Selaat arkistoa kohteelle kivikausi.

Kierikki

27.9.2017 Yleinen

 

Olimme tosiaan koulun kanssa Kierikissä Yli-Iissä. Kierikki on siis museo jossa käsitellään kivikautisia tapahtumia ja esineitä/rakennuksia.

 

Reissun aikana otimme muutamia kuvia ja ne ovat tässä:

 

 

Tässä on arkeologien kaivauma. Ehkä arvokkain löytö tästä kuopasta oli vanha ruukku!

 

 

Silta kivikautiseen kylään!

 

 

Tarkka kopio kanootista kivikaudelta!     Kanootin veistotyökalu!

    

Kanootti tekovaiheessa!

 

 

Kivikautinen asuinrakennus! Ainakin Kierikissä talot haluttiin rakentaa rivitaloiksi!

 

Kalliomaalaukset!

 

Teimme siellä itsellemme korut!

 

 

Jooh! Tosiaan tässä oli enssimmäinen artikkeli tauon jälkeen! Kierjoitusinto palautui takaisin ja voitte odottaa artikkeleita taas normaaliin tahtiin! Minulla on jo varastossa pari artikkelia! :)

 

 

Hiilihydraatti

2.11.2015 Yleinen

Hiilihydraattipitoinen ruoka on on kaikkina aikoina ollut ravintomme perusta. Siis tätä mieltä on meidän ravitsemusneuvottelukunta sekä sosiaali-ja terveysministeriö. Itse näkisin, että runsashiilihydraattinen ruokavalio on ilmaantunut varsin myöhään ihmiskunnan historiassa. Geneettisesti me ollaan edelleen myöhäisemmän kivikauden metsästäjiä ja keräilijöitä ketkä hankkivat ravintonsa suoraan luonnosta. Tiedetään jopa sekin että antiikinajan maanviljelysyhteiskunnissa vaivasi samat sairaudet mitä länsimaalaisessa nykykulttuurissa. Meidän ihanat elintasosairaudet, lihavuus, 2-tyypin diabetes, syöpä, sydäntaudit ja alttiudet infektioille. Suomessa ihmiset ovat turvonneet vuosi vuodelta ja ikävintä tässä on että yhä suurempi kasvava joukko on ylipainoiset lapset. Sokerit, teolliset rasvat ja runsashiilihydraattinen ruokavalio on yhdistelmä mikä heiluttaa ihmisen elimistön tasapainoa. Sanotaan että 2-tyypin diabetes johtuu lihavuudesta, mutta mistä lihavuus johtuu? jos jätetään kaikki yhteiskunnalliset seikat eriarvoon, niin saadan ihana vastaus nimeltä kalorit. Ihmisen vitsaus numero yksi ja aivan ihana sanonta jota kaikki hokee: kuluta enemmän mitä syöt. No miks ei, kuulostaa helpolta ja ennenkaikkea yksinkertaiselta, mutta oikeasti teet elämästäsi vain hankalaa. karu totuus on että et voi voittaa kaloreita pitkässä juoksussa. Oma mielipide on selkeä, hiilihydraatit lihottavat ja näin ollen hiilihydraatit aiheuttavat 2-tyypin diabeteksen. Mikä siis avuksi? vähähiilihydraattinen ruokavalio. Damn, siitäkin ollaan saatu vaarallinen ja pelottava ruokavalio, mikä johtuu ihan vain siitä syystä, että normaali rasva on korvattu näillä ns.hyvillä rasvoilla ja mikä pahinta vähärasvaisella ruokavaliolla. Vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa elimistö käyttää polttoaineena juuri rasvaa, mutta huom vain tyydytettyä rasvaa. Monityydyttömätön rasva ei ole elimistön polttoainetta. Tyydyttyneet rasvat ovat terveydellemme elintärkeitä sillä edellytyksellä, että ne ovat jalostattomia lähellä alkuperäistä muotoa. Teollisesti tuotettu rasva on kemialliselta rakenteelta yhden molekyylin päästä muovista. Vähähiilihydraattinen ruokavalio ei myöskään ole proteiinidietti, sillä ylimääräinen proteiini muuttuu kehossa sokeriksi, koska elimistö ei osaa varastoida ylimääräistä proteiinia.