Selaat arkistoa kohteelle kivipenkki.

Julkisivu uuteen uskoon pikku hiljaa osa 1.

29.7.2016 Remontit

Ihan aluksi pieni kurkistus etupihaan pari vuoden taakse. Kun muutimme taloon vuonna 2013 syksyllä, tiesimme, että esimerkiksi etuoven katos on purkukunnossa ja se vaatii toimenpiteet heti seuraavana kesänä. Kukkapenkki oli sekalainen lajitelma vähän kaikkea eikä mitään kunnolla. Pihalta löytyi ainakin kolmenlaisia pensaita. Patio oli sorakiviläjä. Seuraavat kuvat on ennen muutoksia.

004

005

006

007

Ensimmäinen tehtävä oli siis purkaa katos ja rakentaa uusi. Tarkoitus oli tehdä vain lastenvaunujen verran lisätilaa katoksen alle, mutta kuten tapana ”nälkä kasvaa syödessä ja remontit rakentaessa”, niinhän tässäkin kävi. Etupiha sai terassin, johon mahtuu iso ruokapöytä ja pieni leikkitila/oleskelutila. Ensimmäisenä kesänä terassilla oli kumivene täytettynä vedellä. Kuvia terassista myöhemmin kun pöytä saa uuden maalipinnan ja rakennusaikaisissa näkyy talon isäntä, joka ei halua julkiseksi ;) Vuosi sitten talo maalattiin ja samalla ikkunanpielet muuttuivat ruskeista valkoisiksi.

Lähtötilanne tähän projektiin

13318539_10209071498281257_1785532673_n

Tämä projekti alkoi tuossa kesän alussa ja tein sitä oikeastaan 4 päivää lähes aamusta iltaan omin pikku kätösin. Välillä poikkesin vain sisällä syömässä ja syöttämässä vaavelin. Nyt tämä projekti tältä osin on saatu päätökseen. Elikkäs sain vihdoin haettua kukkia ;)

No en pelkästään niitä kukkia ole koko kesää laittanut, vaan pihalaatat, kivipenkin ja reunalaudat siihen. Portaiden edustan teki mies, jotta pääsin jyvälle tekniikasta ja loppu onkin sitten minun käsialaa. Mieheni teki minulle myös pienen kukkalaatikon portaiden päähän. Joskin laatikko vielä odottaa terassin maalausta, että saa saman värin pintaan.

Tässä työvaiheet kuvina ja ensi kerralla sitten valmis työ ;)

  1. Vanhojen laattojen poisto (koira työnjohtajana ja muu väki puhaltelee saippukuplia :D)

022 (2)

2. Uusien laattojen osto ja vanhojen myynti

028 (2)

3. Laatoitettavan alueen kaivaminen ja katekankaan laitto

031 (2)

4. Hiekan ja laattojen laittoa, tasoittamista vatupassin avulla

033 (2)

037

Tässä vaiheessa päätettiin hakea lisää laattoja ja vielä leventää yhdellä rivillä, että kivipenkin ja laatoituksen väliin ei jää nurmikkokaistaletta enää.

5. Kivipenkin tekoa: kaivuu, kangas, sora ja reunalaudan laitto

040

6. Kivien keräilyä ja asettelua… Iso kiitos kivistä naapureille, joiden pihaa myllättiin samaan aikaan. Naapuri kottikärryllä vieritti kivet vastapäiseen ojaan, josta minä kannoin kivet tien yli meidät pihalle. Loput puuttuvat kivet on omasta pihasta ja mökiltä.

043

007

7. Viimeisen laattarivin asennus, reunalaudan viimeinen suoristus sekä parkkipaikan, laatoituksen ja kivipenkin rajojen siistiminen

008

011

Ensi kerralla blogissa viimeistelyt ja kuvat valmiista pihalaatoituksesta ja kivipenkistä sekä ne kukat. Lisäksi ikkunalautojen uudistaminen :)