Selaat arkistoa kohteelle koiranen.

Yllättävä harjoituspäivä Spassa

27.8.2016 F1-ennakot

Formula ykköset palasivat perjantaina kesätauolta Belgian Spassa, joka tarjosi harvinaisen helteisen sään lisäksi yllättävän tulosluettelon.

Yllättävää oli se, että ensimmäinen Mercedes-kuski Nico Rosberg löytyi vasta kuudennelta sijalta, sillä Mercedes päätyi pitämään korttinsa piilossa vielä perjantaina. Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton oli vasta 13:s, kun hän keskittyi pitkiin vetoihin, sillä hän joutuu lähtöruuturangaistusten myötä starttaamaan sunnuntain kisaan joukon hänniltä. Hamilton saa takariviin kaverikseen McLarenin Fernando Alonson, jonka Honda-moottori kärsi vesivuodon aamun harjoitusosiossa.

Max Verstappen johdatti Red Bullit tuloslistan kärkeen, kun Daniel Ricciardo piti toiseksi nopeinta vauhtia. Verstappen haluaa varmasti palkita voitolla useat tuhannet faninsa, jotka ovat saapuneet täksi viikonlopuksi kannustamaan suosikkiaan.

Uskon edelleen siihen, että Rosberg ajaa paalulle aika-ajoissa, mutta toivottavasti Red Bullit pystyvät pistämään hänet edes lujille lauantaina.

Missä ovat Ferrarit?

Ferrari lähti aika kaaottisessa tilanteessa kesälomalle, eikä homma näyttänyt enää iltapäivällä yhtä lupaavalta kuin vielä aamupäivällä. Sebastian Vettel oli neljäs ja Kimi Räikkönen seitsemäs iltapäivän osiossa. Force Indiat voivat hyvinkin Red Bullien lisäksi tuottaa harmaita hiuksia Ferrari-leirille aika-ajoissa, sillä Nico Hülkenberg oli peräti kolmas ja Sergio Perez viides.

Neljä kertaa korkeimmalle korokkeelle Spassa yltänyt Räikkönen tarvitsisi ehdottomasti hyvää lähtöruutua, mikäli hän mielii taistella palkintosijoista. Perjantain perusteella aika-ajoissa ei ole varaa virheisiin, joten täydellisellä onnistumisella suomalaisen pitäisi taistella toisen rivin lähtöpaikoista.

Täytyy toivoa, että Ferrari löytää lisävauhtia lauantaiaamun harjoituksissa.

Williamsin vauhti kateissa

Williamsin Valtteri Bottas sekä Felipe Massa olivat huolestuttavasti tulosluettelon häntäpäässä. Toivottavasti kyseessä on rutiininomainen perjantaiharjoitus, mutta viime kisoissa Williams on ollut vauhdillisesti kaukana kärkivauhdista.

Uskoisin, että vain toinen Williams-kuskeista nähdään kärkikymmenikössä, joten näkisin Massan jäävän jälleen kerran kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Harjoitusten yllätyksestä vastasi Manorin Pascal Wehrlein, joka oli peräti 11:s. Todennäköisesti Manor ajoi muita kevyemmällä autolla, mutta he eivät olisi viimevuotisella autollaan pystyneet vastaavaan, vaikka kuinka kevyellä autolla he olisivat ajaneet. Wehrlein sai loppukaudeksi uuden tallikaverin, kun Mercedeksen kuljettajaohjelmaan kuuluva Esteban Ocon korvaa Rio Haryanton. Renaultin varakuskina toiminut Ocon löi avausharjoituksissa Wehrleinin, joten on mielenkiintoista nähdä, että kumpi näistä tulevaisuuden lupauksista on nopeampi lauantain aika-ajoissa.

GP3-sarjaan lisää suomalaisväriä

GP3-sarjan suomalaistalli Koiranen GP on pestannut Belgian osakilpailuun Niko Karin kolmanneksi kuljettajakseen. Kari sijoittui Zandvoortin F3 Masters-kisassa hienosti toiseksi.

Kari avasi vapaat harjoitukset 10:nneksi nopeimmalla ajalla, mutta aika-ajoissa vähäinen kokemus GP3-autolla näkyi, kun suomalainen jäi 21:ksi. Silti uskoisin Karin ajavan pistesijojen tuntumassa. Toivottavasti kisassa nähtäisiin näyttävää kilvanajoa, jotta se ei menisi turva-auton perässä köröttelyksi.

Belgian GP:n aika-ajot käynnistyvät klo 15 Suomen aikaa. Lauantainen GP3-startti alkaa n. 18.15.

1. Vapaiden harjoitusten tulokset (FP1)

2. Vapaiden harjoitusten tulokset (FP2)