Selaat arkistoa kohteelle kivibock.

Olutarvio – Panimo Hiisi Pirunpelto

31.3.2017 Käsityöläisoluet 2017, Olutarviot

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 6,5 %
EBU: 28,7

Jatketaapa olutarviointia pienen tauon jälkeen! Alkon käsityöläisolutkampanjan tarjontaan jyväskyläläinen Panimo Hiisi toi Pirunpelto -kivibockin, joka on siis nimensä mukaisesti kiviolut. Tällä tarkoitetaan sitä, että valmistuksessa on käytetty tulikuumia kiviä lisäämällä ne vierteeseen pyrkimyksenä karamellisoida vierteestä sokereita tuomaan lisää aromia olueen. Maitokaupoista löytyvä Keito on tietääkseni valmistettu myös samanlaisella metodilla, joten Pirunpeltoa voinee sanoa Keiton ”isoveljeksi”.

Lasiin kaatuu punaruskeaa, reilusti vaahtoavaa olutta. Tuoksu on viljainen ja hieman paahteinen ja sellainen ”saunanlaudemainen”. Makuosastolla mennään aika samoilla linjoilla, joskin sellainen jälkiuunileipämäinen aromi on aika selvästi esillä, etenkin kun olut hieman lasissa lämpenee.

Keitoa mainostetaan saunaoluena ja väittäisin myös Pirunpellon maistuvan hyvin saunan jälkeen. Itsekin saunasta tullessani tämän maistelin ja tykkäsin kyllä. Ehkä kuitenkin maltaisuus hallitsee makua hieman liikaa ja sellaista raikasta sitrushedelmäisyyttä olisin kaivannut makupalettiin lisää. Mielellään tämän silti joi ja saunaoluena tätä voi suositella etenkin maltaisempien oluiden ystäville!

ARVOSANA: 3 / 5