Selaat arkistoa kohteelle Klassikko.

Kari Hotakainen – Klassikko (kirja luettu)

29.12.2016 Yleinen

Automaailmaan sijoittuva kirja, joka sisältää myös päiväkirjan.

Kun luin tämän kirjan ensimmäistä kertaa tunsin jonkinlaisia ahdistuneita tunteita joissakin kohdissa. Luulin, että olin päässyt eroon jo sellaisesta angstisesta ajattelusta, mitä vaikutteille alttiissa teini-iässä olin ajatellut lukiessani toisten vahvoja ajatuksia, mutta nyt ne palasivat aivan samanlaisina mieleeni! Ehkä kolmannella kerralla pääsisin niistä jo yli?

Kirja on kuitenkin ihan hyvä ja siitä on tehty elokuvakin, jota en tosin ole nähnyt.

Kirjan voi ilmeisesti ostaa täältä, mutta se on ”väliaikaisesti loppu”:
http://cdon.fi/kirjat/kari_hotakainen/klassikko-4347873

Ja elokuvan voi ostaa täältä:
http://www.discshop.fi/elokuvat/dvd/klassikko/P47414

Retro Gamer – Videogames Hardware Handbook (kirja luettu)

11.12.2016 Yleinen

Tulipa taas pitkästä aikaa luettua englanninkielistä kirjallisuutta. Tämä kirja käsittelee vanhoja videopelikoneita (konsoleita, tietokoneita ja kannettavia pelikoneita). Kiitoksia veljelle, että sain lainata. Saat sen takaisin lähiaikoina! :) Tätä kirjaa on vaikea löytää mistään – netistä sitä ei pikahaulla tunnu löytyvän ainakaan. Muistaakseni jostain Citymarketista oli kuitenkin löytynyt. Mutta siis hyvä kirja on ja voin suositella ostamista, jos satut löytämään jostain!

Tässä hieman listaa koneista, joita kirja käsittelee:

Mega Drive, PlayStation, Philips Videopac G7000, Colecovision, Atari 5200, Amiga CD32, Neo Geo AES, RCA Studio II, Super Nintendo, Amstrad GX4000, Famicom Disk System, Atari 7800, Sega 32X, Amstrad CPC, VIC-20, Amiga 500, Oric-1, Spectrum 128, Apple II, Amstrad CPC 6128, Atari 800 XL, Sinclair QL, Atari ST, Acorn Archimedes, Sinclair ZX80, Acorn Electron, Pokemon Mini, PC Engine GT, Microvision, Game Boy, MB Simon ja Gamate.

Seuraavaksi luen Kari Hotakaisen kirjan Klassikko, jonka luin jo hyvin kauan sitten (taisi olla ensimmäisiä lukemiani romaaneja).

The Wizard of OZ ( Ihmemaan oz )

1.5.2015 Yleinen

 

The Wizard of OZ (1939) on Victor Flemingin ohjaama elokuvamusikaali. Sitä tähdittää pääosassa ihastuttava Judy Garland.

Elokuva perustuu L.Frank Baumin 1990-luvulla tehtyyn lastenkirjaan, Ihmemaan Oz.

The Wizard of OZ ei ollut mikään suosikki ensi-iltavuotenaan. Myöhempinä vuosina television ansiosta, siitä tuli varsinainnen klassikko.

Kuuluisin laulu elokuvasta, joka on myös todella tunnettu on Over the Rainbow.
(HUOM LAULUN VIDEO SISÄLTÄÄ MATERIAALIA ITSE ELOKUVASTA)

Elokuva on saanut 2 Oscar palkintoa.

(HUOM SEURAAVA TEKSTI SAATTAA PALJASTAA KOHTIA JUONESTA)

Elokuvassa orpotyttö joka asuu maatillala tätinsä ja setänsä luona, Dorothy Gale ei pidä Kansasista ja toivoo pääsevänsä kauvas pois ” sateenkaaren tuolle puolen ” Kuten elokuvan laulussa ” Over the Rainbow ” lauletaan. Eräänä päivänä Kansasiin iskee hurrikaani. Dorothy pakenee hurrikaania taloon, mutta hurrikaanin loputtua Dorothy huomaa olevansa aivan eri paikassa kuin Kansasissa Toto koiransa kanssa. Talo on pudonnut Idän pahan noidan päälle Ozin Ihmemaahan. Pohjoisen hyvä noita Glinda ja Ozin Ihmemaan ihmeelliset pikku asukkaat, maiskiset, tulevat onnitelemaan Dorothya Idän pahan noidan selättämisestä. Mutta paikalle iskee Idän pahan noidan sisko, Lännen paha noita uhkailemaan Dorothya. Dorothy tajuaa, että hänen on päästävä takaisin Kansasiin. Glinda neuvoo tätä kulkemaan keltatiili tietä pitkin Smaragdikaupinkiin päävelho Ozin luo, joka luultavasti tietää ratkaisun. Matkalla velhon luo Dorothy tapaa variksenpelättimen, joka tahtoo aivot, Tinamiehen, joka tahtoo sydämmen sekä pelokkaan Leijonan, joka tahtoo rohkeutta. Yhdessä nelikko lähtee esittämään toiveitaan velholle. Päästyään velhon luo, ja toiveitensa esittelyn jälkeen velho käskee nelikon tuhota Lännen pahan noidan.

Loppuja en kerrokkaan :)

(JUONI OHI)

Kohtaukset Kansasissa ovat mustavalkoisia, kun taas kohtaukset Ihmemaassa ovat värillisiä.

Näyttelijät on valittu hyvin. Varsinkin Judy Garland sopii Dorothyn rooliin kuin nakutettu.

Elokuvan laulut taas ovat aivan omaa luokkaansa. Ne ovat aivan M A H T A V I A .

Pidän elokuvasta. Sitä voi katsoa vaikka viikon eikä kyllästy. Suosittelen.

Elokuvan kohtaus siitä kun nelikko laulaa  lähtemisestä yhdessä matkaan tapaamaan velhoa.

”We’re Off to See the Wizard”

 

 

Viimeksi lukemani kirjat (osa 2)

10.4.2015 Yleinen

Timo Soini – Maisterisjätkä

Hyvin harvoin olen lukenut kirjoja politiikasta, mutta Timo Soini sai minuakin jonkin verran kiinnostumaan aiheesta kirjansa avulla. Kannattaa lukea, jos politiikka tai Timo Soini kiinnostaa.

Pieni kiva sitaatti kirjasta:
”Monimutkaisessa maailmassa yksinkertaisuus on arvokasta.”

Voit ostaa kirjan sivustolta Adlibris.

Kari Hotakainen – Luonnon laki

Paras Kari Hotakaisen kirjoista on mielestäni Klassikko. Luin sen silloin, kun en vielä paljon kirjoja lukenut. Tämä kirja ei ole ihan niin hyvä, mutta luinpa sen loppuun kuitenkin.

Tämänkin voit ostaa Adlibrisiltä.

Seuraavana kirjajonossa on ”Steve Jobs by Walter Isaacson”. Se on iso kirja.