Selaat arkistoa kohteelle kätilö.

Rakkaat blogini lukijat…

4.11.2015 Yleinen

On ollut ihana huomata kuinka paljon jännitätte meidän kanssa. Ja kiitos niistä ihanista tsemppiviesteistä mitä oon saanu. <3 Tämä päivä on ollu kyllä henkisesti taas melkoinen vuoristorata. Aamulla istuin sängynlaidalla ja katselin meidän enkelivauvan ultrakuvaa ja itkeä vollotin. Siitä sain itteeni kasaan sen verran, että jaksoin istua tietokoneella ehkä 30minuuttia ja kirjoittaa yhtä esseetä. Sit piti jo keksiä jotain muuta puuhaa ja päätin alkaa leipomaan. Ei paljon kyllä sämpylät maistunu ennen ultraan lähtöä, ja kuten arvasin, juoksin vessassa. :D Sain kuin sainkin puolison ylipuhuttua ettei nyt ihan viime tipassa kuitenkaan sinne ultraan syöksytä ja hyvä niin. Ei jouduttu edes kauaa odottamaan ja paikalla oli aivan ihana kätilö. Paniikki puolittui jo heti siinä vaiheessa.

No siinä sitten aloitettiin ultraus. Pelotti ja jännitti kyllä ihan hirveesti. Mutta onneksi kätilön ensi sanat olivat: siellä näkyy vauva ja syke. <3 Ja samantien aloin itkemään. Vatsan päältä oli näkyvyys sen verran huono että mittaukset tehtiin sitten alakautta. Siellä meidän pieni Pulla köllötteli, nukkui tyytyväisenä eikä paljoa halunnut itseänsä esitellä. Seuraava pelon aihe oli se mitä mitoista selviää. Niskaturvotus oli normaali. HUH! Seuraavaksi mittailtiin pariinkin kertaan Pullan pituutta ja niinhän se murunen vastasi täysin viikkoja. HUH! Sitten vielä mittailtiin päätä ja reisiluuta ja kaikki oli oikein hyvin. HUH HUH!

No, tämä helpotti kyllä mieltä jo melko paljon. Seuraavaksi oli sitten vuorossa sen down-riskin laskenta. No siinä ei sitten mennyt ihan niin hyvin. Sain suhdeluvun 1:201, eli nyt sitten pääsen sinne NIPT-tutkimukseen. Kätilö oli sitä mieltä, ettei ultran perusteella syytä huoleen ole, mutta halusimme nyt kuitenkin käydä vielä tuon testin, kun se kerta otetaan vaan verikokeesta. Joten ensi viikolla sitten verikokeisiin ja siitä parin viikon sisällä saan tiedon tuloksista. <3 mutta oma olo on nyt hyvin rauhallinen ja enää en pelkää niin paljoa kuin aamulla. Toivotaan nyt vaan että kaikki menee hyvin ja Pulla kasvaa normaalisti. Siinä kaiken keskellä en edes tajunnu kysellä seuraavaa ultraa mutta onneksi kätilö toivotti tervetulleeksi aina jos jokin huolettaa. <3 Tällaisesta minä pidän.

Kyyneliä ja väsymystä

17.10.2015 Yleinen

Kaikki on ihan hyvin. On vaan ollu jotenkin tunteikas loppuviikko. Katselin tuossa loppuviikosta telkkarista Inhimillisen tekijän ja itkuksihan se meni. Jälleen tajusin, että koin aivan samoja tunteita, mitä haastateltavat ohjelmassa kertoivat tunteneensa, kun olivat kokeneet kohtukuoleman. Marianna kertoi, että hän oli toivonut, että vauva olisi vain otettu pois kohdusta pian ja hän olisi päässyt kotiin. Aivan oli samat tunteet itselläkin tuolloin. Nytkin olen kokenut jotain samankaltaisia fiiliksiä. Pelkään niin tätä tulevaa, että olisin voinut sanoa lääkärille torstaina, että keskeytetään tämä raskaus jo nyt, en kestä sitä sitten myöhemmin. (Kuulostaa varmaan ihan typerältä ja siltä se itsestänikin tuntuu, mutta minkäs teet…)

seuraavat kyyneleet vieritin, kun sain viestiä meidän ihanalta kätilöltä. <3 kiitos, olet niin tärkeä! <3 ihanaa, että joku uskoo ja tsemppaa mua eteenpäin.  Voi kun kaikki menis hyvin loppuun asti ja voisin kikkailla synnytyksen siten että saisin tämän ihanan kätilön paikalle. ( inhimillisessä tekijässä Marianna kertoi että hänen synnytys oli käynnistetty heille tärkeän kätilön työpäivä).

Olen koittanut lukea ensi viikon anatomian tenttiin. Solut, lihakset, hermoston, solukalvot jne… Pää on aivan sekasin. Ja mikä parasta, väsymys on taas huipussaan. Öisin nukun 10 tuntia ja silti päivällä väsyttää. Ihana yhdistelmä. Olen nyt sit tyytynyt osaksi katselemaan netistä peruskoululaisille tarkoitettuja videoita, missä kerrotaan soluista jne. Pysyn paremmin hereillä, ja ymmärränkin asian. :D

meillä koulussa ois ens viikolla hepatiitti-rokotukset. Kaikki saa ne nyt ilmaiseksi koulun kautta, mutta minäpä oottelenkin sen kanssa sitten jonkin aikaa. Ei ne niitä piikkejä raskaanaoleville pistä. Influenssarokotteen saisin kans, mutta taidan jättää välistä. En oo sitä koskaan ottanu enkä oikein luota näihin rokotuksiin. ( kuulostaa varmaan hyvältä, tuleva terveydenhuollon ammattilainen joka ei usko rokotuksiin) Tällä en sit tarkota mitään perusrokotteita, vaan näitä kaikenmaailman ylimääräisiä rokotuksia, joita tulee kokoajan markkinoille. En ole esim. Influenssarokotteesta kuullut keneltäkään vielä mitään positiivista sanottavaa. Niin,  ja tämä on siis minun kokemus asiasta, jokainen onneksi saa tehdä itse päätökset. :)