Selaat arkistoa kohteelle #käsinukke.

Käsityö

6.2.2017 Yleinen

Teemme koulussa  käsitöissä käsinukkea minulle tulee possu. Olemmejo tosi kovassa vauhdissa mutta toivottavasti se

Tässä ompeluni on vaiheillaan.

Tässä ompelu työ on vaiheillaan!!

ei haittaa. Sain ihan vasta rakennettua nukelle telineen. Telineen alaosa on vihreä, keltainen ja musta. Pääni onnistu hyvin tehdä ja myös teline. Teemme seuraavalla kuviksen tunnilla päillemme valot silmäksi tai joksikin muuksi. Teemme ompelukoneella tosi paljon kaikkea esim, puku, tasku, kädet ja kankaat ommellaan yhteen. Kun kaikki on saanut käsinuket on valmiiksi niin  teemme käsinukeilla näytelmän. KLIKKAA KUVAA JOS HALUAT SEN ISMOKASI

 

Tein tänään kädet käsinukkelleni ja sain vihdoin käsinukkeni valmiiksi. Huh siihen meni tosi paljon aikaa. Mutta vielä pitää saada ompelutyö myös valmiiksi. Kun saan sen valmiiksi niin niin voin liittää ompelutyöni käsinukkeen.

 

Tänään tein Ompelu työni valmiiksi. Päättely oli aika helppo minulle. Ompelu työ oli tosi vaikea välillä ja helppo jossain kohtaa. Esimerkitsi kun en saanut aina lankaa kahden muun langan välistä, koska olin ommellut liian tiukasti.  Minulle piti tulla ompelu työstäni käsinukkelle huivi mutta tein siitä miuluummin puhelimen koskakaulahuiviin menisi liian paljon

 

Jos haluat myös alkaa neulomaan niin tarvitset vain neulomispuikot ja lankaa. Voit katsoa Youtubesta kuinka neulotaan. Suosittelen teidänkin alkaa neulomaan. Eka kannattaa aloittaa pienestä sitten siirtyä isompaan työhön.Tänään kun olin saanut jo nukkeni valmiiksi niin menin muovitöihin teen muovitöistä joskus vielä oman artikkelin.

KUVIA TYÖSTÄNI ALHAALLA

 

 

Tässä on valmis käsinukke toivottavasti valoistus ei haittaa siitä tuli aika huono.

Tässä on minun luokkakavereittentöitä nekin ovat tosi hienoja.

Tässä on minun yksi käsi ja minulla on myös toinen samanlainen toisella puolella.

Tässä on pääni jossa on ledit.

Tässä on taskuni jonne tulee ledien patteri.

 

Käsityön tekemistä

1.2.2017 Yleinen

Tässä laitoin nuppineulat kiinni jotta voin ommella yksi taitteisen päärmeen.

Tässä on minun valmis käsinukkeni.

Olen tehnyt vessapaperirullasta ja ompelutyöstä kaukuputken.

 

 

Teemme siis sellaista työtä, että teemme käsinuken. Olemme aloittaneet työ kauan sitten mutta tämä on pitkä työ joten tätä ei kovin nopeasti tehdä. Minä itse teen käsinukestani kukon.

Olen neulomassa tässä, en kyllä oikein vielä tiedä mikä tästä tulee.

 

Käsityötunnin alussa lähdin puutyöluokkaan silä minun piti maalata käsinuken alusta loppuun. Olin maalannut kaksi kulmaa mustalla ja kaksi sinisellä ja aioin maalata keskikohdan vihreällä. Maalasin myös reunat vihreällä sillä nekin piti maalata jollain värillä.

Tässä maalasin käsinuken alustaa.

Tuossa laitoin kuminauhaa
käsinukkeeni.

 

Maalaamisen jälkeen menin tekstiilityöluokkaan ja aloin tekemään kaksitaitteista päärmettä johon piti kiinnittää nuppineuloja. Minun piti langoittaa keltaisella kone ennen kuin alan ompelemaan sillä keltaisia koneita ei sillä hetkellä ollut. Sen jälkeen ompelin suoralla päärmeitten reunasta jotta sinne jäisi nauhakuja. Sen jälkeen tunti loppuikin ja minä jäin tuohon kohtaan. Ensi kerralla jatkan samasta kohdasta.

Tällä kerralla ompelu meni vähän pieleen ja jouduin ratkomishommiin.

 

Hei, eilen me teimme käsinukelle alustan tai minä aloin tekemään. Ensiksi aloimme piirtämään vihkoon jonkinlaista kuviota josta teemme alustan käsinukelle. Kun olimme tehnyt alustalle sen aloimme sahaamaan sitä viivoja pitkin. Sen jälkeen hioimme reunoja pitkään jotta ne eivät olleet niin terävät. Sitten porasimme reiän alustan keskelle jotta saamme sahattua kepin alustasta korkeammalle jotta kun emme ole sillä se ei kaadu vaan pysyy pystyssä. Viimeistä vaihetta en ehtinyt tehdä. Mutta kyllä ensi kerralla minä varmaan ne pystyn tai ehdin tehdä

 

Tässä suunnittelin käsinuken jalustan pohjaa.

 

Eilen minä menin aluksi tekstiililuokan puolelle ja olinkin aluksi siellä. Minä kävin etsimässä aluksi tyhjää vessapaperi rullaa sillä tarvin sitä. En kyllä löytänyt joten jouduin tehdä jotain muuta. Laitoin kuminauhan kiinni käsinukkeen ja laitoin käsityön kiinni jalustaan muiden kanssa jotka auttoivat minua. Minun käsinukkeni on muuten valmis mutta neulonta työtäni ei ole vielä siellä. Minä kyllä tiedän jo mitä teen siitä.

Käsitöitä

1.2.2017 Yleinen

Meillä on yleensä keskiviikkona käsitöitä kaksi tuntia. Se on myös hauskaa. Teemme tämmöisä käsinukkeja.  (KLIKKAA KUVAA NIIN SAAT SEN ISOKSI)

                  

Niin… Teemme käsinukkea, koska teemme niillä esityksen.

 

 

 

 

 

Mainitsinko että hahmoni on kilipikonna? Heh en tietenkään. Kaikkihan tietää sen lasten sarjan kuin TMNT. Teini Mutantti Kilpikonat. Tein hahmosta Leonardo.

 

 

 

 

Kutomisessa olen näin pitkällä. Valitsin kankaan väriksi sinisen, että saisin huivin päähän. Kudoin vähän yli 1o cm. Kutominen oli hauskaa, kunhan sen oppii. Sitä joutui tehdä myös kotona. Sitten kun se on valmis piti tehdä päättely, ottaa se irti ja kiinnittää käsinukkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä on se pää  jonka tein.

Siihen tarvitsi

1. Sanomalehteä.

2. Tyhjän vessapaperi rullan.

3. Teippiä.

4. Kipsiä.

5. Maalia.

Ensimmiäseksi piti muotoilla sanomalehdestä se pää. Seuraavana piti laittaa tyhjä vessapaperirulla teipillä kiinni siihen sanomalehteen. Sitten laitettiin ledit. Juottaminen oli aika vaikeaa sillä piti varoa omia sormia. Se nimittäin oli TOSI Kuumaa. Sitten piti vielä kipsata pää. Kipsauksesta maalauakseen. Valitsin väriksi vihreä. Sen jälkeen odotin maalin kuivumista ja, sitten se onkin valmis.

 

 

 

 

 

 

.

Sitten teimme telineitä Niille Käsinukeille. Siihen tarvii:

1. Puujalustan,

2. kepin,

3. liimaa,

4. maalaus tarvikkeet

Maalaaminen oli parasta jalustan teossa. Valitsin väriksi punaisen, sinisen ja vihreän, kuten näette. Jalustalle piti tehdä reikä että keppi saadaan kiinni siihen. Laitoimme siihen liimaa että se varmasti pysyy. Sitten piti vartoa liiman kuivumista. Sen jälkeen piti laittaa teippiä keppiin että jalustan voisi maalata. Maalauksen jälkeen piti taas odottaa maalin kuivumista ja se on valmis!

 

 

 

 

 

Jouduimme myös tekemään semmoisia muovi-töitä (tämä on ihan eri asia kuin käsinukke) joissa voi piettää tallessa omia tavaroita esim: Kyniä, kumeja ja viivottimia.

 

Emmehän me toki pelkästään tekstiilin tunnilla ole. Käymme myös teknisessä joissa tehdään puutöitä esim: Se teline ja tuo muovityö.

 

Olen saanut nyt nukkeni valmiiksi mutta valitettavasti en saanut siitä kuvaa :(.

Sitä oli hauskaa tehdä.

 

 

Käsityötunnin sekoilua

15.12.2016 Yleinen

Eilen aamulla koulussa oli käsityötä. Käsityö ei ole lempi aineitani, mutta on se ihan mukavaa. Ja mennäämpä asiaan…. Aamulla meidän piti laittaa ompelukoneet kuntoon. Ja sekään ei oikein onnistunut. Oikeastaan ongelmat alkoivat, kun kokeilin ompeleehan kone hyvin. Ja sepä ei tietenkään ommellut. Onneksi selvitin vian. Lanka oli mennyt solmuun ja irrotin sen solmusta tietenkin. Vihdoinkin pääsin huolittelemaan käsinuken kankaan reunat niin kohta painijalka lähti irti. Laitoimme sen takaisin ja sen jälkeen ei tullut mitään mutkia.

Kuten kuvasta näkyy, niin kankaan alla on sähköjohtoja. Me aikaisemmilla tunnilla juotettiin johdot tinalla kiinni toisiinsa, että ledvalot toimii. Tarkoituksena, kun käsinukke on valmis, niin nuken esim. napeissa on kivan näköiset valot.

 

 

 

 

Käsitöitä

14.12.2016 Yleinen

Hei olen swagman ja tämä artikkeli käsittelee käsinukkea jota olemme tekemässä käsityötunneilla. Näytän eri vaiheista kuvia ja kerron työvaiheista.

 

 

 

KUVAA KLIKKAAMALLA SAA KUVASTA ISOMMAN!!!

 

 

 

Kuvassa on nuken vartalon aloitus. Sen tekemiseen piti piirtää nuken vartalon malli, piirtää mallin ääriviivat kankaalle, ja leikata.

 

 

Tarvikkeet:

Kangasta

lankaa

neula

Käsinuken vartalossa on kaksi samanlaista palaa kangasta, että ne voi ommella yhteen. Palat ommeltiin yhteen reunoilta, mutta alaosasta ei, koska sinne laitetaan käsi.

 

Tarvikkeet:

Tyhjä vessapaperirulla.

sanomalehti.

teippiä

vettä

kipsinauhaa

  Tässä on nuken pää. Se näyttää minun mielestäni aika pelottavalta, koska sillä on nuo punaiset silmät.

Teimme pään sillä tavalla, että otimme tyhjän vessapaperirullan, otimme paperia, teimme siitä pyöreän muotoisen ja teippasimme paperisen pään vessapaperirullan päähän.

Seuraavaksi piti kipsata pää kipsinauhalla. Kipsinauha piti kastaa vedessä ja asettaa kohtaan mihin sen haluaa.

 

Tarvikkeet:

neulontalankaa

neulontapuikot

sakset

 Tuossa tein neulonta osiota. Neulonta oli alussa aika hankalaa, mutta kun oppi se oli paljon helpompaa.

Neulomisesta oli tarkoitus ensin tulla kaulahuivi, mutta joillakin ei ollut aikaa tehdä sellaista joten sai itse keksiä miten käyttää

 

Tarvikkeet:

vanerilevyä

saha

liimaa

maalia

maalipensseli

 

Tuo on nuken alusta jossa se voi olla kun sitä ei käytä. Kun tein alustaa niin ensin piti piirtää vihkoon minkä muotoinen alustasta tulee. Kun suunnittelu oli valmis malli leikattiin ja piirrettiin se reunoja pitkin puun palalle.

Pala piti sahata sähkösahalla. Se oli muuten helppoa, mutta sahaa piti liikuttaa varovasti, koska sen terä saattaisi mennä poikki.

Sahauksen jälkeen Piti sahata oikean kokoinen keppi, porata alustaan kepin kokoinen reikä ja liimata se reiän sisään.

Viimeiseksi piti vielä maalata alusta haluamillaan väreillä.

 

Tuossa on yksi hylätyistä alustamalleista. En ottanut sitä käyttöön, koska se oli liian yksinkertainen ja toinen oli paljon hienompi.

 

Käsinukke on viimeinkin valmis sen tekemiseen meni kuukausia. Oli kyllä pitkä aika, mutta lopputulos on sen arvoinen. Käsinukeilla oli tarkoitus tehdä näytelmä, mutta en tiedä aiommeko tehdä sitä. Nukesta ei tullut sellainen mitä olin suunnitellut, mutta se on silti hieno.

Tämä ei enää liity käsinukkeen, mutta me teemme myös tällaisen tavaransäilytyslaatikon jonka viereen voi laittaa kynätelineitä.

Ensin piti taivuttaa muovia. Se tehtiin jollain muovin taivutus koneella joka lämmitti kohdan josta piti taittaa ja sitten se piti taittaa haluttuun muotoon. Muovin lämpeneminen kesti ihan hullun pitkään ja välillä tuli tylsää kun odotin.

Alustan piti olla tarpeeksi iso, että siihen mahtuu muovista taitettu rasia ja lisä telineitä. Rasia liimattiin alustaan kuumaliimalla ja muut osat tavallisella liimalla.

Käsitöitä

14.12.2016 Yleinen

 

Hei olen Swaggerman ja kerron nukkeprojektista, joka on ollut pitkään työn alla.  Kerron toisestakin projektista alempana (tässä ylempänä kerron nukkeprojektista joka on ollut työn alla lähes alkuvuodesta asti) ja se on pitkä projekti mutta alanpa kertoa työstä. Työssä on ollut välillä vaikeita vaiheita, mutta pääosin työ aika helppo . Meillä on käsitöitä kaksi tuntia keskiviikoisin ja silloin otan kuvat mutta ne eivät välttämättä tule blogiin silloin. Laitan tänne blogiin kuvia 31.5.2017 asti, koska sen viimeinen keskiviikko koulussa. Työ on käsinukke ja jokaisen pitää tehdä se. Työssä on monia vaiheta. Alusta, suunnittelu, vaatteet, pää, neulominen jne. Pään me teimme tyhjästä vessapaperirullasta ja teipistä.

(Clikkaa kuvasta niin näet sen isompana)

Kuvat alhaalla.

Kerron nyt pään vaihteista:

Ensin leikkasimme vessapaperirullasta kaulan. Teimme sen tiukaksi jotta se pysyisi sormissa paremmin. Sen jälkeen teippasimme sen yhtenäiseksi.

Sitten aloimme tehdä pään muotoa lehdistä ja teipistä. Teimme sen muotoisen kuin halusimme ja teippasimme niin niin se pysyi hyvin muodossa ja kaulassa kiinni. Jokaisen päästä tuli omanlainen.

Lopuksi kipsasimme pään, jotta päästä tulisi kova ja sen voisi maalata.

Tässä pään tekovaiheet taisivatkin olla. Tämän jälkeen aloimme tekemään mm. vaatteita käsitöissä.

Teimme ensin muodon vaatteelle. Sen jälkeen laitoimme kankaan kaksinkertaisesti suunnitelman alle ja näin saimme kaksi palaa. Sen jälkeen jotkut jotka olivat muita pidemmälle pääsivät tekemään alustaa tälle käsinukelle.

Seuraavaksi ajelimme vaatteet siksakilla (eli huolittelulla, jolla kankaat eivät purkaudu) ja sen jälkeen ompelimme taskun suoralla ompelulla. Tämä pitää kankaat kiinni.

Seuraavana vuorossa oli päärmeen tekeminen. Päärmeeseen laitettaisiin myöhemmin kuminauha ja se kiristettäisiin jotta vaate pysyisi halutussa kohdassa. Lopulta ompelimme molemmat kankaat yhteen suoralla ompelulla.

Alasauma ommeltiin sen jälkeen kun kankaat olivat yhdessä. Minulla meni alasauma ensin pieleen joten jouduin ratkomaan sen ja ompelemaan uudestaan. Sen jälkeen alkoi neulominen.

Annan arvosanan työn tekemisen mukavuudelle tässä kohdassa: arvosana noin 8 puoli kun työ on välillä rasittavaa, erityisesti kun jouduin ratkomaan työtä välillä. Mutta muuten työn tekeminen oli melko kivaa.

Neulomisen aloittamiseen meni aika kauan kun jonotimme opettajaa. Aloittaminen meni tunnin loppuvaiheille, joten päätimme jatkaa seuraavalla tunnilla. Neulominen koulussa ei ole kovin mukavaa, mutta se kulutti ihan hyvin tuntia. Arvosana neulomiselle noin 9 puoli kun se onnistui ihan hyvin.

Neulomisen jälkeen kuminauha piti laittaa päärmeeseen niin, että se pysyi ylhäällä. Tämän jälkeen neulomisen sai sommitella mielensä mukaan työhön. Tämä käsityö taitaa olla vihdoin valmis.

Seuraavaksi kuvia työn eri vaiheista:

Ompelen alasaumaa.

 

Näissä olen maalannut nuken alustan. Annan sen kuivua vähän aikaa.

 

Tässä oli yksi suunnitelma jonka meinasin tehdä käsinuken alustaksi. Oudon näköinen kyllä mutta olisi saattanut olla hyväkin.

 

Alasauma meni huonosti ja juoduin purkamaan ja ompelemaan sen uudestaan.

Tämä kuva on edestäpäin valmiista työstä.

 

Nyt kerron muovin taivutuksesta joka on toinen projekti josta kerroin ylhäällä. Ensimmäisenä piti tehdä kaava jonka muotoisen työstä tulee. Minä valitsin neliön ja samoin kaverini jonka nimeä  en mainitse. Sitten opettajemme jonkun laitteen joka lämpenee päälle ja laittoimme muoviin merkit ja siitä kohti lämpimään kohtaan niin vähän ajan päästä muovi taipui. Kaverini ja minä saimme meilkein taivutettua työn seuraavaan vaiheeseen mutta tunti loppui ja aloimme siivota. Viikon päästä samaan aikaan emme päässeet kaverini kanssa taivuttamaan kun piti hoitaa muuta käsinukkeen liittyviä asioita. Sen viikon jälkeen pääsimme vihdoin kaverini kanssa tekemään taas taivutusta. Tällä kertaa saimme tehtyä työn loppuun ja sitte alkoi alustan suunnittelu johon laittaisimmme  muovin taivutuksen. Ensimmmäinen yritykseni meni pieleen kun alustasta tuli liian pieni jaa sen jälkeen tuli hyvän kokoinen. Opettaja otti suunnitelmani ja laittoi sen vanerille jonka jälkeen leikkasi siitä alustan muotoisen mutta lopuksi jouduin  vielä itse tekemään vanerista oikean muotoisen jollain leikkuu koneella. Aloimme jäljentää paperille sunniteltua kaavaa vanerille jotta siitä tulisi aika saman näköinen. Minä sain vasta laitettua reunat taivutuksen ympärille liimattua ja muuta en ehtinyt tehdä kun tunti loppui ja aloimme siivota.

Tässä on suunnitelma minkälaisen tein. Kuvassa mittaan neliön ympärysmittaa

Nyt odotan, että muovi lämpenee tarpeeksi jotta voin taivuttaa viimeisen osan kiinni.

Nyt suunnitelmasta tuli hyvän kokoinen.

 

Tässä kuva työstäni vanerilla suunnitelmassa edestäpäin.

käsityö blogi

10.10.2016 Yleinen

Hei olen saara13. Blogini käsittelee käsitöitä. Aion laittaa joka viikko kuvan käsityöstä jonka itse olen tehnyt. Olen valinnut tämän aiheen koska harrastan kuvataidetta ja tykkään askarrella kaikenlaista. Blogissani on yleensä tietoa miten olen tehnyt työn ja kuinka kauan siinä meni. Suosittelen blogia käsityö intoilijoille ja niille joka tykkäävät kuvataiteesta ja askartelusta.

.