Selaat arkistoa kohteelle Kevyt.

Rukiiset sämpylät

16.1.2016 Terveelliset

IMG_6240

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heissan!
Keittiön kaappeja siivotessani löysin innostuksekseni ruisjauhopussin. Sen joskus ostin tehdäkseni karjalanpiirakoita, mutta nyt ei olisi ollut aikaa keittää riisipuuroa. Päädyin itsetekemiin sämpylöihin, joihin lisäsin tattarijauhoa sekä puurohiutaleita. Tattarijauhon voi korvata vehnä/hiipaleipäjauholla, mutta suosittelen kokeilemaan myös tattaria!

Lue artikkeli kokonaan →

Kevyt raparperisobetti

29.5.2015 Kaikki

Kevyt raparperisorbetti sopii hyvin lisäkkeeksi makeaan, vielä hiukan lämpimään, piirakaan. Se keventää sopivasti annosta, mutta myös viilentää mukavasti kuumaa kesäpäivää! Gluteeniton.


Muuta; tekemiseen ei tarvita jäätelökonetta!

Helppo                      20min+ 5h jäätyminen

 

Ainekset;

3 raparperinvartta ( 0,5dl paloja)

1dl vettä

1dl tomusokeria

2 kananmunanvalkuaista (keskikokoista)

 

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja 1/2 dl tomusokerin ja veden kanssa muutama minuutti tai kunnes pehmeää ja raparperin palat ”murskautuneet”.  Soseuta ja kaada astiaan josta tarjoat sorbetin. (Kuva enne soseutusta)

IMG_2699

 

 

 

 

 

 

 

Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen pitää olla täysin kylmää ennen sorbettiin lisäämistä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kun käännät astian ei valkuainen valu pois astiasta!) ja lisää loppuvaiheessa joukkoon loppu tomusokeri.

IMG_2700

 

 

 

 

 

 

 

Kääntele valkuainen täysin jäähtymeeseen raparperi soseeseen ja nosta uudeleen pakastimeen. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja toista puolen tunnin välein muutamaan kertaan, kunnes seos on jähmettynyttä.

Katso myös makean raparperipiirakan ohje johon tämä sorbetti sopii hyvin!

IMG_2708

 

resepti on Yhteishyvältä, mutta olen hieman muuttanut sitä