Selaat arkistoa kohteelle kivenhiontakone.

Kivenhiontakoneprojekti

17.1.2015 Yleinen

Täytyy koittaa tehdä kivenhiontakone kun valmiina ovat niin kalliita.

Tarkoituksena olis tehdä kone, jolla voi tehdä sahausta ja hiontaa mahdollisimman halvalla ja johon voi lisätä laikkoja/kiekkoja jälkikäteen.

Tästä se sitten lähti:

Tarvikkeet:

– Metallitavara  40 eur (u-palkki, 8mm teräslevy 50x50cm ja ainesputki)…ainesputken tilalle 2 metriä 25mm vedettyä pyörötankoa, siinä on metri liikaa, mutta koska teen vasta ”prototyyppiä” niin vara- akseli täytyy olla :) , silti hinta putoaisi hieman. Metallit ostin tuolta paikallisesta edullisesti: http://www.terasmyynti.fi/

– laakeriyksiköt  7 eur kpl http://www.tooloutlet.fi

– smirgelin huopa ja piikarpidilaikka 150mm yht. 50,70 eur https://www.karkkainen.com

– timanttilaikka 230mm 15 eur (tokmanni)

– moottori 30 eur (tori.fi)

– kierretanko Motonet  M18/8.8  8,50 eur  Tätä ei tarvitakaan :). KORJAUS: Myöhemmässä vaiheessa sille tulikin käyttöä :D http://www.motonet.fi

PS. Artikkelien julkaisupäivät (automaattiset) on mitä on, koska muutin niitä halutessani vanhimman artikkelin ensimmäiseksi jne… Uusimpiin olen lisännyt itse päivämäärät artikkelin yhteyteen :)

Olisiko jotain helppoa konstia tiedossa, jolla saisi vaihdettua niin, että uusin kirjoitus menee viimeiseksi? eihän meillä kirjoiteta alhaalta ylöspäin? :)

 

Osien sovittelua.

16.1.2015 Yleinen

23.01.2015

Tuli muutos suunnitelmiin. Ensin tein akselin ainesputken pätkistä joiden läpi meni tuo kierretanko, mutta oli vaikea saada heitottomaksi. Tein uuden akselin 25mmvedetystä pyörötangosta.

Meni aikaa pähkäillessä kuinka laikat kiinnittäisi.
Keksin kuitenkin konstin joka vieläpä toimii hyvin ja on yksinkertainen :).

Porasin reikäsahalla 22mm paksun kiekon (halkaisijaa en muista) johon porasin toisella reikäsahalla 25mm reiän.
Sorvasin reunaa niin, että sain sen upotettua smirgelinkiven 32mm reikään. Toiselle puolelle tuli 2 samanlaista kiekkoa,
tosin paksuus 8mm. Toiseen niistä ten 4kpl 5mm reikiä, joihin tein 6mm kierteet. Niihin tulevilla ruuveilla kiristetään
laikka paikalleen.

 

Paksun kiekon la akselin läpi porasin 5mm reiän johon tulee luitukseksi ruuvi (testikuvassa siinä on kuusiokoloavain :) ).
Laikan toiselle puolelle kiekkojen jälkeen, porasin myös akseliin 5mm reiän johon tulee toisenpuolen lukitus.

 

Testipyöritys

16.1.2015 Yleinen

30.1.2015

Hienosti hyrää, vielä on toki puuhaa. Sahanterälle täytyy tehdä sahaustaso, altaat alle, vesipytyt päälle, suoja ympärille ja päätylaikka tai laikat kehitellä.

Noniin…

16.1.2015 Yleinen

27.02.2015

Moottorikin tuli koteloitua ja tuuletus järjestettyä. Moottorihan oli alunperin kompressorin moottori, jossa oli jättimäinen jäähdytystuuletin, kompura kun lämmittää moottorinkin todella kuumaksi ilman sitä.

Poistin ”propellin” ja tilalle tuli päätylaikka. Moottorin koteloon laitoin 2kpl tietokoneen powerin tuulettimia, alempi puhaltaa sisään ja ylempi ulos.Kuva0564