Selaat arkistoa kohteelle Katedraali.

Eve

Praha vol. 2 & 3

17.10.2014 Yleinen

Koska Písek on jo nähty useaan otteeseen, vaihdettiin vähän maisemaa sekalaisella sakilla; ensin porukoiden kanssa viikko sitten sunnuntaina ja toisen kerran luokkalaisen kanssa tällä viikolla. Suuntana oli taas jo lähes tuttu Praha! Tässä vähän maistiaisia paikan päältä:

(c) Eveliina Liias

Ekalla reissulla käytiin moikkaamassa tätä komeutta (Pražský hrad) ulkoa käsin. Nyt käytiin yhdessä torneista ihailemassa Praha ja kuuntelemassa keskipäivän kellojen kumua.

 

(c) Eveliina Liias

Linna-alue on maailman vanhin muinaislinna ! Ihan vaan knoppina

 

Keskiviikkona hylättiin urbaani ympäristö ja suunnattiin kohti viidakoita ja savanneja:

 

(c) Eveliina Liias

Prahan eläintarhakin sai ”Suosittelen” -leiman. Ihan hyvin saatiin koko päivä kulumaan kaiken karvaisia otuksia kahtellen.

 

(c) Eveliina Liias

Sisäänpääsymaksu oli 150 korunaa opiskelijalta, aikuiselta 200 korunaa, joten ei turhan kallis paikka.

 

(c) Eveliina Liias

Eläintarhaan pääse simppelisti metrolinjalla C (Nádrazi Holesovice) ja sieltä loppu matka bussilla, joka kulkee ihan tarhan porteille.

 

(c) Eveliina Liias

Pieni knoppi myös eläintarhasta: tarha on kolme kertaa ollut tulvan vallassa (viimeisin vuonna 2013). Krokoja homma ei pahemmin vissiin häiritse.

 

(c) Eveliina Liias

Erityisesti lahjomaton, puolueeton ja pätevä raatimme suosittelee norsuja, pingviinejä, lepakoita, simpansseja, krokotiilejä, kenguruita ja kirahveja. (Osaa puistosta ei ehditty kiertään joten nämä on ainakin must see -listalla)

 

Kuulumiset Písekistä:
Tällä viikolla on käynnissä kansainvälinen opiskelija-elokuvafestivaali. Siitä enemmän seuraavassa postauksessa!

~Eve

Eve

Pikapläjäys Prahaa

6.10.2014 Yleinen

Eilen matkattiin Prahaan. Ja se matka sinne ja takaisin niin ei voi muuta sanoa, kun vau! Maisemat sinänsä eivät olleet tyrmäävät; peltoa silmän kantamattomiin ja muutama maatila. Mutta se palvelu! Voit katsella leffoja (sarjoja, tv:tä,…) englanniksi, lukea päivän lehden sekä juoda kahvia tai kaakaota. Ja kaikki tämä nelisen euroa! Miettikää, kun Suomessakin saisi sellasta palvelua! Kyllä kelpais matkustaa useamminkin julkisilla.

Praha kaupunkina oli kaunis. Jollain tavalla arkkitehtuuri muistutti Helsinkistä, ilman moderneja liikehuoneistoja. Eli toisin sanoen paljon vanhoja koristeellisia rakennuksia, kivoja pikku-kujia, kirkkoja siellä sun täällä ja museoita ja puutarhoja joka kadulla. Kuten aikaisemminkin, annan kuvien puhua puolestaan:

 

(C) Eveliina Liias

Prahassa on kolmen linjan metroverkko. Alimpaan metrolinjaan pitää mennä noin 100m pitkät liukuportaat alas.

 

Käytiin kukkulalla, jossa oli puisto ja pieni ”Eiffel-torni”, josta näki koko kaupungin. Koska oltiin suht aikaseen liikkeellä koko kaupungin peitti valitettavasti sumu. Ehkä toisella kertaa paremmat näkymät…

 

(c) Eveliina Liias

Korkeutta oli… no.. tarpeeksi

 

(c) Eveliina Liias

Muutama kirkkokin mahtui matkan varrelle. Tässä yksi niistä.

 

...ja tässä luultavasti suosituin turistikohde Prahassa. Jonoakin sisälle oli sen mukaisesti.

…ja tässä luultavasti suosituin turistikohde Prahassa. Jonoakin sisälle oli sen mukaisesti.

 

Ehdittiin olemaan Prahassa vaan 5 tuntia, koska täällä pitää varata linja-autoon paikat etukäteen ja oltiin vähän myöhään liikkeellä. Saatiin siis paikat vain tosi aikaisin aamulla lähtevään bussiin ja palattiin jo kolmen maissa.

Loppu iltapäivä vierähti sitten mutustaen paikallista pihviä. Käytiin ihan ravintolassa syömässä. Lautaselle löytyi porsaan niskaa, perunoita ja kaalisalaatilta maistuvaa lisuketta (?). Ei mikään juhlallinen gourmee viiden tähden paikka, mutta hyvää silti. Varsinkin possu.

Lopuksi käytiin vielä kahvilla kera lettujen. Ei hullumpia nekään! Sitten olikin hyvä aika jo pyöriä kotiin täydellä massulla.

~Eve