Selaat arkistoa kohteelle katkeruus.

Päivä 115, kaupungilla kiertelyä ja uusi lompakko

30.12.2015 Yleinen

2015-12-30 13.04.58Lähdin tänään aamupäivällä keskustaan. Tarkoituksena käydä IFK Pop Up Storessa. Siellä ei kuitenkaan ollut ostettavaa mulle, joten jatkoin kierrellen mm. Stockalla.

Olen pitkään jo haaveillut Michael Korsin lompakosta. Katselin niitä Stockalla, mutta päätin lähteä vielä heidän liikkeeseen. Se kannatti, sillä kerrottuani millaista hain, myyjä kiikutti mulle sellasen alehyllystä. Eli -30% alella läks mukaan.

Koska olin tyytyväinen ostokseen, päätin käydä Kolmen Sepän Aukiolla juomassa glühweinin. Ihana joulufiilis tuli taas ja oli onnellinen olo.

Kuitenkin sitten pari ilkeää kommenttia sai mielialan laskemaan ja tässä illan aikana on tehnyt mieli itkeäkin. Miten julma voi ihminen olla 20151230_160320toisella?

Olen ollut yli vuoden työttömänä ja siitä syystä punnitsen paljon, mitä ostan ja mitä en. Kuitenkin iloisena uudesta lompakosta sain kommentin ”no on sitä pätäkkää työttömälläkin”. Siis mitä tuo oli? Kateutta? Katkeruutta? Mä olen niiiiiin loppu siihen, että olen aina se, joka lohduttaa ja jolle voi purkaa mieltään ja joka aina on käytettävissä. Mullakin on tunteet, mullakin on menoni, mäkin olen ihminen! Siinä pohdittavaa…

Ateriat

  • klo 7.45 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
  • klo 11.00 Kahvi ja mallaslimppua, 122 kcal
  • klo 13.30 Glühwein, 100 kcal
  • klo 16.00 Chocolate Velvet, 153 kcal
  • klo 17.00 HeMaPo ja itsetehty bolognesekastine, 256 kcal
  • klo 19.00 Olut, 132 kcal

Katkeruus

26.9.2014 Yleinen

Jokaisella meistä on syytä olla katkera.
Katkeruus on negatiivinen tunnetila, se on raskasta, se ei tunnu hyvältä, muttta silti haluamme pitää siitä kiinni. Voimme luulla, että katkeruudella kostamme sille taholle, joka meitä loukkasi. Olkoon tämä taho sitten joku ihminen, sinä itse, Kelan täti tai vaikkapa Jumala.

Ainut ihminen, joka katkeruudesta kärsii, on sinä itse. Maksat siitä ison hinnan esimerkiksi sairastumalla fyysisesti. Voit jutella traumaa aiheuttaneesta asiasta kymmenille ihmisille vuodesta toiseen, ja olet edelleen katkera. Puhe ei poista katkeruutta.

Avain katkeruudesta eroon pääsemiselle on havaita, että elämäsi ilman negatiivisia tapahtumia, on yhtä tyhjän kanssa. Et pysty muuttamaan mennyttä fyysisesti, mutta voit muuttaa omat ajatuksesi asiaa kohtaan.

Mieti mitä hyvää negatiivinen tapahtuma sinulle antoi. Osaat varmasti katsoa elämää eri tavalla ja paljon syvemmältä. Osaisitko olla onnellinen, jos et olisi koskaan kokenut vastoinkäymisiä? Mitä suurempi vastoinkäyminen, sitä suurempi mahdollisuus oppia ja kehittyä. Ehkä voit auttaa muita samoja asioita kokeneita.

Kun olet päättänyt päästä eroon katkeruudesta, ANNA ANTEEKSI!
Anteeksi antaminen ei tarkoita, että sinua kohtaan tehty vääryys olisi oikeutettua. Se tarkoittaa, että olet oppinut tapahtumasta paljon ja luovut negatiivisuudesta. Itse asiassa katkeruus katoaa automaattisesti, kunhan ymmärrät aidosti sen hyvän mitä vastoinkäymiset ovat sinulle tuoneet.
Kun olet päässyt eroon katkeruudesta, huomaat, että tarve puhua katkeruutta aiheuttaneesta tapahtumasta häviää. Olo on kevyt, nauti.

Huomaa, että katkeruuteen ym traumoihin liittyy usein paljon tukahdettuja tunteita, jotka pulpahtavat pintaan kun on sopiva aika. Eheytymisen prosessi on usein pitkä, mutta sitäkin antoisampi :)