Selaat arkistoa kohteelle koiran vakuutukset.

Koiranpidon kustannukset

21.1.2015 Yleinen

Ajattelin luoda katsauksen aiheeseen joka on kiinnostanut muita. Muistan itsekin kuinka olisin halunnut ennen ison koiran hankintaa tietää enemmän konkreettisia lukuja siitä mitä isoon koiraan uppoaa vaikka onhan se tiedossa että kyllä uppoaa. Perehtyminen ja ennakkoon varautuminen ei voi koskaan olla pahasta!

Selväähän on se että Lily (tai isot koirat yleensä?) maksoi vähemmän kuin kääpiökoirani. Joka tapauksessa hankintahinnassa on hyvä varautua siihen tonniin puoleentoista. Paras sanontahan koiran hintoihin ja rahanmenoon on aina ollut, että ei se koiran hankinta vaan sen hoito..

Harrastamisessa maksut ei onneksi mene painon mukaan, heh. Olen harrastanut yhtä paljon tai vähän on minulla sitten ollut pieni taikka iso koira. Lajit ovat toki muuttuneet.

No rahaa ei sentään tarvitse säästää vuosia sitä varten että ison koiran pystyy kunnollisesti hoitamaan mutta täytyy myöntää että on se hienoa etten keksinyt hankkia bullmastiffia opiskeluaikoina. ;) Kolme chihua vielä meni, vaikka hankintahinta oli siihen aikaan helposti 2000 euroa per lihakimpale.

Ensimmäinen kauhistus oli vakuutukset. Silloisesta yhtiöstä tarjousta pyydettäessä hinta olisi ollut 600 euroa per vuosi eli enemmän kuin oman autoni vakuutukset, otin ne kuitenkin muualta noin 400 euron vuosimaksulla. Vakuutus korvaa eläinlääkärikulujen lisäksi hengen, tosin siitä aion luopua nyt kuin koira ei ole enää sijoitussopimuksella. Vertailun vuoksi mainittakoon että esimerkiksi tuohon 600 euron hintaan saan mahdutettua kaikkien kolmen chihun vakuutukset.

Pedit, pannat ja hihnat maksavat myös enemmän koska ne ovat isompia. Toisekseen vaikka kääpiöilläkin olen aina nahkaa suosinut niin 60 cm kaulanympäryksen omaavan koiran nahkapanta on jo todella arvokas. Ja koska nyt on meidän Lily kyseessä niin mainittakoon että se tuhoaa aina uuden pedin yhdessä yössä joten en osaa sanoa kuinka monta petiä olen sille hankkinut tässä reilun vuoden sisään. Tästä voisi kirjoittaa hulvattoman postauksen erikseen! :D

Kolmas ja se suurin tosiasia on tietenkin ruoanmäärä. Lily syö kaksi kertaa päivässä aika jäätävät satsit. Meillä koirat syö paljon koirapuuroa, lihaisia luita ja lihoja. Niitä saa edullisesti tehtyä itse, sekoiteltua ja haettua Kennelrehun rekasta 20 kiloa lihaa kerralla muutamalla kympillä, myös metsästysseurat kannattaa käyttää hyväksi. Mutta esimerkiksi nappulasäkki jota minulla on aina sivuruokana (mm. aamupala ja mökkireissut) on Lilyllä vähintään 15 kg kokoinen ja se kestää vain noin kuukauden jos sitäkään. Varsinkin kuin itse suosin markkinoiden parhaimpia laatuja ja merkkejä niin hintaa säkille kertyy äkkiä 60-70 euroa. Verrattakoon että chihut syövät myös laatumerkkiä yleensä noin 8 kg säkistä joka kestää niillä helposti kuukausia (muistaakseni 3-4 kuukautta)!

Autoa ei sentään ole tarvinnut Lilyn takia laittaa vaihtoon, meillä on miehen iso farmari jossa se matkustaa mukavasti ja oma autoni on pieni sedan mutta valittu tarkoituksella viistoperäiseksi jolloin hattuhylly on poistettu ja koira pystyy istua ja maata tilavassa takakontissa.

Mukavaa talvea toivottelee Lilyn lisäksi pikkujengi!

10689925_902434523115144_8540663650348806287_n

10881687_901612406530689_1909974028841411860_n