Selaat arkistoa kohteelle kristillisyys.

Evlut kirkko muka kristittyjen yhteisö

1.9.2017 uskonnot ja ideologiat

Evlut kirkko kristillinen yhteisökö???

Eräs kirkkopäivillä Jyväskylässä ollut henkilö kirjoittaa 6.9.2009

Kirkkopäivien sanoma oli pettymys. Avajaisjuhlassa oli tunne, että oli jossain maallisten juhlien avajaisissa. Tilaisuus alkoi Satumaa tangolla. Ohjelmassa oli keskusteluja ja haastatteluja joissa ei paljoakaan ollut Jumalasta mainintaa. Kaiken huippu mielestäni oli virren ”Oi Herra jos mä matkamies maan” säestyksellä tanssittu tanssiesitys. Tuli niin kurja olo, että piti lähteä kesken pois. Todella surullista !!

Seurakunnassa on tapana, että sunnuntaina jumalanpalveluksessa seurakunnan luottamushenkilöt tai muut aktiivit lukevat päivän tekstejä. Eräskin luottamushenkilö, jota ei näkynyt yleensä milloinkaan kirkossa, jäi tulematta omalla lukuvuorollaan lukemaan tekstiä jopa täysin ilmoittamatta poisjäännistään.

Arkkipiispa Kari Mäkinen Savon Sanomissa 17.3.2014 mm. :

Uskon ytimeen kuuluu se, että Kristus toimii tässä kirkossa ja näiden ihmisten keskellä. Tähän kokonaisuuteen liitytään kukin omalla tavallaan ja usein niin, ettei aina edes erityisesti ajatella, että tässä ollaan mukana. Minusta se on ihan hyvä niin. Jumalanpalveluksilla on tärkeä asema seurakunnan ytimenä myös riippumatta osanottajamäärästä. Sillä, että ihmisten puolesta rukoillaan kirkossa, on merkitystä sekä niille, jotka ovat läsnä, että niille, joiden puolesta rukoillaan, koko yhteisölle, jonka keskellä se tapahtuu. Kirkko on yhteiskunnan vastakulttuuria. Kirkon kuuluu ylläpitää ja huolehtia semmoisesta näennäisen tuottamattomasta ja hyödyttömästä toiminnasta kuin jumalanpalvelusten pitämisestä ja ei-tuottoisten kiinteistöjen, kuten kirkkojen, ylläpitämisestä. On olemassa perustavanlaatuisesti jotakin muutakin kuin asioiden tehokas hoitaminen ja mittaaminen taloudellisin ja määrällisin mittarein. Kirkko koostuu 4. miljoonasta jäsenestä… Kyse on sen arvostamisesta, että kirkon jäsenet ovat kelpo kristittyjä ja kirkon jäseniä silloinkin, kun he eivät jostain syystä osallistu järjestettyyn toimintaan, vaan elävät omaa elämäänsä, vaikka lapsiperheen elämää, käyvät töissä ja tapaavat ihmisiä.” ((vain 10% kirkon jäsenistä uskoo niinkuin kirkko opettaa))

Siis kaikki hyvin. Minkään ei tarvitse muuttua, mitään ei tarvitse muuttaa. Voi pimeyttä!