Selaat arkistoa kohteelle Keskivaikea.

Mustikka valkosuklaakakku

9.8.2015 Kaikki

Mustikkasesongin mukainen juustokakku koristaa loppukesän kahvipöytää!


Mustikka ja valkosuklaa ovat lyömätön makupari!

 

Keskivaikea  -30min + 5h jäähdytys

 n. 12 palaa

 

Ainekset;

pohja;

200 g tummia täytekeksejä ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla tummilla täytekekseillä

50 g voita tai margariinia

mustikkatäyte;

5 liivatetta

200 g mustikoita

1 dl vaniljakastiketta

2 dl kermaa

1 dl sokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl vettä

valkosuklaatäyte;

4 liivatetta

200 g valkosuklaata

2 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 lime

3 rkl vettä

 

Valmistus;

Murskaa keksit hyvin pieneksi ja lisää niihin voi tai margariini. Sekoita voi hyvin keksinmurujen joukkoon. Vuoraa (∅20 cm) irtopohjavuoka kokonaan leivinpaperilla ja painele keksimurska tiiviivsti pohjaan.

 

IMG_3681

 

 

 

 

 

 

Valmista mustikka täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen. Soseuta sokeri ja mustikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kerma tuorejuustonkanssa.

IMG_3675

 

 

 

 

 

 

Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota tilkaan kiehuvaa vettä. Kaada tiivateet kokoajan sekoittaen mustikka survokseen. Kun liivatteet on sekoitettu kunnolla mustikka survokseen kaada se tuorejuustoseoksen joukoon. Sekoita.

IMG_3680

 

 

 

 

 

 

Lisää vielä vanilija kastike ja lisää se seokseen. Kaada sen jälkeen seos vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin n. 60 minuutiksi enne valkosuklaatäyteen lisäämistä.

 

IMG_3683

 

 

 

 

 

 

Valmista valkosuklaatäyte laittamalla liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja raasta limen kuori. Notkista tuorejuusti ja sulata valkosuklaa. Yhdistä tuorejuusto ja valkosuklaa, sekä limen kuori.

IMG_3682

 

 

 

 

 

 

Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä liivatteet ja tuorejuustoseos. Lisää siihen vielä kerma ja kaada seos mustikkatäyteen päälle.

Seos on paksumpaa, kuin mustikka täyte joten sitä joutuu hieman asettelemaan lusikalla. Tästä johtuu myös liivatteen määrän ero. 
IMG_3684

 

 

 

 

 

Anna kakun olla n. 5tuntia jääkaapissä, mieluiten yön yli. Koristele isoilla metsä- tai pensasmustikoilla ja kermavaahdolla!

Kakku säilyy kylmässä n.3-4 päivää.

 

IMG_3690IMG_3706IMG_3699

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reseptin löysin Belle Baien sivuilta!

Korkea marenkikakku

31.7.2015 Kaikki

Tässä kakussa marengin keveys ja rapsakkuus, mascarbonen kermaisuus ja kesän tuoreiden marjojen mehukkuus yhdistyvät vastuttamattomaksi herkuksi!


Lue lopusta miten voit tehdä myös marenki piirakan!

 

Keskivaikea     -yli 60min

8-10 palaa

 

Ainekset;

marenkipohjat;

5 munanvalkuaista

275 g sokeria

120 g kuorettomia pistaaseja

( Pari tippaa vihreää elintarvike väriä) – valinnainen

täyte;

2,5 dl vispikermaa

2rkl sokeria

300 g mascarponejuustoa

1 tl vanilja aromia

400 g tuoreita marjoja

25 g valkosuklaata tai tomusokeria päälle

 

Valmistus;

Pistä uuni kuumenemaan 140-asteeseen.

Tee marenkipohjat. Vatkaa valkuaiset vaahtoaviksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet kiiltäviksi ja sitkeiksi lisää rouhitut pistaasit ja elintarvikeväri.

IMG_3558IMG_2583

 

 

 

 

 

 

Piirrä kahdelle leivinpaperille yhteensä neljä ympyrää, joiden halkaisija on 20 cm. Käännä leivinpaperi, jotta mustetta ei pääse kakkuun.

Pistä marenki pursotin pussiin ja täytä ympyrä. Jätä kuitenkin sentti leviämisvaraa reunoille. Marenkilevyjä tulee siis yhteensä 4.

 

 

 

IMG_3563IMG_3568

 

 

 

 

 

Pistä marenkilevyt kiertoilmauuniin. Paista 20 minuutin ajan ja vaihda peltien paikkaa. Paista vielä 20 min ja käännä pellit uunissa. 20 minuutin jälkeen vaihda vielä kerta peltien paikkaa ja sammuta uunista virta. Olet siis paistanut marenkeja nyt 60min.

Anna marenkilevyjen olla vielä sammutetussa uunissa 30 minuuttia. Nosta valmiit ja jäähtyneet marenkilevyt ritilälle. Vältä jatkuvaa liikkuttelua!

IMG_3570

 

 

 

 

 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri kerman joukkoon. Lisää mascarbone juusto ja vanilja-aromi. Sekoita varovasti aineet yhteen.

IMG_3579

 

 

 

 

 

 

Nosta yksi marenkilevy tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin 1/4 täytteestä. Lisää myös n.100g marjoja. Mansikat kannattaa laittaan pienempiin osiin. Nosta uusi levy päälle ja paina kevyesti. Jatka näin kunnes nostat viimeisen levyn päälle.

Levitä loppu täyte kakun päälle hieman keoksi. Lisää loput myös marjoista. Koristele halutessasi valkosuklaa raudoilla tai tomusokerilla!

 

Huom!

Kakku alkaa pehmetä n. 2 tunnin jälkeen kokoamisesta, mutta maku paranee n.30-60 minuutin jälkeen kokoamisesta joten valitse kokoamis aika tarkkaan!

Vinkki! Jos juhliin saapuu vieräitä eri aikoihin voi nostaa pöytään aina uuden marenki ”piirakan”. Näin saat tällä ohjeella 4 marenki piirakkaa!

IMG_3592IMG_3582

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohje on Ceri Olofsonilta

Prinsessakakku

20.6.2015 Kaikki

Prinsessakakku on ihanan kermainen, mutta myös samalla yllätävän kevyt! Enne kakun teon aloittamista kannattaa lukea miten vältyt virheiltä kakkupohjan teossa!


Kakku on mitoitettu 20cm vuokaan.

 

Keskivaikea        2h+ 4h

8-10 palaa

 

Ainekset;

pohja;

voita ja korppujauhoja vuuan voitelemiseen

3 munaa

sokeria (noin. 2,5dl)

vehnäjauhoja (noin. 2,5dl)

1tl leivinjauhetta

 

täyte;

1 liivatelehti

1 1/2dl maitoa

1rkl maissitärkkelystä

2rkl sokeria

1 keltuainen

1tl vanilijasokeria

2dl kuohukermaa

2dl vispikermaa

3dl vadelmaa ja vadelmahilloa

300g marsipaania tai sokerimassaa (perinteisesti vihreää)

n. 1/2dl tomusokeria

 

Valmistus;

Ota esiin 3 saman kokoista lasia. Riko huoneen lämpöiset munat yhteen lasiin. Mittaa seuraavaan saman verran sokeria ja viimeiseen vehnäjauhoja ja leivinjauhe. Voit myös korvata n.3-4rkl vehnäjauhoja perunaiuhoilla! Nyt kaikissa laseissa pitäisi olla saman verran aineita.

IMG_2932

 

 

 

 

 

 

Sekoita sähkövatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto vaalenee vatkatessa ja on valmista kun pinnalle ”piirretty” kuvio pysyy siinä muutamia sekunteja.

IMG_2934IMG_2945

 

 

 

 

 

 

Lisää tämän jälkeen jauhot siivilän läpi muutamassa erässä vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen jauhot vaahtoon.

 

IMG_2948IMG_2949

 

 

 

 

 

 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan  ja paista uunin keskitasolla 175-asteisessa uunissa noin 30-35minuuttia.


IMG_2952
IMG_2953

 

 

 

 

 

Valmis kakkupohja.

IMG_2954

 

 

 

 

 

 

Ota kakku pois uunista ja anna jäähtuä muutama minuutti. Irrotta kakku sen jälkeen varovasti ja anna jäähtyä vielä kunnolla.

IMG_2955

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte laittamalla liivate likoamaan kylmään veteen. Laita maito, keltuainen, maissittärkkelys ja sokeri kattilaan ja sekoita niin kauan keskilämmöllä, että seos sakenee.

Purista pehmeästä liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja liuota se kuumaan kiisseliin. Vatkaa kuohukerma ja lisää se jäähtyneeseen kiisseliin. Kiisselin jäähtymistä voi edistää kylmä vesihauteella!

Leikkaa kakku 3 yhtäsuureen osaan. Leivinpaperoi koko irtopohjavuoka ja aseta ylin levy alinmaisiseksi. Kostuta hiukan sitruunamehulla, jota on laimennettu vedellä. Älä kostuta liikaa alinta levyä, sillä nesteitä valuu kakun yläkerroksista alemmas.

Levitä vadelmat ja hillo pohjalle ja nosta keskimmäinen levy päälle. Kostuta pohjaa hiukan enemmän kuin pohjimmaista. Levitä täyte ja nosta viimeinen levy kakun päälle. Kostuta vielä tätäkin. Pistä jääkkaappiin noin 2 tunniksi.

IMG_2957

 

 

 

 

 

 

Ota kakku pois jääkaapista ja irrota vuuasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä hieman kekomaisesti kakun päälle ja hieman myös reunoille.

IMG_2972

 

 

 

 

 

 

Kaulitse sokerimassanoin 0,5mm paksuisekti levyksi. Käytä apuna runsaasti tomusokeria!

IMG_2973

IMG_2975IMG_2977IMG_2978

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nosta levy kaulimen avulla tasaisesti kakun päälle.

IMG_2982

 

 

 

 

 

 

Ota helmasta kiinni ja venytä sitä himan varovasti. Paina toimessa kädellä kevyesti massaa kakkuun. Jatka näin kunnes koko reuna on käyty läpi. Huolittele reunat kämmenillä (kuvassa).

IMG_2989

 

 

 

 

 

 

Leikkaa ylimääräinen massa pois.

IMG_2993

 

 

 

 

 

 

Kakku on valmis ja sen voi koristella tomusokerilla ja vaikka syötävällä ruusulla!

Kakku säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Tämän jälkeen voi leikatusta kakusta kuorrute alkaa ”valumaan”.

IMG_3007IMG_3013

 

 

 

 

IMG_3008

Suklaan temperointi

4.6.2015 Kaikki

Suklaan temperointi on tärkeää esim. konvehtien valmistuksessa sillä se parantaa mm. konvehtien väriä, makua ja käsittelevyyttä.


Temperoitu suklaa toimii konvehdeissa ja kakun suklaakuorrutuksessa hyvin sillä;

konvehdit rapsahtavat puraistessa

suklaan pinta ei sumene ja harmaannu, vaan pysyy kiiltävänä

konvehti ei sula kädessä yhtä nopeasti kuin temperoimaton suklaa

konvehti irtoaa paremmin muotista

suklaakuorrute kakussa napsahtaa mukavasti leikatessa

 

Suklaata ei kannata temperoida esimerkiksi suklaapitsiä tehdessä sillä temperoitu suklaa muuttuu ”rapsakammaksi”, joten koristeet voivat mennä helpommin rikki.

Temperoinnissa ideana on saattaa suklaa kolmeen eri lämpötilaan, jotta suklaan rasvamolekyylit kiteityvät uudestaan.

Kullakin suklaalla on oma tietty lämpötila ja jotkut suklaafirmat voivat ilmoittaa nämä sivuillaan. Tässä kuitenkin perus asteet kullekkin suklaa laadulle:

 

Valkosuklaa;       1. 40 °C    2. 26 °C   3. 29 °C

Maitosuklaa;      1. 45 °C    2. 26 °C    3. 30 °C

Tummasuklaa;   1. 49 °C  2.  27 °C    3. 32 °C

 

Keskivaikea     -noin. 10min

 

Ainekset;

Oma määrä tummaa-, maito- tai valkosuklaata

Muuta;

dikitaalinen lämpömittari

kuumuutta kestävä lasikippo, metallikippo tai muu vastaava

 

Valmistus;

Pilko suklaa saman kokoisiksi paloiksi lasikippoon. Huom. myös mikrossa sulatus onnistuu!

IMG_2712

 

 

 

 

 

 

Nosta lasikippo kuumaan vesihauteeseen ja sulata suklaa. Kuumenna suklaata kunnes se on 1. vaiheen lämpöistä.

Suklaan sekaan ei saa joutua yhtään vettä! Tämä pilaa suklaan koostumuksen ja suklaasta voi tulla täysin käyttökelvotonta. Käytä tässä apuna tarkkaa lämpömittaria.

IMG_2714

 

 

 

 

 

 

Kun suklaan lämpötila on kohonnut haluamaasi lämpötilaan nosta kippo pois vesikauteesta ja jäähdytä 2. vaiheen lämpötilaan. Voit käyttää apuna kylmävesi haudetta. Kun suklaa on tarpeeksi viileää nosta takaisin kuumavesihauteeseen ja kohota lämpötilaa vielä 3. lämpötilaan. Näin suklaan temperointi on valmis.

Tulossa on konvehtien ohjeita, joten laittakaahan kommentteihin mitä täytevaihtiehtoja haluaisitte nähdä ja kokeilla!

 

lisätietoa temperoinnista löysin Kinuskikissalta ja Fatserin sivuilta

Oreo täytekeksit

8.4.2015 Kaikki

Oreo keksit ovat tummia täytekeksejä vaalealla vaniliatäytteellä. Ne eroavat Dominoista kuoren tummuudella. Myös gluteenittomina!


 

Jos haluat oreoista alkuperäisempiä paista pohjia kovemmiksi, kuin ohjeessa.

 

keskivaikea                                    n.1h +2h passiivinen

20kpl

 

Ainekset;

1,5dl tummaa kaakaujauhetta (leivonta kaakaojauhetta)

1,5dl vehnäjauhoja ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoilla

1 tl vaniljasokeria

1/4 tl leivinjauhetta

110 g voita

2 dl hienosokeria

1 muna


Täyte:

75 g pehmeää voita

1 tl vaniljauutetta tai vaniliaaromia

3dl tomusokeria

0,5 dl kermaa

 

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, vaniliasokeri ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota toisessa kipossa voi ja sokeri. Lisää sen jälkeen kananmuna. Sekoita joukkoon jauhoseos ja laita jääkaappiin jäähtymään n.2 tunniksi.

Ota osa taikinasta ja kauli se jauhotetulle leivonpaperille n.2-3mm paksuiseksi levyksi. Sen jälkeen paina n.4-5cm kokoisella ympyrämuotilla  jälkiä. Jos sinulla ei ole ympyrämuottia voit käytää vaikka lasia. Jätä n.2 cm rako toisistaan. Jos taikina löystyy liikaa, laita se jääkaappin hetkeksi kovettumaan.

Ota sen jälkeen ylimääräinen taikina pois, niin että jäljelle jää vain ympyrät. Jatka kunnes koko taikina on käytetty. Tee yhteensä n.40 jälkeä. ( HUOM! Ei 20 sillä silloin saat vain 10 täytekeksiä) Laita uunniin 200-asteeseen 10 minuutuksi ja anna jäähtyä.

Vaaahdota voita niin, että siitä tulee kuohkeaa ja lisää se jälkeen muut täytteen aineet. Pursota 20 keksipohjan päälle ja paina toiset puolet vastakkain. Laita jääkaappiin, ettei täyte sula ja säilytä viileässä.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti on Kinuskikissalta, kuvat omiani

Gluteenittomat karjalanpiirakat

15.3.2015 Kaikki

Yllätyin itse positiivisesti  karjalanpiirakoiden mausta ja  ulkonäöstä.  Itsetehdyt karjalanpiirakat kannattaa  ehdottomasti kokeilla! Myös ruisjauhoilla!


Gluteenittomien karjalanpiirakoiden maku yllätti! Kannattaa kokeilla!

Lue artikkeli kokonaan →

Whoopies suklaakeksit

27.2.2015 Kaikki

 

Whoopies keksit ovat kuin pieniä leivoksia. Ne ovat mukavia pieniä tarjottavia. Muutettavissa gluteenittomiksi!


Täyte vaihtoehdoiksi olen valinnut raikkaan piparminttu täytteen ja makean ja helpon vaahtokarkkitäytteen!

Lue artikkeli kokonaan →