Selaat arkistoa kohteelle Keksit/Makeiset.

Täydelliset suklaacookiet

8.9.2015 Kaikki

Reunoilta ihanan rapea, sisältä sopivan pehmeä, suklainen maku… Nyt olen löytänyt cookie reseptin, joka vastaa näitä sanoja! Kekseihin voit itse valita sattumat. Pätkis rouhe, valkosuklaa tai vaikkapa M&M karkit! Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Myös gluteenittomina!


Lue artikkeli kokonaan →

Suklaa macaron

8.7.2015 Kaikki

Ihanan suklaiset macaronit ovat mukavia leivoksen tapaisia tarjottavia! Katso myös mansikka macaronien resepti! 


Ennen macaronien teon aloittamista kannattaa käydä katsomassa miten vältyt virheiltä macaronien teossa!

 

Haastava      1h+ 1h passiivinen

12kpl

 

Ainekset;

pohjat;

0,8 dl mantelijauhoja

2,3 dl tomusokeria

2 rkl leivontakaakaojauhetta

2 rkl sokeria

2 munanvalkuaista

täyte;

2,5 dl tomusokeria

3 rkl leivontakaakaojauhetta

3 rkl voita tai margariinia

2-3 rkl vettä

 

Valmistus;

Siivilöi tomusokeri, kaakaojauhe ja mantelijauhe erikseen ja vielä kerran yhdessä.

IMG_3252

 

 

 

 

 

 

Vatkaa valkuaisia sähkövatkaisella ja kun ne alkavat vaahtoutua lisää sokeri. Vatkaa vielä niin, että vaahto pysyy kipossa jos käännät sen, mutta vaahto on kuitenkin vielä kiiltävää.
IMG_2535

 

 

 

 

 

Lisää jauhot hyvin yhteen sekoitettuina muutamassa erässä vaahtoon ja nostele nuolijalla jauhot ja valkuaisvaahto sekaisin.

 

IMG_3255

 

 

 

 

 

 

Kun olet saanut sekoitettua vaahdon ja jauhot pyöräytä taikina kerran ja katso miten taikina laskeutuu takaisin.

Jos taikina ei laskeudu jatka vielä sekoittamista ja tee koe välillä. Taikina on valmista kun seos laskeutuu noin. 5 sekunnissa, mutta ei ole kuitenkaan liian löysää. Huomaa, että taikina löystyy koko ajan sekoittaessa!

 

IMG_3258

IMG_3259

 

 

 

 

 

 

Kun seos on valmista pistä se pursotin pussiin jossa on piste tylla. (halkaisia n. 4mm) Katso miten kokoat ja täytät pursotin pussin.

IMG_2847IMG_2849

 

 

 

 

 

 

Pursota leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille noin 4cm kokoisia nappeja. Jätä noin 2-3cm väliä.

IMG_3262IMG_3263

 

 

 

 

 

 

Niitä pitäisi tulla noin 24 kappaletta. Kopauta levyä muutaman kerran pöytää vasten jotta ilmakuplat poistuvat.

IMG_3266IMG_3267

 

 

 

 

 

 

Anna macaronien kuivua pöydällä noin 30-60 min, jotta pintaan syntyy kuori. Sormeen ei pitäisi jäädä mitään. Kuvassa jää.

IMG_3275

 

 

 

 

 

 

Paista macaroneja 150-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15minuuttia.

IMG_3286

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Sulata voi mikrossa ja lisää sen joukkoon muut täytteen ainekset, paitsi vesi. Sekoita ja lisää vettä tarpeen mukaan. Täyteestä tulee hyvin makeaa ja pehmeää. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.

Ota täyte jääkaapista noin 10 minuuttia enne pursotusta ja pursota sitten 12 macaronin päälle. Paina toinen puoli päälle ja säilytä jääkaapissa.

IMG_3293

 

 

 

 

 

 

Macaronien kuoret säilyvät noin 2 kk, mutta täytettyinä n. 2päivää jääkaapissa.

IMG_3295IMG_3300IMG_3301

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti ja kuvat omiani

Keksit & makeiset

17.4.2015 etusivu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3295

          Suklaa macaron

           Haastava    -2h

 


 

IMG_2922          Terveelliset suklaa-banaani keksit

          Helppo      -30min

 


 

image

           Whoopies suklaakeksit

Normaali           n.60min

 


 

            Oreo täytekeksitimage

Normaali        1h +2h passiivista

 


 

  IMG_2868       Mansikka macaron

          haastava       2h

 


 

 

Oreo täytekeksit

8.4.2015 Kaikki

Oreo keksit ovat tummia täytekeksejä vaalealla vaniliatäytteellä. Ne eroavat Dominoista kuoren tummuudella. Myös gluteenittomina!


 

Jos haluat oreoista alkuperäisempiä paista pohjia kovemmiksi, kuin ohjeessa.

 

keskivaikea                                    n.1h +2h passiivinen

20kpl

 

Ainekset;

1,5dl tummaa kaakaujauhetta (leivonta kaakaojauhetta)

1,5dl vehnäjauhoja ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoilla

1 tl vaniljasokeria

1/4 tl leivinjauhetta

110 g voita

2 dl hienosokeria

1 muna


Täyte:

75 g pehmeää voita

1 tl vaniljauutetta tai vaniliaaromia

3dl tomusokeria

0,5 dl kermaa

 

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, vaniliasokeri ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota toisessa kipossa voi ja sokeri. Lisää sen jälkeen kananmuna. Sekoita joukkoon jauhoseos ja laita jääkaappiin jäähtymään n.2 tunniksi.

Ota osa taikinasta ja kauli se jauhotetulle leivonpaperille n.2-3mm paksuiseksi levyksi. Sen jälkeen paina n.4-5cm kokoisella ympyrämuotilla  jälkiä. Jos sinulla ei ole ympyrämuottia voit käytää vaikka lasia. Jätä n.2 cm rako toisistaan. Jos taikina löystyy liikaa, laita se jääkaappin hetkeksi kovettumaan.

Ota sen jälkeen ylimääräinen taikina pois, niin että jäljelle jää vain ympyrät. Jatka kunnes koko taikina on käytetty. Tee yhteensä n.40 jälkeä. ( HUOM! Ei 20 sillä silloin saat vain 10 täytekeksiä) Laita uunniin 200-asteeseen 10 minuutuksi ja anna jäähtyä.

Vaaahdota voita niin, että siitä tulee kuohkeaa ja lisää se jälkeen muut täytteen aineet. Pursota 20 keksipohjan päälle ja paina toiset puolet vastakkain. Laita jääkaappiin, ettei täyte sula ja säilytä viileässä.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti on Kinuskikissalta, kuvat omiani

Whoopies suklaakeksit

27.2.2015 Kaikki

 

Whoopies keksit ovat kuin pieniä leivoksia. Ne ovat mukavia pieniä tarjottavia. Muutettavissa gluteenittomiksi!


Täyte vaihtoehdoiksi olen valinnut raikkaan piparminttu täytteen ja makean ja helpon vaahtokarkkitäytteen!

Lue artikkeli kokonaan →