin useampia. Tämän tajuaminen pistää nöyräksi ja erittäin kiitolliseksi joka ikinen kerta, kun katselen uusia rintojani.