Selaat arkistoa kohteelle korea.

K-POP

19.5.2016 Yleinen

Vau. Vau… Oon melko ylpeä itsestäni, että oon onnistunut unohtamaan blogin kirjoittamisen – mitä, vajaaksi neljäksi kuukaudeksi? Mutta, mulla on siihen syy (ainakin jonkinlainen), uusi harrastus eli k-pop!

Ensimmäisenä kuulin k-popista ystäväni pikkusiskolta, joka kuuntelee sitä. Tietenkin mun mielekiinto heräsi, ja 2. helmikuuta 2016 laitoin Youtuben hakukenttään haun: ”kpop”. Ensimmäinen video, minkä katsoin taisi olla Fine Bros Entertaimentin ”YOUTUBERS REACT TO K-Pop #3”. Ensimmäinen video, mitä siinä näytetään on BTS:n DOPE/쩔어. Tykkäsin siitä heti, ja tutkin asiaa lisää… Lopulta huomasin vähän ajan kuluttua katsoneeni kaikki BTS:n musiikkivideot ja vähän muitakin yhtyeitä.

K-Pop sanana siis tarkoittaa Etelä-Korealaista musiikkia! bts

Ajattelin listata nyt vähän ongelmia k-popin tykkäämisestä.

  1. Aloittaminen. Ensinnäkin, k-pop-yhtyeet ovat jotkut älyttömän suuria. BTS:ssä on 7, mutta esimerkiksi yhtyeessä Seventeen on 13 jäsentä. Ensimmäinen ongelma on kaikkien nimien muistaminen, ja sen jälkeen nimien yhdistäminen kasvoihin – voin sanoa, siinä saattaa kestää aikaa… VAROITUS: älä ikinä luota jäsenien tunnistamisessa hiusten väriin, se vaihtelee paljon!
  2. Kieli & maa. Tietenkin kieli on este. Kappaleet ovat suurimmalta osin koreaa, sosiaalisten medioiden viestit ovat koreaksi ja he puhuvat haastatteluissa jne. koreaa. Yksi isoimmista katkeruuden aiheista k-pop-faneille maailmalla on se, että fanitapaamisissa korealaiset fanit pääsevät juttelemaan heille kasvotusten samaan aikaan kun jotkut meistä nukkuvat ja jotkut itkevät kateudesta tietokoneen ruudun ääressä. Ehkä hieman liioitellusti sanottu, mutta…
  3. Muut. Miksi sä kuuntelet sitä, kun et kuitenkaan ymmärrä sitä? Mikä siinä on nyt niin hienoa? Miksi mulla on pakkomielle heidän kuvien tallentamiseen mun puhelimelle? …unohtakaa tuo viimeinen. Mutta pointti kävi ilmi.

Sitten aioin kumota nuo kaikki ongelmat.

  1. Aloittaminen. Sisua! Minä opin katsomalla BTS:n musiikkivideoita, mihin joku on editoinut nimet, katsomalla behind the scenes- materiaalia (en voi kirjoittaa tässä bts :D) ja pyytämällä apua muilta faneilta esimerkiksi musiikkivideoiden kommenteissa. Pari kuukautta, ja pystyn yhdistämään naaman ja nimen vaikka unissani!
  2. Kieli. (maalle ei nyt hirveästi voi mitään, kyynel) KIITOS TEKSTITTÄJILLE! He ovat muiden maiden fanien pelastus! Lähes joka videon joku viitsii tekstittää meille, jotka eivät osaa koreaa! Mutta – vain katsomalla videoitakin, k-pop-fanit oppivat hieman korean kieltä. Monille myöskin saattaa syntyä halu opetella koreaa. Jos sattumalta tapaisikin idolinsa joskus…
  3. Muut. Vaikka muut eivät sitä ymmärrä, se tekee mut onnelliseksi. Pidän suklaasta, vaahtokarkeista, BTS:stä, ilmapalloista, kirjoittamisesta, valokuvaamisesta… Se kuuluu tuohon listaan, ja siihen listaan ei ole muilla asiaa! Tuon listan asiat tekevät minut onnelliseksi eikä siihen tarvitse olla syytä!

Tällainen tällä kertaa. Huh.

Alisa