Selaat arkistoa kohteelle käsityöt.

Käsitöitä

14.12.2016 Yleinen

Hei olen swaggman ja tänään kerron teille käsitöistäni, jotka olivat vielä työn alla hetki sitten. Teimme käsinuken jolla on kipsattu pää. Teimme sille myös alustan, jossa se pysyy pystyssä. Teimme myös jonkilnlaisen asusteen.

 

Pää tehtiin vessapaperirullasta, jonka päälle laitettiin sanomalehteä.

Sen jälkeen teippasimme siihen led-valot, jotka teimme puutyöluokassa.

Sen jälkeen sanomalehti kipsattiin ja siitä tuli kova.

Päästä minulla ei ole kuvaa eikä myöskään led- valoista

 

 

 

 

 

 

Tässä on käsinukkeni muoto.

Käsinukke ei ole vielä valmis, koska siihen tulee vielä heltta.

Ensimmäiseksi kankaant piti siksakata ja sen jälkeen tehtiin tasku, johon laitettiin paristo,

josta saatiin sähköä led-valoihin.

Sitten piti ommella päärme ompelukoneella.

Teimme nukeillemme myös ledit, joista kuulitte juuri äskön. Ledit sai tulla joko päähän tai vartaloon.

minulla  ne tulivat päähän. Aluksi juotettiin ledit kiinni johtoihin ja sitten päähän laitettiin paristo.

Lopuksi ne laitettiin kiinni.

 


 

 

 

 

Tässä on alusta, josta kerroin.                                                                                                Olen jo maalannut sen mutta siitä ei ole ollenkaan kuvaa.

Alustani esitttää timanttia, jonka värit olivat sininen ja valkoinen.

Muoto sahattiin sähkösahalla ja se oli hauskaa.

 


 

 

 

 

Tässä on heltta kanalleni. Se on vielä vähän kesken mutta kohta se valmistuu. Tämä on ommeltu suoralla ompeleella ja käännetty toisin päin.  Heltta ommelaan kanaani kiinni yläreunasta kaksinkerroin.                                    Työvälineitä oli ompelukone.

 

Tässä on neulontatyöni, josta piti tulla kaulahuivi.

Neulomistyöstäni piti aluksi tulla kaulahuivi mutta aika loppui ja siitä tuli pieni laukku.                                               Neulomistyöni piti ensiksi taittaa kaksinkerroin laukun muotoon. Sen jälkeen piti ommella reunat kiinni pykäpistoilla. Työkaluina oli ompeluneula.

Laukusta ei ole kuvaa, koska puhelimestani oli akku loppu juuri silloin.

 

 

 

 

 

 

 

Tässä on kuvia meidän luokan töistä.

Vihreän nuken vieressä oleva nukke on minun.

Ompeluksia

12.9.2016 Yleinen

img_20160826_183855

Kankaita.comista tilasin kasan kankaita tarkoituksena tehdä lapsille  ja itselle vaatetta.

Ensimmäisenä itselle.

Kauan olen haaveillut itsetehdystä hupparista. Vanha rikki kulunut huppari siis purkuun, josta hyvä toimiva vetoketju ja helmaresori uusiokäyttöön. Kaavana käytin myös saman vanhan hupparin osia ja kankaana ihanan pehmeä sulkacollege.

 img_20160831_142102

(Kuva ei todellakaan parhaimmasta päästä.)

Ihan ok tuli, mutta paljon on parantamisen varaa.

Seuraavaksi tyttäreltä, 5v, kävi kova käsky:

”Äiti, tee mulle uusi paita.”

Äiti tekee.

Sunnuntaiompeluksena siis uusimman Suuren Käsityön (9/2016)  Pusero-kaavalla, koko 116, pidennetyillä helmalla ja hihoilla sekä taskut Nuunelin (pietula.blogspot.fi) ohjeella.

img_20160911_150532

Vielä pikaisena ompeluksena collegehousut eskarilaiselle, myös uuusimmasta Suuresta Käsityöstä, kaavana poikien farkut koko128, pelkistettynä ilman kaarrokkeita ja taskuja.

 dsc_0789

Malli oli tosi hyvä ja poika lähtikin jo uudet housut jalassa kouluun.

  Aurinkoista päivänjatkoa!

dsc_0772

Hei kaikki!

9.9.2015 Yleinen

Olen tyttö joka rakastaa käsitöitä :) Teen (ainakin yritän) helppoja askarteluohjeita, ehkä eniten virkkauksesta. Toivottavasti tykkäätte!

Kaikkea kivaa!

20.4.2015 Yleinen

Heippa täältä vilinän ja vilskeen keskeltä! Aika on mennyt siivillä ja muutaman päivän ajan on tuntunut siltä, että päivistä on kadonnut tunteja. Lapsenvahtina olemista, synttärijuhlaa, Helsingin seudulla pyörähtämistä, perusarjen hyörinää… Onneksi nyt pitäisi olla hiukan rauhallisempaa seuraavan parin päivän ajan ja voi huilata, makoilla sohvalla ja syljeskellä kattoon.

Tässä hiukan palasia viime viikolta!

Anoppi oli pakannut kasan vanhoja kangaspaloja kirppislahjoitusta varten, mutta onneksi muisti kysyä ensin löydänkö niille käyttöä. Olen jo viritellyt suunnitelmiakin niiden varalle ja aion toteuttaa ne kunhan tässä kerkeän. Itselle tarpeeton saattaa olla aarre jollekin toiselle!

kangas

Retroilua ♥

Muistin, että on pari keskeneräistä työtä ja ajattelin tehdä ne loppuun ennen uuden käsityön aloittamista: siskon villasukat, jotka jo ehdinkin viimeistellä ja trikookuteesta virkattu matto. Viime vuoden lopulla iski hirmuinen kutomisvimma. Sukkaa pukkasi niin, että perheen jäsenet ja muutama ystäväkin sai joululahjaksi villasukat. Välillä iski voimakas rannekipu, kun en malttanut pitää lainkaan taukoa sukkien tekemisessä. No, ranne kipeänä oli sitten pakko pitää se tauko. Viimeiset sukat valmistuivat ihan ajoissa, jouluaattona. Yksi siskoistani oli joulun aikaan ulkomailla opiskeluvaihdossa ja ajattelin, että hän saa sukkansa sitten myöhemmin. Joulun jälkeen olin niin täynnä villasukkaa, ja sukkapuikkojen kilinää, että jäi kutominen hetkeksi aikaa. Sisko saa siis joululahjansa nyt kesän kynnyksellä. Parempi myöhään kun ei milloinkaan, vai mitä? :) Ja ovat ne ainakin ihan kesän väriset ♥

sukat

Lanka on Novita 7 Veljestä Raita, vaahtokarkki

sukat (2) sukat (3)

Ja sitten vielä se vähän enemmän keskeneräinen projekti, trikookuteesta virkattu matto.

matto (2) matto (3)

Ja tämähän epeli ei malta pitää kynsiään ja naskalihampaitaan irti kudekerästä, kun se pyörii niin kivasti. Pakko hyökkäillä kerän kimppuun…

sulo

…loikoilla maton päällä ja nakertaa kudetta poikki! Onneksi en ihan joka päivä virkkaa tämän otuksen luuratessa vieressä, se kun on tuollainen jyrsijä – Sulo ♥

sulo (3)

Viime viikkoon mahtui myös ukkoseni isotädin 80-vuotisjuhlat Pöytyällä. Kukkia voi antaa aina lahjaksi ja niinpä sidoin kimpun ruusuista ja neilikoista. Lisäsin joukkoon lepästä sahattuja kiekkoja, jotka näyttävät oikeastaan aika hauskoilta kukkien seassa.

kimppu

kukkapaketti

Kivasti paketoidut kukat on ilo antaa ja saada!

kimppu (4)

Neilikkaa ja ruusua!

kimppu (3)

Rentoa alkuviikkoa! Muistakaa myös levätä kiireen keskellä! ♥

~Saara~

Anu

Blogielämää!

7.10.2014 Yleinen

Moikkamooi!

Moni asia sai minutkin innostumaan bloggaamisesta. Varmaan painavin syy on se, että haluan kirjoittaa! Ja myös se että kun muut niin minäkin. Päiväkirja on unohtunut valitettavasti nurkkaan pölyttymään vaikka sitä tuli niin aktiivisesti käytettyä vielä vuosi pari sitten. Haluan blogissani kirjoittaa elämästä yleensä- siitä mitä juuri minä päivät pitkät puuhailen. En ole löytänyt Facebookin kanssa vastaavaa yhteyttä- eli sitä enn juurikaan paljon päivittele. Instagramista olen nykyisin aika innostunut. Elämäni ei sen koommin ihmeellistä ole, mutta minusta on silti kiva kirjoittaa tekemisistäni.

Opiskelen yliopistossa, mikä osaltaan lisää päivään tekemistä opiskelujen saralta. Aina kun minulla on aikaa, harrastan kaikkea mikä liittyy kankaisiin, lankoihin, puikkoihin- ihan kaikkeen käsityöhön! Se on suurin intohimoni ollut aina. Yhdessä kullannupun kanssa kokkaillaan yhdessä silloin kun ehditään. Sitä kun ehditään muutama kerta viikossakaan kokkaamaan niin hyvä on :) Molemmilla kun on omia kiireitä opiskeluiden ja kavereiden kanssa.

Kirjoittelemisiin!

Tästä tämä lähtee!

– anu

 

Ensin oli yksi huivi…..

19.6.2014 lankamania, Yleinen

1353872_10200575848862096_1274383807_o 1272320_10200626484287950_1483385717_o 1264746_10200582946799540_1025136500_oKun aloitin käsityöt aloitin ne tekemällä huivin. Sitten aloin löytää paljon ihanan näköisiä huiviohjeita joten huiveja alkoi syntymään…..yhtäkkiä niitä olikin sitten jo paljon :)

tässä siis vain muutamia huiveista. :) Moni huivi on jo vaihtanut omistajaa mutta myös paljon on tullut tilalle .