Selaat arkistoa kohteelle Köln.

Counter-Strikeä suomalaisella selostuksella juuri nyt

8.7.2016 Yleinen

Counter-Strikeä suomalaisella selostuksella juuri nyt osoitteessa http://areena.yle.fi/1-3405826#autoplay=true.

Suora lähetys Kölnin Lanxess-areenalla pelattavasta maailman suurimmasta Counter-Strike -turnauksesta.

Ja illalla vielä televisiossa kooste päivän peleistä Yle TV2 -kanavalla klo 23:00 – 04:00.

Totuudenvastainen katupartio ja Helsingin rehellinen poliisipäällikkö

10.1.2016 Yleinen

Keneltäkään uutisvirtaa seuraavalta henkilöltä tuskin on jäänyt
huomaamatta, millaiseksi Kölnin uudenvuodenjuhlinta muodostui.
Asia on erityisen ajankohtainen myös Suomen kannalta, joten kerrataan tapahtumat lyhyesti.

Uudenvuodenyönä 31.12.2015 Kölnin poliisi menetti täysin tilanteen hallinnan, kun tuhatpäinen maahanmuuttajamiesten – valtaosin arabitaustainen – joukko hyökkäili Kölnin rautatieaseman ympäristöön kerääntyneitä naisia kohtaan pääasiassa seksuaalisin tavoin. Helsingin sanomien kuvaus on tiedoiltaan vanhentunut, mutta kuvaa tapahtuneen pääosin oikein.

Tällä hetkellä hyökkäyksistä on tehty 379 rikosilmoitusta ja Kölnin poliisipäällikkö Wolfgang Albers on joutunut eroamaan yleisen luottamuspulan takia. Poliisipäällikkö salasi pitkään tapahtumaan liittyviä tosiasioita ja antoi väärää tietoa Kölnin ylipormestari Henriette Rekerille, joka osin tästä syystä teki itsestään naurunalaisen.

Kölnin poliisipäällikön käsiä poltti erityisen kuuma peruna: rikoksen tekijöiden tausta. Poliisi oli kaiken aikaa tietoinen, että suurin osa hyökkäyksen tekijöistä oli turvapaikanhakijoita ja muita maassa oleskelevia ulkomaalaisia. Poliisipäällikkö katsoi kuitenkin parhaammaksi salata asian, ja väitti, ettei hyökkääjien taustoista ole tietoa. Tosiasiat selvisivät kuitenkin, kun saksalainen media haastatteli kentällä olleita poliiseja ja toisaalta sai käsiinsä poliisin sisäisen selonteon.

Tabu turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista on säädellyt saksalaista mediaa ja viranomaisia. Tapaukset on pyritty järjestelmällisesti pimittämään tai vähättelemään niiden vakavuutta. Kun kyse oli läntisen Euroopan suurimmasta naisiin kohdistuneesta hyökkäyksestä tällä vuosituhannella, muuttui pimittäminen kuitenkin mahdottomaksi. Myös Saksan poliisilla on tiukat ohjeet (mahdollisesti osavaltiokohtaisia eroja) vaieta turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista.

Ilmiö on tuttu myös Suomesta. Vielä syksyllä suomalaisille pyrittiin uskottelemaan, etteivät turvapaikanhakijat tee rikoksia. Kempeleen tapahtumat toimivat (toistaiseksi) jonkinlaisena vedenjakajana, jonka jälkeen media alkoi käsittelemään asioita hiukan realistisempaan sävyyn.

Tarkkaavainen lukija on varmasti tietoinen siitä, etteivät Kölnin tapahtumat olleet ainutlaatuisia. Vastaavaa – pienemmässä mittakaavassa – tapahtui ainakin kymmenessä Saksan kaupungissa, ja sen lisäksi myös mm. Sveitsissä, Itävallassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Köln olisi voinut tapahtua myös Helsingissä. Poliisilla oli kuitenkin tarpeellinen tietotaito, resurssit ja ehkä hivenen onneakin – vastaanottokeskusten henkilökunnalta saatujen vihjeiden muodossa – ja se pystyi puuttumaan asioihin riittävän ajoissa, jotta laajamittainen hyökkäys saatiin estettyä. Helsinkiin oli kerääntynyt jopa parintuhannen turvapaikanhakijan joukko, ja poliisi pidätti alkuillasta kymmeniä levottomasti käyttäytyneitä henkilöitä.

Kaikki siis hyvin? Ei suinkaan, jos medialta ja ns. suvaitsevaistolta kysyy. Väärin ajateltu ja kommentoitu!

Media on parasta aikaa käynnistänyt pienimuotoisen ajojahdin Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikköä Ilkka Koskimäkeä kohtaan. Englantilainen laatulehti Sunday Telegraph haastatteli Koskimäkeä Helsingin tapahtumia koskien, ja haastattelu sisältää muutamia yksityiskohtia, joita ei ollut näkynyt kotoisessa mediassa. Kommentit ovat nostaneet pienimuotoisen myräkän mm. median ja feministisen naisjärjestön keskuudessa.

Tarkastellaanpa siis hiukan, mitä poliisipäällikkö on sanonut.

Ensinnäkin täytyy muistaa, että Telegraph on kirjoittanut oman artikkelinsa poliisipäällikön kanssa käydyn keskustelun pohjalta. Artikkeli sisältää lehden omaa tulkintaa (oletettavasti suullisen) keskustelun pohjalta, eikä se ole tarkka toisinne siitä, mitä poliisipäällikkö on sanonut tai tarkoittanut. Anglosaksisella medialla on taipumusta myös tietynlaiseen melodramaattisuuteen jopa Telegraphin kaltaisten konservatiivisten julkaisujen osalta.

Security personnel reported “widespead sexual harrassment” during the celebrations, police added, with women complaining that asylum seekers had groped their breasts and kissed them without permission. “This phenomenon is new in Finnish sexual crime history,”
Ilkka Koskimaki, the deputy chief of police in Helsinki, told the Telegraph. ”We have never before had this kind of sexual harrassment happening at New Year’s Eve.”

Media ja naisjärjestöt ovat tarttuneet tähän kommenttiin haukkamaisesti. Heidän mukaansa poliisipäällikkö väittää, etteikö Suomessa olisi ennen ollut naisiin kohdistuvaa seksuaalista ahdistelua. Tätä Koskimäki ei selvästikään ole väittänyt, vaan hän puhuu turvapaikanhakijoiden mukana tulleesta uudesta seksuaalihäirinnän muodosta, jossa suuri miesjoukko julkisella paikalla ahdistelee tyttöjä tai naisia. Tämä toimintapa on tuttu kaikista arabimaista, mutta Suomessa sellainen on ollut äärimmäisen harvinaista.

Toistetaan vielä avainsanat. ”Miesjoukko”, ”julkinen paikka”. Koska kuulit viimeksi, että 20-40 vuotiaat Lahtiset, Järviset ja Koskiset olisivat ympäröineet teinitytön Senaatintorilla ja kopeloineet rintoja ja haarovälejä? Juuri tämä näyttää tapahtuneen useammalle nuorelle tytölle Senaatintorin järjestyksenvalvojien ja poliisin mukaan.

Silmiinpistävää tässä toimintatavassa on sen avoin häpeilemättömyys. Miesjoukot ovat tuoneet oman ”kulttuurinsa” mukanaan. Heistä ao. toimintatavassa ei ole selvästikään mitään väärää, kun sitä voidaan harjoittaa julkisella paikalla tuhansien ihmisten läsnäollessa. Saksalainen feministinen Emma lehti kommentoi asiaa seuraavasti:

Die „neue Qualität“ der Übergriffe am Hauptbahnhof liegt in der Enthemmtheit, diese Gewalt in der Öffentlichkeit auszuüben – unter den Blicken von tausenden von Zuschauern, inklusive denen der Polizeibeamten. Das hat es in Deutschland so noch nie gegeben.

Eli suunnilleen: ”Uusi ulottuvuus” rautatieaseman hyökkäyksissä on se estottomuus, jolla väkivaltaa tehtiin julkisella paikalla tuhansien läsnäollessa, poliisi mukaanlukien. Sellaista ei ole koskaan Saksassa tapahtunut. Kenties tämä feministien sanomana on joillekin lukijoille uskottavampi, kuin miten kirjoittaja asian riippumattomasti muotoili.

Kölnissä näitä ”yksittäistapauksia” on rikosilmoituksiin asti kirjattu noin 150 yhden ainoan uudenvuodenyön ”juhlinnan” seurauksena. Egyptin Tahririn aukion mielenosoituksissa vuonna 2013 kymmeniä naisia ahdisteltiin tai raiskattiin vastaavia toimintapoja käyttäen. Paikalla ollut hollantilainen toimittaja joukkoraiskattiin viiden miehen toimesta.

Helsigin sanomat on penkonut asiaa hiukan tarkemmin, ja saanut Senaatintorin tapahtuman turvapäälliköltä kommentin, jonka mukaan järjestyksenvalvojat eivät nähneet laajamittaista häirintää. Kuitenkin hän kertoo muutamasta paikalle jääneestä järkyttyneestä teinitytöstä, joita paikalla ollut turvapaikanhakijajoukko oli mitä ilmeisimmin ahdistellut.

Senaatintorilla oli 20 000 ihmistä. Se tarkoittaa sitä, että porukka on seisonut varsin tiiviissä ryhmässä. Jo muutaman metrin päästä voi olla vaikeaa nähdä, mikäli naiseen on tartuttu ja häntä kopeloidaan, ellei hän tee erityisen äänekästä ja päättäväistä vastarintaa. Kölnin ahdistelutapauksissa naiset olivat olleet vangittuina miesjoukkojen sisään jopa useiden minuuttien ajan voimatta liikkua, eikä poliisi ollut useimmissa tapauksissa nähnyt mitään. Järjestyksenvalvojilla ja poliisilla on tuskin ollut mahdollisuutta nähdä suurtakaan osaa siitä, mitä paikalla on tapahtunut. Turvapäällikön mukaan järjestyksenvalvojat eivät nähneet, mitä näille teinitytöille oli käynyt, vaikka olivat kyllä kiinnittäneet huomiota lähistöllä olleeseen levottomasti liikkuneeseen turvapaikanhakijajoukkoon.

Helsingin sanomat pyrkii kuitenkin uutisoimaan tapauksen siten, että poliisipäällikkö olisi syyllistyneet vähintään liioitteluun tai mahdollisesti jopa valehteluun. Tämä näkyy mm. artikkelin otsikoinnissa (”Turvapäällikkö ihmettelee poliisin kommentteja Senaatintorin uudestavuodesta: ”Ei laajamittaista häirintää””). Senaatintorin tapahtuman turvallisuudesta vastannut yksityinen firma ei välttämättä myöskään hirveästi halua huudella mahdollisista ongelmista.

Toinen kommentti, johon on tartuttu, kuuluu seuraavasti.

Mr Koskimaki said that sexual assults in parks and on the streets had been unknown in Finland before a record 32,000 asylum seekers arrived in 2015, making the 14 cases last year “big news in the city”.

Poliisipäällikkö ei varmasti ole väittänyt, etteikö julkisilla paikoilla olisi tapahtunut mitään seksuaalirikoksia aiemmin. Kommentti tuollaisenaan on Telegraphin oma. Iltalehdelle Koskimäki tarkentaa asiaa mm. seuraavasti:

IL: Mikä on uutta ja mistä se johtuu?
– Uutta on, että naisiin kohdistuu enemmän seksuaalista ahdistelua, johon liittyy seurantaa, eli kaverit lähtevät seuraamaan naisia, käyvät käsiksi ja suutelevat väkisin ja tekevät pahimmassa tapauksessa vakavia tekoja, mistä on tuomioitakin tullut.
IL: Väitättekö, että näitä ei ole tapahtunut aikaisemmin ja tämä on uusi ilmiö?
– Se on uusi ilmiö, että ulkomaalaiset tekevät näitä. Kyllä se on täysin uusi ilmiö. Ei meillä ole tällaista ilmiötä aikaisemmin ollut.
IL: Eli väitättekö, että esimerkiksi suomalaiset miehet eivät ole tällaista aikaisemmin tehneet?
– Meillä on asianomistajat näissä kaikissa törkeissä raiskaustapauksissa kuvailleet kaikki tekijät ulkomaalaisiksi. Se on faktaa, mistä kerrottiin jo silloin tiedotustilaisuudessa.

Koskimäki viittaa tässä paitsi edellä esitettyyn ongelmaan niin myös turvapaikanhakijoiden mukana lisääntyneeseen stalkkaamis-ilmiöön, josta on raportoitu laajasti. Pelkästään marraskuussa turvapaikanhakijat syyllistyivät sataan seksuaalirikokseen, joista osa menee tähän kategoriaan. Naisten stalkkaamista on selitetty mm. ”kulttuuriin” liittyvänä ilmiönä, mutta kommentaattori jätti kertomatta, kuuluuko käsiksi käyminen myös tähän ”perinteeseen”.

Uutisvirtaa edes uneliaasti seuraava lukija on varmasti noteerannut, että Kölnin ja Helsingin tapahtumista riippumatta suomalaisen yhteiskunnan suurin uhka kuitenkin on median ja viranomaisen mielestä kadulla kävelevät valkoiset perheenisät. Katupartiot on ehditty tuomita kaikkien tavanomaisten tahojen osalta, vaikkei katupartioiden tiedetä syyllistyneen yhteenkään rikokseen.

Sen sijaan, että media kiittäisi Helsingin poliisilaitosta hienosti hoidetusta työstä, se hyökkää ajokoiramaisella voimakkuudella ansioitunutta poliisihenkilöä kohtaan kyseenalaisin perustein. Poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki on kertonut totuudenmukaisesti poliisin käsityksen Helsingin seksuaalirikollisuuden muutoksesta viimeisen vuoden aikana. Kuka voi väittää tietävänsä asian Helsingin poliisilaitosta paremmin?

Totuus voi satuttaa. Muslimimiehillä on erittäin vakavia ongelmia suhtaumisessa naisen tasa-arvoon, länsimaiseen demokratiaan ja maalliseen oikeuslaitokseen. Pään pistäminen pensaaseen ei asiassa auta. Poliisin ei tule toimia päättäjien likapyykin pesijänä, vaan kertoa avoimesti ja totuudenmukaisesti turvallisuustilanteen ja rikolliskuvan muutoksista. Mainittakoon, että kun CDU:n kansanedustaja Kristina Schröder nosti tämän asian pöydälle Kölnin tapahtumien jälkeen (”Meidän täytyy tehdä jotain väkivallan hyväksyville miesnormeille musliimikulttuurissa”) hänen kimppuunsa hyökättiin raivokkaasti monelta eri taholta.

Selväjärkinen kansalainen palkitsisi Ilkka Koskimäen, Helsingin poliisilaitoksen ja KRP:n hienosti hoidetusta työstä tasavallan korkeimmilla kunniamerkeillä.

Median ja ns. suvaitsevaiston totuudenvastainen katupartio näyttää valinneen toisen linjan. Väärin ajateltu. Totuuden pimittävä poliisimies Kölnin luottamuspulaan kaatuneen poliisijohtajan tapaan olisi ilmeisesti mieluisampi.

Counter-Strike: Global Offensiven turnaus alkaa kohta

20.8.2015 Yleinen

Täällä jotain tietoa tänään alkavasta turnauksesta pelissä Counter-Strike: Global Offensive:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/19/vuoden-toinen-major-turnaus-kayntiin-huomenna?ref=ydd-newest-in-sp

Eli kyseessä on major-turnaus, joka pelataan Kölnissä Saksassa. Turnaus päättyy sunnuntaina.

Itse kilpailua voi ilmeisesti seurata täällä:

http://www.twitch.tv/esl_csgo