Selaat arkistoa kohteelle kotiruokaa.

Paras makaronilaatikko

7.1.2017 Reseptit

En erityisemmin välitä tavallisesta makaronilaatikosta. Eihän siinä paljon ole muuta kuin jauhelihaa, makaronia ja vähän kanamunaa. Ei siis ravintoarvollisesti mitään erityisen hyvää ruokaa. Söimme ystäviemme luona makaronilaatikkoa, joka oli otettu Kari Aihisen kaappaus keittiössä -ohjelmasta. Tähän tykästyin heti, joten kotiin nappasin tästä hyvän perusruokaohjeen. Tämäkin riittää nelihenkiselle perheelle pariksi päiväksi vallan mainiosti. Tässä laatikossa on myös ideana, että sen annetaan maustua jääkaapissa, joten makua tästä ei puutu.

Kari Aihisen makaronilaatikko

5 dl makaronia
1 pkt pekonia (170 g)
1 sipuli
1 punainen paprika
1 prk (180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ l kuohukermaa
2 munaa

Pilko sipulit, paprika ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Jätä mielummin hieman al denteksi. Ruskista jauheliha pienissä erissä, ei tarvitse maustaa. Paista pekoni hyvin ja lisää pannulle myös sipuli, paprika ja tomaatit. Anna kasvisten hieman kuullottua. Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan ja laita mausteet sekaan myös. Lopuksi sekoita munat ja kerma hyvin ja kaada seos makaronilaatikon päälle. Voi vielä hieman sekoitella. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mutta suosittelen pitämään koko yön. Paista uunissa 200c noin tunti.

Tämä on helppo tehdä vaikka illalla ja paistaa töiden jälkeen uunissa, niin säästää hyvin aikaa. Tämä on tosi herkullista!

Kasvisruokaa

6.1.2017 Reseptit

Meilläkin aika harvoin kasvisruokapäiviä. Pitäisi olla enemmän, mutta ei vaan tule tehtyä. Minusta kasvikset vaativat jotenkin aina sen lihan seurakseen. Tällä viikolla teimme siis poikkeuksen ja tein kasvispihvejä. Yllättävää kyllä, tykkäsin näistä tosi kovasti ja lapsetkin söivät hyvällä ruokahalulla. Olin varma ettei perheen pienin koskekaan niihin, mutta tänään hän yllätti minut positiivisesti.

Kasvispihvit

4 porkkanaa

Palsternakka

4 perunaa

Sipuli

Korppujauhoja

1dl raastettua parmesania

3 kananmunaa

Suolaa

Mustapippuria

Kuivattua persiljaa, meiramia ja juustokuminaa

 

Kuori ja raasta kaikki juurekset, myös sipuli. Pistä korppujauho, raastettu parmesania ja munat joukkoon ja sekoita hyvin. Paista voissa tai öljyssä, itse paistan niiden sekoituksessa. Itse sain tästä n.24 pihviä. Eli annoksesta riittää pakastettavaksi tai pariksi päiväksi.