Selaat arkistoa kohteelle Kalmah.

Olutarvio – Rekolan Panimo Musta Valssi

5.3.2016 Käsityöläisoluet 2016, Olutarviot

Humalat: Tradition, Spalter, Hallertauer
Maltaat: Pilsner, Pale Ale, Münchener, Black
Voltit: 5,6 %
EBU: 48,1

”Dancing with me
Forever, the black waltz”

Rekolan Panimon olut tämän vuoden Käsityöläisolut -kampanjassa on Mathildedalin Kyläpanimon kanssa yhteistyönä tehty Musta Valssi. Oluen nimestä tuli itselleni ensimmäisenä mieleen suomalainen hevibändi Kalmah ja bändin neljänneltä levyltä löytyvä levyn nimibiisi The Black Waltz, jota yläpuolella siteerasin. Eipä sitten muuta kuin Kalmah soimaan, olutta lasiin ja valssaamaan!

Lasissa Musta Valssi ei ole nimensä mukaisesti aivan mustaa vaan väriltään lähellä kahvia. Vaahtoa kertyy oluen pinnalle melkoisesti. Tuoksu jättää hieman toivomisen varaa: viljaisuutta, tunkkaisuutta ja hieman ruohoa, aika vaatimaton tuoksu. Maku onkin sitten ihan eri linjoilla ja nimenomaan hyvällä tavalla: Paahteisuutta yhdistettynä kahviin ja häivähdykseen tummaa suklaata. Suutuntumaa voisi kuvailla kuohkeaksi.

Kokonaisuutena Musta Valssi on erinomainen tumma lager. Tuoksua lukuunottamatta olut muistuttaa melkoisesti portteria, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Ehdottomasti yksi Käsityöläisolut-kampanjan parhaista oluista!

ARVOSANA: 4 / 5

2016-02-23 21.33.45_889x500