Selaat arkistoa kohteelle kesäloma.

Lomat loppuu kesä ohitse on 🎶

6.8.2018 Yleinen

Vai onko?

Täytyy sanoa että nyt kun on koulut käyty ja Koulutetun Urheiluhierojan paperit on taskussa ei kesäloman loppuminen vituta ollenkaan. Tottakai niin kuin aina hyvin onnistuneen loman jälkeen pieni haikeus vapaudesta jäi mutta ihan mukava palata töihin.

 

En oo vuoteen tai pariin tänne kirjoitellut jaan, mutta siis nykyään toimin taas kokopäiväisesti yrittäjänä ja Hierojana. Muutamia pt valmennettavakin tuossa on mutta pääsääntöisesti hierottavia. Talous alkaa voida jo paremmin ja elämä hymyilee. Olen ottanut myös askelia takaisin kohti taiteita.

Olen todennut ainakin omalla kohdallani että haluan tehdä kaikkeni saadakseni sellaisen elämän missä on hyvä olla. Monta vuotta tein paska hommia että saan oman unelma duunin mahdolliseksi. Ja nyt täytyy sanoa että onneksi tein niin. Onneksi en luovuttanut oman yrityksen suhteen. Pyrin säilyttämään saman periaatteen myös siviili elämässä. Tee sitä mitä tahdot äläkä kadu mitään. Kaikkeen ei luonnollisesti ole varaa mutta tanssia voi kotonakin ilman opettajaa :) Pääasia että elää täysillä sillä kerran han täällä vaan ollaan 💋

Mukavaa arkeen paluuta kaikille! Let’s mennään!

Fiilikset + Suunnitelmia

3.6.2017 Yleinen

Okei! Tänään kerron fiilikset koulun lopusta ja kesälomasuunnitelmia ja tavoitteita kesään!

Alotetaan fiiliksistä! Fiilikset ovat ihan parhaat! 5/5 Kouluvuosi on ollut raskas ja pääsemme palkitulle kesälomalle! Hyvät fiilikset ovat myös siitä, kun toikkari oli hyvä!

Kesälomasuunnitelmat/tavoitteet: Olemme menossa isäni kanssa kalalle kainuuseen ja lappiin. Pääsen todennäköisesti kaverini mökille Ruattiin, kyllä se sama mökki josta on pari artikkelia! Menemme leirille kaverini kanssa jo ensi maanantaina! Tavoitteet: virtän mahdollisimman vähän koneen ääressä!

 

summer bucket list

1.6.2017 Yleinen

Teen nyt summer bucket listin ja teen kymmenen kohtaa. Kerron kesän lopussa miten kävi.

  1. Järjestele huone uuteen kuntoon.
  2. Etsi kolme erinlaista kasvia (mahdollisimman harvinaisia) ja kuivata ne ja laita teipillä kiinni kasvikansiooni.
  3. Tee lahja kahdelle mummolleni.
  4. Käy uimassa kahden kaverin kanssa (voi olla serkkukin).
  5. Tee oma kirja.
  6. Lähetä fanipostia jollekkin ihailemalleni henkilölle.
  7. Tee kaksi pullopostia eri kavereiden kanssa.
  8. Käy aamu uinnilla ja iltauinnilla  samana päivänä.
  9. Käy pelaamassa golffia.
  10. Käy pelaamassa pesäpalloa isän ja naapurin kanssa ainakin.

Nää oli aika helppoja, mutta tää on eka kerta ja mulla on hirveenä tekemistä muutenkin kesälomalla.

KESÄLOMAAN VIIKKO

28.5.2017 Yleinen

Minulla on kesälomaan enään viikko. En tiedä odotanko sitä vai en, mutta jännittää se, että minkälainen todistukseni on, että onko se hyvä vai huono. Voin tehdä erillisen tekstin todistuksesta ja koulun päättäjäisistä. Kesälomalla en välttämättä ole aktiivinen, mutta yritän tehdä joka viikko. Viikolla voi tulla artikkeli tai ei. Kerron lomalla etenkin kesälomasta mitä olen tehnyt. Tämä oli vain infoa.

veneretki saareen

17.10.2016 Yleinen

Hei!

Kävin viime viikonloppuna veneellä serkkuni kanssa eräässä saaressa, josta kerron sinulle seuravassa tekstissä.

Kenelle suosittelet blogia?

Mistä sait idean aiheeseen?

 

sirkus

sigoog

Tässä linkki Kalevan pelleuutiseen.

 

 

 

Paluu arkeen

5.8.2016 Yleinen

Pahoittelut, että blogissa on ollut melko pitkään hiljaista. Yksinkertaisesti ei vaan ole ehtinyt istua sen vertaa koneen ääreen, että olisin jotain ehtinyt kirjoittaa. Kesä on mennyt vauhdilla. Ristiäiset pidettiin viikkoa ennen juhannusta ja ne meni todella hyvin. Saimme paikalle kaikki meille tärkeät ja läheiset ihmiset. Minun omat isovanhemmatkin saapuivat paikalle, mikä oli minulle ehkä tärkein asia. Olin aina toivonut, että saisin lapsen ennen kuin heistä aika jättää. Ja nyt se toteutui ja vielä niin että molemmat tulivat ristiäisiin. Uskoisin kyllä, että ensi keväänä he molemmat juhlivat myös pojan 1-vuotis syntymäpäiviä. Pikku miehemme sai kasteessa nimen Eeli Eino Oskari. Etunimi oli meille ollut selvillä jo pitkään. Muita nimiä jouduttiin vähän hakemaan, mutta helposti nekin sitten löytyivät. Nimen taustaa sen verran, että Eeli tulee minun puolen suvusta. Minun ukkini isä oli Eeli. Eino tulee puolisoni puolelta, oli appiukkoni vaari ja Oskari minun puolelta, isäni ukki. Halusimme nimen tulevan suvusta ja mieluiten jonkun ns. vanhan nimen. Uusilla nimillä kikkailu ei ole meidän juttu. Eeli sai kasteessa viisi kummia, molempien veljet puolisoineen sekä minun ensimmäisestä kummilapsesta tuli nyt sitten minun lapseni kummi. Tilaisuus oli hyvin meidän näköinen. Pappi oli ihana. Pari ystäväämme tuli auttamaan meitä järjestelyissä ja hoitivat keittiötä juhlien ajan. Vanha naapurimme tuli kuvaamaan juhlat. Oli ihanaa kun kenenkään vieraista ei tarvinnut hoitaa kuvausta, vaan kaikki vieraat näkyivät kuvissa. Kasteen lopuksi ystävämme lauloi Johanna Kurkelan Ainutlaatuinen-biisin, ja silloin näytti monella vieraalla menevän ”roska silmään”.

Kesäkuun lopussa saimme pojalta kipsin pois jalasta ja pääsimme aloittelemaan tankokenkähoidon. Nyt tankoilua takana jo reilu kuukausi ja meidän mielestä kaikki on menny tosi hyvin. Ensi viikolla olisi taas kontrolli sairaalalla, että saa nähdä mitä mieltä kirurgi asiasta on. Iho on pysynyt oikein hyvänä. Mitään hiertymiä ei ole tullut joten kenkiä on voitu pitää se 23tuntia päivässä. Pahimpien helteiden aikaan ollaan kyllä pidetty kenkiä pidempään pois jaloista, kun kiukun määrä on ollut valtava. No tietäähän sen itsekin miltä tuntuu jos lämmintä on +25astetta ja pitäisi olla koko ajan sukat ja kengät jalassa. Nuo kengät tulevat Tampereelta ja edustaja sanoi, että yleensä 3kk pidetään 23tuntia vuorokaudessa jonka jälkeen vähennetään unikäyttöön. Eli elättelen toiveita että meillä edessä enää vajaa pari kuukautta tuota kokopäiväistä kenkäilyä.

Meillä koittaa arki ensi viikolla, kun koulut alkavat ja puolisoni lähtee töihin. Saa nähdä miten saamme Eelin kanssa aikamme kulumaan. ;) Otamme päiväohjelmaan pitkät kävelylenkit. Ilmoittauduin vauvamuskariin mikä on perjantaisin. Alkuviikosta olisi kai tuossa melko lähellä seurakunnan vauvakerho, missä voisi ainakin käydä piipahtamassa.

Neuvolakäynnit on menny vaihtelevasti.6vkon neuvolalääkärikäynti oli hermoja raastava.Nuori lääkäri joka sai mut taas hermostumaan. Käynnin parasta antia oli ehkä se, että viikossa Eeli oli lyhentynyt sentin ja jotta lääkäri sai Eelin käyrille niin laittoi ohjelmaan jonkun keskosmerkinnän. Seuraavalla viikolla kun sit mentiin hakemaan rotarokotetta niin neuvolantäti ihmetteli, kun koneen mukaan sitä ei voikaan vielä antaa. No, poisti sit sen keskostäpän ja saatiin eka rota-annos. Seuraava neuvolakäynti menikin sitten taas hyvin, kun paikalla oli tuo vanhempi neuvolantäti. Pituutta Eeli oli kasvanu kuukaudessa 6cm ja painoa oli tullut lisää vajaa pari kiloa. 3kk neuvolassa komeilee siis lukemat 59,5cm ja 6470g. En tiiä meneekö nyt missä käyrillä, mutta pituus menee ainakin niin pystysuoraan ylöspäin ja paino sit meni alaspäin. :D Tuossa neuvolassa saatiin sit toinen rota-annos ja molempiin reisiin tuikkasivat rokotukset. Hyvin meni, vaikka kauhee huutohan siitä tuli. Äidin sydän hajos kyl vähän. Eikös äidin sylin pitäs olla turvallinen paikka ja nyt sit siinä sylissä tehdään tuommosta ilkeyttä. :( Onnex poika ei tuosta muista enää mitään. Seuraava neuvola ois sit syyskuun alussa ja sillon taas paikalla lääkäri. Mä en ehkä kestä. Onnex paikalla on sillon mun äitiysneuvolantäti. Sille voi sit ihan suoraan sanoo, jos alkaa joku ärsyttään ja se kyllä tietää miten meitä pitää käsitellä. :D

Kesä on muuten menny nopsaan ihan lomaillessa. Oltiin reilu viikko pohjosessa mummulassa. Sit meillä on ollu vieraita ja viimeseks oltiin tuossa muutama päivä Tallinnassa. Nyt sitten kun arki alkaa niin pysymme visusti kotona. ;) Puolisoni sai päätettyä miten pitää isyyslomansa joten niitä tuntuu riittävän. :D Kahden kuukauden odotuksen jälkeen saimme myös kaupungilta maksusitoumuksen adoptioneuvontaan. Parin viikon päästä tulee sitten sosiaalityöntekijä käymään meillä ja sen jälkeen saamme toimittaa kaikki paperit käräjäoikeuteen. Onhan tässä siis kestänyt, mutta tähän mennessä tosiaan se jumitus oli kaupungin päässä. Jos maksusitoumuspaperi ois saatu heti kun PeLa sen pyysi niin meillä olisi nyt jo paperit käräjäoikeudessa ja mahdollisesti päätöskin olisi jo olemassa. Mutta nyt siis mennään näin. Pääasia, että tämäkin asia saataisiin mahdollisimman pian päätökseen.

Tämmöistä siis tänne. Arki rullaa ja vauvamme kasvaa kovaa vauhtia. Koitan taas jossain vaiheessa ehtiä naputtelemaan jotain edes pikaisesti, ettei tulisi näin kauhean pitkiä tekstejä. :D

Kesäloman merkitys

22.6.2016 Yleinen

Okei eli tänää mä kerron teille vähä mitä kesälomaan MUN mielestä kuuluu. Se on nii huvittavaa kun koulussa kysytään et mitä kuuluu kesään niin kaikki vastaa et jäätelö ja aurinko. No kyllähän neki siihen kuuluu, mut mun mielestä siihen kuuluu PAALJON muutakin. Kesään kuuluu myös yksin oleminen ja ajan antaminen itselleen. Sitä aikaa kun ei tahdo saada arjen keskellä millään. Kesään kuuluu myös ystävät. Mulla on yksi hyvin tärkeä ystävä, ja muut onki vaan hyvänpäivätuttuja. Kyllä mulla kavereita löytyy jos katsotaan instagramia tai facebookkia. Mutta ootteko koskaan miettiny että kuinka monen sieltä kaverilistoilta oikeesti tuntee? Kesällä pitää myös olla sellasia päiviä että tälläytyy ja lähtee kaupungille pitämää hauskaa. Se on parasta varsinki sillon jos törmää uuteen tyyppiin ja tutustuu siihen kunnolla. Sieltä löytyy myös jos totta puhutaan niin myös niitä känniääliöitä jotka haluaa tulla välillä vähän liiankin lähelle… Mut sitä varten on poliisit, joten niistä ei silleen usein oo haittaa :D Ja sitten se kova sana eli RUSKETUS! Mä rakastan rusketusta ja ruskettuneita ihmisiä, niinku ei mitää rajaa. Mä ite olen hieman ruskea että en oo mikää lakana, mutta onhan se ihanaa ottaa aurikoa ja ruskettua! Kesään kuuluu myös se niin sanotusti ”kesäheila” Mulla ei niin sanotusti oo kesäheilaa koska tutustuin yheen tyyppiin jo 2kk sitten joten en laske sitä kesäromanssiks. En kyl tiiä tuleeks siitä mitään mutta yritetään :) Ja hei kohta on Juhannus!! sekin kuuluu kesään! Me ollaan lähössä perheen kanssa jussiksi mökille, niinkun varmaan melkein jokainen.. Mut hei, pitäkää ikimuistoinen kesä rakkaittenne kanssa ja tehkää just niitä asioita jotka on teillä kesän bucket listassa. Eläkää kuin viimestä kesäpäivää terveisin LIDL mainos.. hehe Ja kertokaa toki mitä teidän mielestä kuuluu kesään :D

Kuullaan taas <3

-247kuplassa-

Kesä 2015

10.8.2015 Yleinen

Kesäloma hujahti taas niin vauhilla tuntuu ku vast oisin alottanu loman mut sit huomaankii et huomenna oon jo menossa kouluun. Onneks vast kymmeneen.

Kesällä tuli käytyä niin monessa paikassa vaikka olinkii töissä lomasta 7 viikkoa. Tampereella oli mukavaa heti loman alussa. Siellä tuli käytyy tietty Särkänniemessä, delfinaariossa, näsinnullassa ja Pyynikillä pyötrivässä kesäteatterissa ja Nokialla samalla reissulla kylpylässä uimassa.

Tanssilavoilla tuli käytyy monessa paikassa mulle ihan uusissa paikoissakii niiku vaik Ristiinassa Metsälinnassa (Kake Randeliin) ja Mäntyharjulla Tommolan lavalla (Jari Sillanpää). Kävin toki muuallakii Myllysillassa Suomenniemellä (Kake Randelin ja Neljänsuora), Savitaipaleella Säänjärven lavalla (Antti Tuisku), Haminassa Turkian lavalla (Neljänsuora) ja sit oon ainakii viel menossa Lappeenrantaan Iitiän lavalle (15.8.2015 Neljänsuora).

Festareilla kävin kaksissa Haminan Yöt (Hamina) ja Rakuuna Rock (Lappeenranta)

20150612_205855

 

20150612_204659

cropped-20150612_220243.jpg

20150612_222025

Haminan yöt 2015:

Perjantai 12 kesäkuuta:

KAIJA KOO,

HALOO HELSINKI

ja

POPEDA.

(itse olin vain perjantaina)

Lauantai 13 kesäkuuta:

ROBIN,

ELASTINEN,

JUHA TAPIO

ja

JENNI VARTIAINEN.

Rakuuna Rock 2015:

Perjantai 17.7.

Atomirotta

Jonne Aaron

Anna Abreu

Mokoma

Maija Vilkkumaa

Cmx

Sleepy Sleepers

Lauantai 18.7.

Apina

Olavi Uusivirta

Susivainaa

JVG

Pertti Kurikan nimipäivät

Kaija Koo

Michael Monroe

Apulanta

Rakuuna Rockissa olin molempina päivinä :)

Noista kaikista Rakuuna Rockin esiintyjistä paras oli KAIJA KOO ja Haminan yöt esiintyjistä KAIJA KOO ja HALOO HELSINKI

Mutta onneksi liiga kausi alkaa kohta niin pääsee huutamaan SaiPa voittoon… :)

(vaan kuukaus hihi)

”Vaavi” ruokaa

17.7.2015 Yleinen

20150601_182455

 

Tällä kertaa lihapullia, ruskeaa kastiketta ja spaghettia.

Lihapulliin laitoin jauhelihaa porkkanaa ja sipulia, sekä tietenkin mausteita ja yrttejä. Pyörittelin pienen pieniä pullia jotka paistoin uunissa. Paistorasvasta tein sitten perus ruskeankastikkeen.

 20150524_155030

Lisäksi keitin vihanneksia.

Voin sanoa että pullat upposi stereoihin todella hyvin. Hyviä sormipaloja.

Iltapalaksi tein pienille uunimunakasta.

Munia joihin lisäsin korviketta sekä sipulia ja munakoisoa.

Alkuun tutkittiin rakennetta ihmeissään. Sitten maistettiin ja ihmeteltiin makua. Saivat ensimmäistä kertaa munaa ja ihmetys oli suuri. Mutta hyvin maistui.

20150601_182446

Nyt pitäisi alkaa siirtymään kokonaan tavalliseen maitoon. Osittain saakin jo mutta kynnys jättää korvike kokonaan pois on suuri.  Meillä kun pieniin uppoaa se litra päivässä. Selkä vääränä saa maitoa kantaa.

Yöt onneksi hwlpottaneet, paitsi nyt kun mä sanon niin alkaa yö kekkuloinnit  ja ilta humpat.

Esikoinen ollut kotona juhannuksesta lähtien ja nyt alkaa tuntumaan että seinät kaatuu jo neidilläkin päälle. Kaikki lajitoverit on lomalla jossain päin maailmaa. Eikä asiaa ainakaan helpota että ulkona sataa.  On vaikea keksiä jotakin ylikivaaa aktiviteettia jokaiselle päivälle.

Viimeisin keksintö on taulutussit kouraan ja pakastimen eteen. Ei lähde ihan niin hyvin kun koulussa aikoinaan mutta ainakin luvallinen paikka ja saa tohon rumilukseen väriä :D

Kypros vol.3

24.6.2015 Yleinen

Viimeiset neljä yötä Kyproksella vietimme Pafoksessa. Matka starttasi aamulla puoli kahdeksan aikaan bussilla kohti Ayia Napaa, jossa oli tarkoitus vaihtaa intercitybussiin Paralimni-Pafos. Ayia Napassa bussia odotellessa kohdalle osui Larnacan intercitybussi, jonka kuskilta sitten kysäisin, että onkohan sitä Pafoksen bussia tulossa. Kuski kertoi ettei kyseistä vuoroa enää tänä vuonna liikennöidä ollenkaan. Hyppäsimme siis Larnacan bussiin, koska se sentään oli menossa samaan suuntaan. Hiukan kyllä jäi harmittamaan Pafoksen yhteyden puuttuminen, koska olin sen mukaan ilmoittanut seuraavan huvilan omistajalle saapumisaikamme. Nyt aiheutui kova päänvaiva, kuinka Larnacasta eteen päin. Bussikuskimme oli todella ystävällinen ja avulias sekä ehdotti meille pariakin vaihtoehtoa: jatkaa Larnacasta seuraavalla intercitybussilla joko Limassoliin tai Nikosiaan ja sieltä sitten suoralla bussilla Pafokseen. Tutkailimme aikatauluja ja tulimme siihen tulokseen, ettei ole muuta vaihtoehtoa ehtiä sovittuun aikaan huvilalle, kuin ottaa taksi Larnacasta. Kallista lystiä, mutta minkäs teet, niin matka-aika pysyy kohtuullisena eivätkä lapsetkaan ala suunnattomasti kitisemään. Tämä oli ainoa kupru Kyproksen bussimatkailussa meidän osalta ja suosittelen kyllä siellä bussilla liikkumista. Cyprusbybus.com on erittäin hyvä nettisivu Kyproksen bussiaikataulujen tarkasteluun, vaikkei sieltä vielä ollutkaan poistettu Paralimni-Pafos linjaa, niin muuten se oli erittäin hyvä apuväline.

Larnacassa etsimme taksiasemaa, joita muuten oli melko hankala löytää. Löysimme kuitenkin jonkin taksitolpan muttemme ainoatakaan taksia. Taksitolppaa vastapäätä oli kauppa, jonka myyjältä kävin kysymässä voisiko hän soittaa meille taksin. Myyjä soittikin suoraan jollekin omalle tutulle taksikuskille, joka lupasi tulla kahdeksan minuutin päästä. Meni siinä ehkä hiukan yli kahdeksan minuuttia kunnes hän saapui minibussillaan johon koko meidän seitsemänhenkinen porukka mahtui rinkkoineen. Minibussilla matka Pafokseen oli oikein mukava ja joutuisa. Taksikuski hiljensi jopa moottoritiellä vauhtia niin että saimme rauhassa ihailla Afroditen syntymäkiveä. Kaikesta säätämisestä huolimatta ehdimme kuin ehdimmekin huvilalle sovittuun aikaan.

Villa Paradise

Villa Paradise

Takapihan viiniköynnös

Takapihan viiniköynnös

Toinen huvila (Villa Paradise) oli aivan mahtava: isot huoneet, iso allas, kolme kylpyhuonetta, lasten vesileluja ja upea vihreä ympäristö ilman naapureita. Ainoa miinus molemmille huviloille on annettava keittiövälineistä. Varsinkin paistinpannut olivat tosi surkeat. Tämän toisen huvilan ympärillä kasvoi ainakin viiniköynnöksiä, persikka-, granaattiomena-, appelsiini- ja sitruunapuita. Teinit viihtyivät pääsääntölisesti huvilalla lukuun ottamatta kauppareissujaan. Koko porukalla kävimme kerran syömässä läheisessä italialaisessa Pepperoni Pizza ravintolassa, jossa palvelu ja ruoka olivat todella hyvät. Kävimme yhtenä aamuna miehen kanssa rantaa myöden kävellen Kato Pafoksessa ja muutaman kerran koko porukalla iltakävelyllä, toteamassa etteivät Pafoksen rannat ainakaan ole kovin kummoiset, mikäli siis rantalomaa kaipaa niin suosittelen Protarasta.

Pafoksen linna

Pafoksen linna

Nuorimpien lasten kanssa kävimme vielä viimeisenä kokonaisena päivänä retkellä Troodosvuorille. Huvilaa vastapäätä sattui olemaan autovuokraamo, josta järjestettiin myös retkiä, joten siitä varasin meille retken. Mukavampihan se olisi ollut vuokrata auto, muttei meitä kumpaakaan kamalasti houkuttanut ajatus lähteä ajamaan vasemmanpuoleisen liikenteen sekaan. Retkellä pysähdyimme ensin Omodoksen kylään, jossa oli mahdollisuus myös maistella paikallisia viinejä. Sieltä matka jatkui Olymposvuoren kautta kohti Kykkos:n luostaria. Luostarin kirkko oli kyllä sisältä näkemisen arvoinen, kuten taitavat olla lähes kaikki ortodoksikirkot. Kykkos:n luostarilta matka jatkui vielä Chrysoroyiatissa luostarin kautta takaisin Pafokseen. Matkalla bussi kulki myös Pafoksen metsän läpi, jossa oli mahdollista nähdä saarella kasvavia erilaisia kasveja. Meidän retkellämme opas oli hyvin perillä asioista ja selosti asiat hyvin tarkasti ja selkeästi.

Näkymä Troodosvuorilla

Näkymä Troodosvuorilla

Kaiken kaikkiaan loma oli viiden lapsen kanssa hyvin onnistunut, ilman suuria kahnauksia. Teinit ovat jo niin isoja että pystyvät kulkemaan ominensakin eikä pienempiäkään tarvitse enää ihan koko ajan olla vahtimassa. Vielä kun lomaksi sulkee silmänsä siltä ettei kukaan siivoa jälkiään ja huoneet ovat kuin ydinräjähdyksen jäljiltä, niin hyvin menee. Me kyllä tykästyimme Kyprokseen suunnattomasti. Saarella on todella paljon tarjottavaa ja ainakin Protaraksen ja Pafoksen alueet eroavat toisistaan erittäin paljon. Lämmöstä ja auringostakaan ei todellakaan ollut puutetta vaikka lähdimme lomalle heti koulujen päätyttyä. Niin se vierähti 12 päivää Kyproksella ja oli aika aloittaa kotimatka…