Selaat arkistoa kohteelle Kärpät.

Sm-liiga

17.3.2015 Yleinen

KärpätP_2015_SMSaiPa

Playoffs 2015

2. Puolivälierä käynnistyy SaiPan osalta Oulun Raksilassa 20.3.2015 18.30 Kärppien vieraana ja jatkuu heti seuraavana päivänä 21.3.2015 17.00 Lappeenrannan Kisapuistossa.

Kärpät – SaiPa 20.3. Klo. 18.30

SaiPa – Kärpät 21.3. Klo.17.00

adspace_20150316142337

Kärpät – SaiPa 24.3. Klo. 18.30

SaiPa – Kärpät 26.3. Klo. 18.30

 

Kaikki mukaan kannustamaan Meidän Pojat voittoon!!! :)

 

Kärpät helposti välieriin

26.3.2014 Yleinen

Oulun Kärpät on selvittänyt tiensä Liigan välieriin voitettuaan keskiviikkona Hämeenlinnan HPK:n numeroin 0-4 (0-2,0-1,0-1). Kärpät veivät ottelusarjan suoraan 4-0.

HPK:n ja Kärppien pelin odotettiin olevan kovaa vääntöä, mutta Kärpät osoitti, että eivät he turhaan voittaneet runkosarjaa. Kärppien voiton takeena olivat Mika Pyörälä 2+1, Adam Mashur 1+1 ja Juhamatti Aaltonen 0+2. HPK:n Marko Tuulola pelasi uransa viimeisen ottelun.

HPK:lla kovaa yrittämistä

HPK läksi otteluun pirteästi. Se haki paikkoja, mutta ei onnistunut viimeistelemään. Ensimmäiset kolme minuuttia mentiin HPK:n vahvalla hyökkäysinnolla. Joukkue sai ajassa 3:04 tilaisuuden lyödä 1-0-maali, mutta ei onnistunut siinä. Seuraavasta hyökkäyksestä Kärpät sai hyvän hyökkäyksen ja maalasi 0-1 -maalin Adam Mashurin toimesta. Syöttäjänä toimi Juhamatti Aaltonen ja Mika Pyörälä.

Kärpät ratkaisi ensimmäisen erän periaatteessa sillä, että tukki HPK:n keskialueen syöttöpelin. Se syötteli hämeenlinnalaiset pihalle tilanteista, ja oli vain tuuria, ettei siitä koitunut enempiä vahinkoja kerholle.

Kun ajassa 11:52 HPK:n Marko Tuulola sai jäähyn kiinnipitämisestä, Kärpät hyödynsi ylivoiman ja viimeisteli ylivoimamaalin. Maalintekijänä Mika Pyörälä. Syöttäjinä toimivat Adam Mashur ja Lasse Kukkonen.

Maalin jälkeen HPK:n peli takkuili urakalla. Joukkue pääsi yrittämään ylivoimaa, kun Ben Maxwell otti jäähyn Kärpille ajassa 15:10, mutta HPK ei saanut mitään aikaan. Toinen ylivoima tuli aivan ensimmäisen erän lopulla, kun Vladimir Eminger otti rangaistuksen korkeasta mailasta. Lopun erää käytiin tahtojen taistoa, mutta HPK ei saanut paria laukausta lukuun ottamatta valmista aikaan. Kaiken kaikkiaan laimeaa näyttöä kerholaisilta. Sen sijaan Kärppien ensimmäinen erä vaikutti kypsältä ja nautittavalta kiekolta.

HPK tekee, mutta ei osaa laukoa maaliin

Ottelun toisessa erässä ei ihmeämmin paikoilla juhlittu, HPK:lla oli useammat, mutta joukkue ei osannut ampua maaliin. Kerholaiset yrittivät kovasti, mutta se kaatui tuon tuosta Kärppien fiksuun pelaamiseen. Oululaiset pelasivat fiksusti ja kypsästi, eikä antanut vastustajan ammuskella vapaasti.

Ottelun kolmas maali nähtiin, kun peliä oli pelattu hieman yli 20 minuuttia, kun Aaltonen ja Esa Pirnes syöttivät ja Pyörälä iski taistelun toisen maalinsa. Maalin jälkeen peli kävi entistä vaikeammaksi HPK:n kannalta, koska Kärppien peli muistutti jopa konemaiselta, varmalta peliltä. HPK:n mahdollisuudet jatkaa ottelusarjasta jatkoon alkoivat näyttää jo menetetyiltä.

Toisen erän jälkeen HPK:n päävalmentajan, Pasi Arvosen, mukaan peliin oli jäljellä vain yksi ratkaisu:

– Pitää mennä vaihto kerrallaan.

Kärpät upotti HPK:n viimeistään 0-4 -maalilla, kun Jonas Donskoi nousi kolmannessa erässä ajassa 14:41 maalin takaa sen eteen ja ohjasi jäätä myöten kiekon maaliin. Syötön antoivat Julius Junttila ja Vladimir Eminger.

– Totta kai olen pettynyt, mutta tulosta täytyy kunnioittaa. Jäi kiipeämättä sinne huipulle, Pasi Arvonen mainitsee ottelun jälkeen.

Mikko Roivas